Open Sales Koibito-Japan

Open Sales Koibito-Japan

Dit artikel schrijf ik om mijn dank te betuigen aan Koibito-Japan voor de nauwe samenwerking die er is bij de inkoop van koi.

Koibito Japan heeft een lange historie achter de rug, en is in principe parallel gelopen met de historie van Interkoi. In de jaren 2006 en 2007 werden mijn eerste stappen in de wereld van de koi gezet en door omstandigheden kwam ik bij Koibito terecht.

Ik herinner me nog goed de eerste mail die ik terugkreeg op vraag van mij om koi te importeren. Het antwoord luidde als volgt: "Ik heb hier toch niet met een amateur te doen hè"

Jawel hoor, ik was indertijd een amateur en op zoek naar een geschikte partner. Mijn antwoord luidde dan ook: Is niet iedereen ooit amateur geweest ? Hoe moet je anders beginnen. Ik kon die brutaliteit overigens wel appreciëren !

Met een onderbreking van 2 jaar door omstandigheden, ben ik dan ook altijd in zee gegaan met Koibito-Japan en heb de evolutie van dichtbij gevolgd. Koibito Japan bestaat momenteel uit 3 personen, Olav de boss, Paul en Micha, zijn assistenten, en blijkbaar is er een 4de man op komst, een Mexicaan notabene.

Het is bijzonder belangrijk om de juiste mensen op de juiste plaats te hebben in Japan. Ik kan uit volle borst beamen dat zij dit zijn. Laat je niet overbluffen door anderen door te zeggen dat je alles te duur inkoopt als je met tussenpersonen werkt. NIets is minder waar.

Je hebt bijna altijd tussenpersonen nodig, ook als je alles zelf wil organiseren. Je hebt mensen ter plekke nodig om problemen op te lossen, vergissingen recht te zetten, onderhandelingen te voeren op hoog niveau, en geloof me, dat is een kunst.

Dat ze hiermee hun boterham moeten verdienen is niet meer dan juist, maar ze zijn hun boterham dan ook meer dan waard. Ik krijg dikwijls te horen dat zogezegde anderen hun koi goedkoper inkopen omdat ze rechtstreeks gaan met hun telmachientje in de hand…denk je nu echt dat de Japanse kwekers achterlijk zijn ?

Een goede raad, maak gebruik van betrouwbare mensen die er verstand van hebben om op de juiste manier de waarde van een koi in te schatten, en op de gepaste manier met de kwekers kunnen onderhandelen op een Japanse manier, en met het juiste Japanse taalgebruik...heel belangrijk !!!

Nu zul je je afvragen waarom ik zoveel publiciteit maak voor Koibito Japan ? Wel het is heel eenvoudig. Zij hebben altijd gebruik gemaakt van de kennis van mijn zoon om hun website te begeleiden, en zijn zojuist op antenne gekomen met een volledig vernieuwde website die ook door mijn zoon is gemaakt.

Het is niet zomaar een website, want er zit een bijzonder ingewikkelde structuur achter van verschillende dealers, verschillende landen, verschillende talen wat allemaal niet zo evident is, en bovendien kan de website compleet door koibito zelf bediend worden. (zie ook de verkoopwebsite van Momotaro met de veilingvissen).

Ter ere van hun opensales die gisteren gestart is, wil ik via dit nieuwsitem een kleine boost geven in hun opensales verkoop. Ik was er zelf bij toen al deze koi werden aangekocht. Neem een kijkje op de website, en zie wat er te koop aangeboden word.

Het zijn in dit geval koi die vooral heel populair zijn in de Aziatische landen. Het zijn allemaal koi die bij de opensales bij Narita werden aangekocht. Wil je één van deze koi die op de website van Koibito-Japan worden aangeboden aankopen, contacteer dan de dealer van je keuze om deze aan te kopen. Het zijn door Ryuki Narita persoonlijk uitgezochte pareltjes, die allemaal aan de Wakagoi show worden ingezet als je dit vraagt.

Zelf had ik 3 bijzonder mooie koi aangekocht op de opensales van Narita, maar wist dat ik daar in Europa geen kopers voor zou vinden wegens te duur. Op voorstel van Paul zouden we ze in de opensales toevoegen, want het zou zonde zijn als de koi in de anonimiteit zouden verdwijnen. Twee van de 3 zijn ondertussen verkocht, en ik hoop dat de derde niet verkocht wordt, maar dat zeg ik eventjes niet.

Die is zo bloedmooi, dat ik haar in Japan wil laten om verder door te groeien bij Narita. Alle 3 zullen ze ook meedoen aan de Wakagoi show, samen met de 3 koi van Momotaro. Ik zal ze nog even in het nieuws zetten, zodat jullie weten welke het zijn.

2 van de 3 koi van Momotaro die mee zullen doen aan de wakagoi show zijn trouwens verkocht, dus wie nog interesse heeft om de derde aan te kopen, kan nu nog profiteren om op het aanbod in te gaan. 1000 Euro als de koi niet wint, 1250 euro als de koi wel een prijs wint. Het gaat over de sanke 1503019.

Ondertussen ben ik weer thuis en sta zoals altijd met beide voeten op de grond. Zaterdag ben ik gewoon open, en is iedereen welkom. Ik zal beginnen met de voorbereidingen om de koi allemaal te verplaatsen tegen de tijd dat de nieuwe koi binnenkomen.

Meer afbeeldingen

Open Sales Koibito-Japan: afbeelding 1
Open Sales Koibito-Japan: afbeelding 2
Open Sales Koibito-Japan: afbeelding 3
Open Sales Koibito-Japan: afbeelding 4
Open Sales Koibito-Japan: afbeelding 5
Open Sales Koibito-Japan: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137