De speelse patronen van Matsue

De speelse patronen van Matsue

Veel mensen zien graag de klassieke patronen die degelijk en vertrouwelijk getekend op de koi liggen. Ik ben meer bekend om de speelse patronen.

Niet dat ik de klassieke patronen niet waardeer, maar toch zal ik eerder de neiging hebben om voor de speelsheid der dingen te kiezen.

Gisteren kreeg ik filmpjes binnen van enkele azukari van Matsue die ik begin dit jaar had gekocht. Bovendien kreeg ik van mijn contact te horen dat de meeste azukari minder hard gegroeid waren door de extreem warme zomer.

En wij maar denken dat juist de warmte de koi laat groeien, de warmte zal dan wel echt extreem geweest zijn veronderstel ik.

In ieder geval, mijn nisai waren respectievelijk 57-58 en 59 cm, wat al serieus is voor visjes van 16 maanden. Wat zou dan de maat geweest zijn als de warmte niet zo extreem geweest was ?

Ik zal even de koi laten zien, want mijn gezeur hebben jullie vermoedelijk niet nodig.

Kohaku KO-NA18-416 – 57 cm.

De kohaku bij aankoop – 39 cm

Kohaku KO-N18-412 – 58 cm

De kohaku bij aankoop – 41 cm

Kohaku KO-NA18-46 – 59 cm

De kohaku bij aankoop – 42 cm

Kohaku 1711018 – 67 cm

De kohaku bij aankoop 62 cm

Het is altijd mooi om een vergelijk te kunnen maken van hoe ze waren toen ze aangekocht waren, en hoe ze zijn ontwikkeld. De 3 eerste werden tijdens de Narita event in april aangekocht dit jaar, de laatste werd in november vorig jaar aangekocht.

Allen zijn beloftevolle koi waarvan de meesten een niet klassiek patroon hebben. Binnen enkele weken zal ik ze live kunnen zien…het worden weer spannende tijden.

Ben jij voor de klassieke patronen, klik ja, ben jij voor de speelse patronen, klik no...altijd interessant om te weten hoe mensen denken.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml