Bijna de laatste van 2017

Bijna de laatste van 2017

Nog eentje te gaan, een kohaku van Matsue, en dan zijn alle koi van 2017 en 2018 die verkocht werden naar hun nieuwe thuis.

We beginnen dan maar aan de volgende reeks die zitten te wachten. Op dit ogenblik bevinden zich nog 22 koi in quarantaine die stilaan tot hun positieven komen, en die stilaan hun draai beginnen te vinden.

Vandaag is het anderhalve week geleden dat ze aangekomen zijn en dan is het gewoonlijk tijd om even te controleren of alles goed gaat.

Eventuele problemen steken gewoonlijk nu de kop op. Ondertussen zijn er kieuwstalen genomen om ze te laten testen op KHV en zoals je kan zien op bijgevoegde foto, zijn de testen negatief, of is alles dik in orde met de koi.

De showa die vandaag wegging zou wel eens een echte buldog kunnen worden. Ze heeft het trouwens ook goed gedaan hier en heeft een seizoen in onze opgroeifaciliteit gezeten.

Het gaat over een minder bekende showa, namelijk Showa SH-V17-10209 van Momotaro. Nu sansai, 28 maanden en 65 cm gemeten. Bij aankoop was ze 55 cm. Ze zag er gezond en sterk uit toen ik ze bowlde.

Ze is naar Gent verhuisd, waar ze zich niet bij het Lam Gods zal vervoegen, maar in één van de randgemeenten. Peter was zo vriendelijk om mij nog een filmpje te sturen van toen ze aangekomen was, met achteraf een overzicht in de vijver.

Het regende ondertussen wel, maar je ziet in dit filmpje dat ze genoegzaam rondzwemt met de anderen. Ze werd precies dadelijk geaccepteerd in de groep.

De vijver van Peter is niet overdreven groot, een 12 kuub, en helaas heeft Peter beslist om geen koi meer bij te kopen. Ik heb hem al te veel geld afgetroggeld dit jaar zei hij met een lach….

Een filmpje bij aankoop is nooit verloren, dit filmpje is in oktober 2017 gemaakt.

Peter kocht in totaal 3 koi aan het laatste jaar, en hij was zo vriendelijk om van de vorige aankopen ook nog een filmpje door te sturen. Zo kun je een eventuele evolutie ook volgen.

Kohaku 1611006 van Momotaro. Deze kohaku behoorde tot een serie die mij veel plezier heeft gebracht. Ik meen dat het er een 6-tal waren, met enkele kohaku en enkele sanke. Hier zie je het filmpje bij aankomst in Arendonk vorig jaar.

De 2de was Showa 1603006 van Momotaro. De hoop was en is nog steeds dat het sumi zich meer zou manifesteren. Het komt, maar het is heel geleidelijk en de vraag blijf natuurlijk of het ooit zal komen.

Wat mij opvalt is volgens mij wel dat het sashi dat vrij sterk aanwezig was, meer ingeklaard is als je het vergelijkt met de showa bij aankoop.

In ieder geval, de koi zien er alle 3 gezond en stevig uit, en dat is het voornaamste. Een fijne gast trouwens die Peter, maar het is een vrij onbekende in het hele gezelschap, evenals Paul die zijn portie probites kwam ophalen en ook aanwezig was.

Ik krijg juist nog een filmpje binnen van Jack met een sanke uit dezelfde reeks als de sanke van William enkele dagen geleden. Dit is zijn verhaal:

Hoi Luc , de Sanke 1409039 van Taniguichi. Eigenaar Gert - jan , ik had een foto van de Koi gemaakt een aantal weken terug bij controlle. 64 cm groot nu , dit jaar geen groei in de lengte.

Wel meer van dat fantastische Atarashi Sumi aan de opervlakte gekomen. Op de huidkwaliteit is gewoon niets aan te merken. Hopelijk volgend jaar wel weer een paar cm in de lengte. Gert-jan gaat in een grote bowl investeren dus volgend jaar weer een filmpje ! Groeten Jack.

Hier kan ik toch weer blij van worden....

Meer afbeeldingen

Bijna de laatste van 2017: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240