De drukste dag uit mijn loopbaan

De drukste dag uit mijn loopbaan

Als ik in het archief kijk, dan zie ik 7 januari staan als de dag van opening van Interkoi.

Toen stond het internetverhaal al wel op punt, maar nog wel in de kinderschoenen. Ondanks mij relatief hoge leeftijd en ondanks het feit dat ik niet van de internetgeneratie ben, was ik toen toch al bezig om een website samen te stellen die interactief was, en misschien als mijlpaal kan gelegd worden voor alle koi websites die er nu bestaan.

Er waren wel websites van koizaken, maar die waren over het algemeen statisch, want de info die eropstond, was soms al maanden, zoniet jaren oud en totaal niet meer relevant.

Ik wist dat ik hier verandering in moest brengen, en dit zou mijn sterkste wapen moeten worden om me in het wereldje van de koi te handhaven. Dit in combinatie met een inkoopbeleid dat gericht was op de aankoop van een overall assortiment degelijke koi was mijn doelstelling.

Nu 3000 nieuwsitems verder, ben ik trots genoeg om te zeggen dat ik denk dat het me op dit ogenblik gelukt is. 7 jaar heb ik er hard aan gewerkt, met veel ups en downs. De ups heb ik aan mijn fantastische klantenkring te danken. De downs daar wil ik het niet over hebben, die moet je zo snel mogelijk achter je laten.

Ik geloof niet dat ik ooit al een dag tegengekomen ben die zo druk was als gisteren. Ik heb me de pleuris moeten werken, maar dan wel met veel plezier. Het enige spijtige was het verdomde weer dat me in de steek liet. Bovendien vind ik het vervelend als ik niet voldoende tijd kan vrijmaken om iedereen naar behoren te woord te staan en tijd vrij te maken. Ik was dan ook zeer blij dat Polleke en Matthijs er waren om me een handje toe te steken. Geweldige mensen zijn het, en dat mag gerust gezegd worden.

Er waren veel hoogtepunten gisteren, en ik kan ze niet allemaal gaan opnoemen, want anders zou mijn nieuwsitem ditmaal uit de hand lopen. Het belangrijkste hoogtepunt was denk ik toch wel het bezoek van Piet en Marc van Koi-Idol, een fantastisch paar mensen die al enkele jaren hun digitale poort naar de Nishikigoi met hart en ziel op de markt brengen. Chapeau voor vader en zoon....

De reden van hun bezoek was het feit dat de koi van de winnaar van april van Koi-Idol door Filip terug naar Interkoi was gebracht, omdat bij hem een nieuwe vijver van maar liefst 100 kuub wordt aangelegd door de firma Zenkoi. Deze vijver zal volledig gebouwd worden volgens mijn richtlijnen die ik vooraf besproken heb met Filip, dus wordt het een geweldig project om te volgen. Hij heeft me foto's beloofd van de bouwwerken, zodat we het project kunnen opvolgen in de loop van de volgende weken, maar ik heb er een beetje een hard hoofd in...

Het was om die reden dat de koi die gewonnen had terug bij ons is komen zwemmen, en om deze reden werd hier een uitzondering op gemaakt.

Een filmpje kan dan ook niet ontbreken van deze 2 prachtige kohaku. De ene heb ik Macho genoemd, de andere Clarissa, want enige nostalgie kan geen kwaad. Clarissa en Macho.

Ik heb de ganse dag in woord en beeld samengesteld en zal hier zoveel mogelijk een overzicht van geven. De eerste koi waar achter gevraagd werd was naar deze Matsuba van Otsuka. Een bijzondere koi waar ik toch blij mee ben dat ik haar aangekocht heb, ondanks het feit dat ik denk dat deze niet snel zal verkocht worden.

In dit filmpje zie je achtereenvolgens de tancho showa van Niels, een showa van een andere Niels, en een showa van Matthijs die beiden in Arendonk zullen blijven tot het einde van september. Niels, die aanwezig was, was er in ieder geval zeer blij mee.

Deze tosai showa zijn alle 3 van Momotaro, en moest ik even bowlen voor een klant die zelf niet kon komen. Tja, wat moet je over een tosai vertellen van 41 cm met alle mogelijkheden voor de toekomst ? Het zou me verwonderen moest hier iets mee mis gaan. Je droom moet je echter zelf verder invullen, en als niemand het wil doen, dan doe ik het zelf wel...Trouwens de mannelijke showa ook te zien in dit filmpje werd later verkocht aan Jelle die hiermee gaat proberen zijn droom verder in te vullen.

Deze bowl bevat 2 showa van Taniguchi, een kohaku en een showa van Sekiguchi. Het werd uiteindelijk de kohaku van Sekiguchi die gekozen werd door Arjen. Arjen heeft zijn tijd genomen om te kiezen. Het was precies een moeilijke bevalling waar Matthijs zijn handen vol mee had....

Een kohaku waar ikzelf bijzonder trots op ben dat ik deze heb kunnen aankopen, is deze kohaku van Momotaro die ik aankocht op de veiling van december 2013. Ze was toen 56 en nu 61. Deze kohaku moet 85 cm worden en dan zal ze pas haar volle glorie laten zien. In de vijver van Harold zal ze zeker de mogelijkheden hebben om zich verder te ontplooien.

Een geweldig populaire showa was deze showa van Isa. Het was een lastige keuze voor Karel, want er zat nog een soortgelijke zwarte duivel tussen de onlangs gekocht showa van Momotaro. De keuze moest vallen tussen één van deze twee. De meesten zouden vermoedelijk voor de grootte van de Momotaro showa gegaan zijn, maar Karel ging voor de kleinere van Isa. Als je tussen deze 2 koi moet kiezen, dan hou ik me erbuiten, want die keuze moeten ze zelf maken. De kleinere Taniguchi showa was voor zijn vrouw Larissa.

Een kohaku van Takigawa en een ginrin showa van Maruhiro konden iedereen bekoren. Vooral de niet geforceerde, zonder kleurvoer groot gebrachte kohaku van Takigawa oogste succes, en dat verdient ze. 66 cm pure natuur verdiend dit, en wie eigenaar wil worden van deze kohaku doet een gouden zaak voor de toekomst. De ginrin showa daarentegen is een beul van een koi. Laat deze maar rustig zijn rondjes zwemmen, ik word ze niet makkelijk moe....

En dan de koi van Jeroen...

Mijn grootste koi op dit ogenblik samen met Virgin. Ik heb ze nog eens nagemeten speciaal voor Jeroen, want die zit ocharme in Turkije om onze belangen te verdedigen. Hij zal zeker en vast genieten van deze 2 filmpjes. Dit is wat hij wil, en ik moet eerlijk toegeven dat de orenji serieus in body is toegenomen sinds ze hier zwemt. Heb ik het dan toch fout gedaan...

De 79 cm grote asagi mist misschien juist dat tikkeltje hi dat er normaal moet zitten, maar ga deze huidkwaliteit maar eens zoeken. Wat is ze lief, wat is ze mooi, wat is ze duur....

Jent en Carla, sorry dat ik zo weinig tijd voor je vrij heb kunnen maken, je moet nog maar eens terugkomen. Deze 37 cm mannelijke tosai van wie anders dan Momotaro, kan de pijn echter wel verzachten denk ik. Een rasechte afstammeling van Lion Queen, de GC van dit jaar, het zal je kind maar wezen. Als ik de bouw van deze tosai bekijk, dan weet ik toch genoeg. Deze moet en zal dik boven de 50 cm zijn einde dit jaar.

Mijn paradepaardje gaat naar Urk. Ik ben blij dat Jelle toch besliste om deze aan te kopen. Bijzonder mooie showa van Red Tiger die 3de was op de jongste koishow in Japan. Hij wou een koi die kan ontwikkelen. Nu heeft ie een koi die kan ontwikkelen. Samen met deze ongelooflijke sanke van Taniguchi, een verrijking voor zijn vijver. 67 cm als nisai...wat moet je daar nog aan toevoegen. Herken je misschien de trekken van Dainishi ? Dit is de vader van deze sanke, ook een Dainishi...

Zijn we nog niet aan het eind van ons latijn ? Neen hoor. Deze maruten showa van Taniguchi is van Niels. Matthijs zal deze meenemen richting Zwolle, waar hij zijn baantjes zal trekken. Toch een mooi resultaat voor de showa die ik verleden jaar heb geselecteerd...

Tenslotte de laatste koi die gisteren naar een nieuwe locatie toeging. Ditmaal geen Momotaro, want Matthijs is niet Momotaro minded. Hij is één van die mensen die zweren bij Sakai. Het mag, het kan voor mij geen kwaad. Ik heb niets meer tegen Sakai, want ik word eindelijk op een degelijke manier behandeld door Kentaro.

Ik blijf echter trouw aan Momotaro waar ik al 8 jaar trouw mijn mooiste vissen koop, en die op dit ogenblik een serieuze inhaalbeweging aan het maken is. Trouw wordt gewoonlijk altijd beloond.

Deze sanke werd ook op de veiling van Sakai gekocht, en werd gisteren 57 cm gemeten. Het mooie van deze sanke is, dat het een bezegeling is van de vriendschap die onstaan is tijdens de laatste japanreis tussen Polleke en Matthijs. Deze sanke zal in de supervijver van Polleke grootgebracht worden met de kennis van Polleke, waarvan ik weet dat hij die heeft.

Ik weet dat deze sanke geweldig zal ontwikkelen bij Polleke, en ik schat de grootte einde dit jaar op 68 cm. Volgens Polleke zal hij nog groter zijn, maar laten we voorzichtig blijven en afwachten. Wie deze sanke eventueel wil aankopen moet bij Matthijs zijn. Hij wil deze graag verkopen, maar zal deze niet weggeven.

Dit was tevens ook het laatste filmpje van mijn drukste zaterdag ooit. Ik heb niet bijgehouden hoeveel mensen er geweest zijn of hoeveel koi er weggegaan zijn, maar ik hoop dat iedereen zich geamuseerd heeft. Het is nu mijn taak om alles op een rijtje te zetten en kan ik mijn website gaan updaten. Hopelijk maak ik niet te veel foutjes.....Een speciale dank aan Polleke en Matthijs voor hun hulp, en ook aan alle mensen die gisteren een bezoek hebben gebracht.

Meer afbeeldingen

De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 1
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 2
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 3
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 4
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 5
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 6
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 7
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 8
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 9
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 10
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 11
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 12
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 13
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 14
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 15
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 16
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 17
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 18
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 19
De drukste dag uit mijn loopbaan: afbeelding 20

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240