De tosai van Taniguchi

De tosai van Taniguchi

Nog 2 weekjes en dan is het weer zover. Ik ben verplicht naar Japan te reizen om de koi van klanten die nu wel uit de mudpond zijn te bowlen om info door te geven.

Ik weet niet precies hoeveel koi er nog in Japan zitten, maar het zijn er nogal wat. Ik tel er 67 in mijn bestand, en dat kan tellen ! Ik zweet nu al van de verantwoordelijkheid die me te beurt valt, want goed ontwikkeld is de hemel, maar slecht ontwikkelen is de hel...

Ik zal moeten schipperen om ze niet allemaal tegelijkertijd over te laten komen, want dat is iets teveel van het goede. Ik probeer bij 15 stuks per vijver van 15 kuub te blijven voor de winteropvang, dat geeft het beste rendement.

Ik zal binnenkort een overzicht geven van de veiling van Momotaro waarbij er een groot aantal tosai worden geveild. Een raar moment om een veiling van tosai te organiseren vind ik persoonlijk, maar wie weet wat de nieuwe aanpak kan brengen.

De kweker die de volgende reis het meest aan bod zal komen is Taniguchi. Ik blijf in Taniguchi geloven, ik heb er prachtige offspring van gezien, en hij blijft evolueren in goede zin.

Gisteren kreeg ik nog een kort filmpje aan van een tosai die ik kocht in het najaar van 2014 en die overwinterde in Japan vooraleer hij naar huis kwam.

Een sanke om van te genieten noem ik dit. Ze is niet ontzettend groot, 53 cm en ze is ondertussen 5 jaar, maar je kan niet alles verwachten.

De prijs was ook naargelang en mag je niet vergelijken met de kleppers die momenteel hier rondzwemmen. Het mooie aan deze sanke is dat je er bijzonder veel van kan leren, vooral over hoe het sumi zich manifesteert als je de sanke tijd genoeg geeft om te ontwikkelen.

Bekijk dit filmpje bij aankoop en focus je op het warrige sumi dat onvoorspelbaar is. Het verdwijnt op sommige plaatsen, het trekt samen en vormt mooie klonters, en in dit geval op zeer aantrekkelijke plaatsen.

Ik zou dit een succes ontwikkeling durven noemen, maar weet niet of dit bij de andere ook zo positief is ontwikkeld. Daar heb ik meer info nodig van de klanten. Het zou dus fijn zijn als ik info van klanten binnenkreeg van koi die de codenummers 1409011 tot 1409040 hebben. Dat waren de tosai die ik toen aankocht.

De vraag is nu, moet ik nog dit soort acties doen: een aantal tosai kopen van Taniguchi san voor een haalbare prijs en deze bij hem laten overwinteren tot jumbo tosai april volgend jaar. Klik ja als je dit graag zou hebben, klik nee als het je niet interesseert.

Verleden jaar heb ik er echter voor gekozen om een groot aantal een extra mudpond te geven en om door te groeien naar nisai. Ben benieuwd wat hiervan geworden is.

In ieder geval William, proficiat met deze prachtige sanke, een prachtig resultaat en ze kan nog een hele weg gaan. Ik zou willen dat iedere tosai zo zou evolueren, maar het blijft een moeilijk spelletje.

Meer afbeeldingen

De tosai van Taniguchi: afbeelding 1
De tosai van Taniguchi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240