Op zijn Japans

Op zijn Japans

Zoals ik beloofd heb, een beetje op zijn Japans vandaag. Veel mensen vragen zich af hoe er gekozen wordt in Japan. Vandaag gaan we het een beetje op dezelfde manier doen.

Zoals je kan zien op de foto, heb ik een sleepnet gehangen aan enkele aluminium profielen, in dit geval de steiger buizen van mijn zoon die goed van pas kwamen.

Ik ga zo dadelijk de Taniguchi en de Sekiguchi samenbrengen en deze hierin zetten. Dan kan je op je knieëen eventueel een tosai kiezen, de blauwe bowl staat erbij. Je mag met het kleine schepnetje de koi rustig bekijken, maar het bowlen moet je aan ons overlaten. De blauwe bowl staat inmiddels ook klaar.

Ik zal blij zijn als de sekiguchi uit de kleine quarantaine bak overgezet zijn in de grote 15 kuubs vijver. Wat heb ik toch een hekel aan die kleine blauwe bakken. Ik kan er niets aan doen, maar ik heb er een bloedhekel aan. Ik ben alleen tevreden als er niet te veel vissen in een ruim bemeten vijver rondzwemmen. En voor verandering ben ik niet vatbaar ondanks het feit dat ik er al enkele malen aan gedacht heb.

Ondertussen ben ik volop de vissen van binnen naar buiten aan het verhuizen. Nog zo iets waar ik het moeilijk mee heb. Ik wil de vissen buiten zien....Gisteren was het de beurt aan de koi van Niigata.

Er zitten prachtexemplaren tussen, en ik heb ze allemaal even op film gezet, dus de filmliefhebbers komen weer aan hun trekken. Nu moet ik zeggen dat het kleurenpalet er ook wel afspringt bij de Isa koi. Neem zelf maar een kijkje....

Isa showa-01

Isa showa en Kaneko shiro

Isa showa-02

Isa showa-03

Kaneko shiro en Katsumi yamabuki

Isa showa en Katsumi Oshiba Shigure

Isa showa-04

Katsumi kigoi en Midori goi

Maruhiro ginrin oshiba en Isa showa

hun nieuwe verblijfplaats

En voor de liefhebbers: de volledige film

Ze zijn nog wat wereldvreemd in deze natuurlijke omgeving, maar dat zal snel veranderen. De vijvers beginnen nu hun waarde bloot te leggen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik heel tevreden ben over de indeling van de vijvers. Het begint wat te worden. De kleintjes gaan na morgenmiddag opgewarmd worden tot 25° en ik ben benieuwd of ik er wat van kan maken.

Een heerlijk moment gisteren was het bezoek van Eric. Een koiliefhebber pur sang die zijn koi kwam ophalen. Deze 4 grootheden was zowat het mooiste van het mooiste wat ik had aangekocht het laatste jaar. Ze verhuizen nu naar een 100 kuubs vijver, en nog niet zover van mij vandaan.

Ik moet toch even een evolutie scheppen van deze prachtige collectie, want ik kijk hier met genoegen uit naar de toekomst. Het zijn allen hoogwaardige Momotaro showa en sanke die allen op de veiling werden aangekocht, en komen allen uit formidabele ouders.

SH-V13-1050

Bij aankoop in oktober 2013

Ze was slechts 45 cm toen ze voorgesteld werd, en ik kon niet ophouden met bieden zo mooi vond ik ze. Het was vermoedelijk de grootte die de Aziaten deed stoppen met bieden.

Filmpje een maand later bij mijn volgende bezoek verleden jaar, en gisteren is ze 54 cm gemeten.

SH-V13-1068

Een volle dochter van Lion Queen, en een showa met bijzonder veel klasse. Ook aangekocht in oktober 2013 en "slechts" 51 cm groot, maar wat een uitstraling.

Een maandje later zag ze er zo uit en gisteren werd ze 58 cm gemeten. Dat beloofd...

SH-V13-1180

Deze showa kocht ik een maand later, en was de goedkoopste van het drietal showa dat je in de bowl kan zien. Ik heb ze nadien niet meer gefilmd, maar gisteren werd ze 61 cm gemeten.

SA-V14-02126

Tenslotte één van de de mooiste sanke die ik ooit heb aangekocht. Een zoon ditmaal van Mikazuki uit de Mako bloedlijn van Momotaro. Jawel, je leest het goed, dit is een man. Deze heb ik aangekocht op afstand ditmaal, want ik was er zelf niet bij in februari van dit jaar. Ze werd op de veiling 60 cm gemeten en gisteren zomaar eventjes 65 cm.

Mijn aanbod van onlangs in het nieuws had geen enkel succes, nog minder een reactie, maar wat ben ik blij dat dit niet doorgegaan was. Ik doe er nog even de certificaten van het gelukskwartet erbij, zodat je de nodige informatie daarop vind. Nogmaals, een certificaat is enkel een bewijs van oorsprong, maar is geen bewijs van kwaliteit. De kwaliteit moet je zelf leren lezen van de koi....

Nog eenmaal het codesystem uitleggen bij de veilingkoi voor eventuele nieuwe klanten:

SH = showa

V13= veiling 2013

1050= maand 10 (oktober) en veilingkoi 50 van die veiling.

Altijd doorzichtig, altijd makkelijk te traceren. Je weet wat je koopt en wanneer het is aangekocht. Doorzichtiger kan het niet. Zo ook met de andere nummering. Voorbeeld:

1404001

14= jaar van aankoop

04= maand van aankoop

001= eerste koi die aangekocht werd in die maan.

Meer afbeeldingen

Op zijn Japans: afbeelding 1
Op zijn Japans: afbeelding 2
Op zijn Japans: afbeelding 3
Op zijn Japans: afbeelding 4
Op zijn Japans: afbeelding 5
Op zijn Japans: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137