Het is tijd voor de koi-enzymen

Het is tijd voor de koi-enzymen

Vooraleer ik echter de loftrompet blaas over de aangeboden producten hieronder, eerst nog een filmpje van een sanke uit de Taniguchi reeks van gisteren.

Op vraag aan de klanten die een koi uit deze serie hebben gekocht, zich te melden is er gelukkig één klant die me nog een filmpje heeft doorgestuurd.

Jaap stuurde me een kort maar rustgevend filmpje van van sanke 1409040, een lotgenoot van de sanke van gisteren van William.

Ze was momenteel 71 cm, toch een groot verschil met de sanke van William van 53 cm. Uiteraard is het altijd leerzaam om een filmpje bij aankoop erbij te vermelden.

Dit filmpje toont de sanke niet bij aankoop, maar nadat ze een winter bij Taniguchi heeft doorgebracht, dus jumbo tosai. Ze was toen 33 cm.

De sanke heeft buiten de grootte wel weinig verandering ondergaan maar ziet er in ieder geval goed uit. Het feit dat ze de korreltjes uit de hand komt eten is altijd een pluspunt. Bedankt Jaap, maar er moeten er nog veel meer van deze reeks rondzwemmen…

Nog altijd heel mooi om te zien is het filmpje van Taniguchi San uit 2011. Ik blijf het fantastisch vinden.

Sta me toe even wat publiciteit te maken over enkele verstandige producten die ik zelf gebruik en daarom ook voorstel aan klanten. Lees de info goed en indien je wil bestellen zal ik ze centraliseren en zorgen dat ze opgestuurd worden. Mag ik ook vragen aan mijn klanten die probites besteld hebben, om deze op te komen halen aub.

Wij staan ervoor bekend om niet te pas of te onpas medicijnen te gaan gebruiken, zeker niet met producten die als “waterverbeteraars” of “toevoeging van bacteriën” bekend staan. Wel zijn er een aantal producten die wij als verstandig beschouwen en die hun nut hebben, maar dan geput uit de jarenlange ervaring.

Heel belangrijk zijn de koi-enzymen die in het voor-en najaar zouden moeten toegepast worden. Het probleem is dat je niet ziet wat er gebeurd, maar het is onomstotelijk bewezen dat er een betere balans geschapen wordt tussen de pathogene en de nitrificerende bacteriën. Wij raden het ten zeerste aan…

Zowel de koi-enzymen en de andere producten hieronder vermeld worden door Interkoi zelf gebruikt en hebben ieder hun eigen nut en toepassing. Het zijn ook de enige producten die wij gebruiken voor het doel dat ze voor ogen hebben. Lees de info goed.

De prijzen zijn zodanig opgemaakt dat ze als de goedkoopste kunnen worden beschouwd, zodat je er ook nog je voordeel bij doet. Gelieve je bestellingen door te geven, en ik zal in de loop van volgende week alles opsturen.

Koi Enzymen – 5 liter

Koi-enzym bestrijdt bacteriële infecties waarvan bacteriën zoals Aeromonas en Pseudomonas de veroorzaker zijn. In besmette vijvers is de biofilm te dik en in deze biofilm kunnen anaërobe bacteriën zich ongestoord vermenigvuldigen. Deze Aeromonas en Pseudomonas bacteriën kunnen vervolgens bacteriële infecties bij uw vissen veroorzaken.

Ons advies: Dosering enkel in het voorjaar en het najaar: Gedurende 10 dagen, 40 ml per kubiek per dag toevoegen.

Vraagprijs: 89.95 euro

Mijn prijs:

65 euro/bus 5 liter.

59 euro/minimum 5 bussen van 5 liter.

Verzendingskosten: 7 euro per 20 kg in NL of BE

Aqua Serum – 2,5 liter

Aqua serum verwijdert giftige stoffen uit leidingwater, zoals zware metalen. De actieve ingrediënten binden giftige stoffen die in het water terecht komen bij een verstoorde filterwerking of na gebruik van medicijnen. Daarnaast stimuleert en beschermd Aqua Serum middels colloïden en vitaminen de slijmhuid van uw vissen, waardoor de kans op ziektes vermindert en vissen worden ondersteunt na een behandeling met medicijnen. Tenslotte heeft Aqua Serum ook een verhelderende werking op het water en helpt het schuimvorming tegen te gaan.

Dosering:

Bij waterbereiding, nieuwe vijvers en water verversen en na het gebruik van medicijnen: 100 ml per 1.000 Liter leidingwater. Voor ontgiften en stimulatie van de slijmhuid: 20 ml per 1.000 Liter vijverwater, iedere 2 weken. Zorg voor voldoende beluchting en/of circulatie tijdens toedienen.

Vraagprijs: 40.50 euro

Mijn prijs:

35 euro/bus van 2.5 liter

Verzendingskosten: 7 euro per 20 kg in NL of BE

Malamix 17 – 5 liter

Dagelijks zie ik in de praktijk zieke vissen met een slechte slijmlaag (te weinig slijm, te dikke slijm, slechte consistentie...). Indien de slijmlaag te weinig afweerstoffen bevat, is de kans groter dat uw vis ziek wordt.

In elke vijver zijn er immers steeds ziekteverwekkers aanwezig, die bij zwakkere vissen makkelijker de bovenhand nemen. Een gezonde sterke slijmlaag vormt de basis van een gezonde vis. Daarom is het belangrijk om uw vissen regelmatig te voorzien van deze ideale mix van afweerversterkers (zie onder) die MALAMIX17 bevat.

Deze afweerversterkers worden deels opgenomen in de slijmhuid en deels opgefilterd door de kieuwen en vormen stuk voor stuk goede bouwstenen voor een goede slijmlaag en speelt een rol bij de ziekteafweer. Bovendien bevat MALAMIX17 nog nutriënten/enzymen die de filterbacteriën en probiotica een boost geven. Dit verbetert de waterkwaliteit en ondersteunt het immuunsysteem.

Wanneer en hoe frequent mag men MALAMIX17 toevoegen?

Om een optimale slijmlaag (lees afweer) te verkrijgen wordt MALAMIX17 best om de twee à drie maand preventief toegediend. Ook tijdens de wintermaanden is het aan te raden om MALAMIX17 toe te voegen. Tijdens deze koudere maanden zijn de afweerversterkers extra nuttig.

MALAMIX17 bestaat uit biologische middelen en kan bijgevolg niet overgedoseerd worden. Ook na een chemische behandeling tegen parasieten of bacteriën is MALAMIX17 het ideale middel om de slijmlaag snel weer op te bouwen en de waterkwaliteit weer op punt te brengen.

Vraagprijs: 65 euro

Mijn prijs:

55 euro/bus van 5 liter

Verzendingskosten: 7 euro per 20 kg in NL of BE

Anarex Bio logisch 4:

Anarex bio is het meeste verkochte melkzuurbacterie voor de koi-vijver.voor uw koi. Anarex-Bio® logisch is hét middel voor optimale bestrijding van alle bacteriële aandoeningen en voor het helen van wonden zonder het achterlaten van littekens.

Voor uw vijverwater: Anarex-Bio® logisch brengt uw vijver filter en waterconditie weer naar een optimale kwaliteit. Wij garanderen een fantastisch optimaal resultaat ! De voordelen van Anarex bio logisch 4 melkzuurbacterien100% zuiver biologisch product en is gedurende meer dan 3 jaar in koivijvers met merendeels japanse koi onder diverse omstandigheden in Nederland afgetest met zeer hoog resultaat als gevolg.

Anarex- Bio® is uitstekend geschikt ter bestrijding van bacteriële infecties ontstaan door pathogene ziekteverwekkende bacteriën zoals o.a.: aeromonas en pseudomonas bacteriën beter bekend door de gevolgen zoals: Bacteriële ontstekingen bekrot vinrot en gatenziekte etc. herstelt het natuurlijk evenwicht in uw vijver door het versneld omzetten van ammoniak en nitriet in stikstof.

Versnelt de afbraak van afvalstoffen in uw vijver waardoor uw filter aanzienlijk minder belast wordt en uw vijver een hogere waterkwaliteit krijgt wat uw koi ten goede komt. gegarandeerd onschadelijk voor de noodzakelijke nitrificerende bacteriën in het filter alsook voor uw vijver uw vissen uw planten en voor uzelf.

Het laat geen negatieve reststoffen achter en kan eventueel onbeperkt gebruikt worden. voorkomt in veel gevallen dat uw koi anders antibiotica als medicatie toegediend krijgen.

Het toedienen van antibiotica zorgt dikwijls voor verstoring in de ontwikkeling en groei van uw koi. versterkt het aanwezige afweersysteem van uw koi in hoge mate. O.a. wordt de kwaliteit van de slijmhuid verbeterd. u kunt absoluut niet overdoseren.

Mijn prijs:

35 euro/bus van 2,5 liter

55 euro/bus van 5 liter

95 euro/bus van 10 liter

Verzendingskosten: 7 euro per 20 kg in NL of BE

Stuur je bestelling door en ik zal ze zo snel mogelijk afwerken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240