Open Sales op Japanse manier

Open Sales op Japanse manier

Zoals in een vorig nieuwsitem opgegeven zal ik einde maart, of als de buitentemperatuur rond de 15° is, een opensales organiseren op Japanse manier.

Het is een hele ervaring om dit te doen, en ik hoop er dan ook voldoende mensen voor aan te trekken. Voor diegenen die het niet gelezen hebben zet ik het hier nog even op een rijtje.

Voorafgaande aan de veiling kunnen de dealers een aantal tosai kopen die goed zijn, maar in principe aan de dealers gegund worden omdat ze aanwezig zijn. Ik heb er toen 18 uitgezocht, waarvan ik vond dat ze de moeite waar waren en zal deze op de Interkoi opensales aanbieden voor de prijs van 125 euro. Hoe zal dit in zijn werk gaan ?

Op de dag van de opensales zullen de koi verdeeld worden over enkele bowls. Alle deelnemers krijgen een nummer toegewezen. Van ieder koi zal een foto aan de zijkant hangen met daarbij een enveloppe. Na het rustig bekijken van de koi, mag men als men wil een nummer in de enveloppe steken, bij de koi die men wenst aan te kopen.

Indien jou nummer alleen in de enveloppe zit, dan is de koi voor jou bestemd. Indien er echter meer dan 1 nummer in de enveloppe zit, dan zal iemand het winnende nummer trekken, en deze wordt dan eigenaar van de koi.

De enige koi die hier niet bij zal zijn is de showa die door Maeda San als eerste en beste uit de bowl is gekozen. Het is toch altijd een voorrecht om deze te mogen aankopen. Deze zal na de opensales per opbod verkocht worden vanaf 200 euro.

In tegenstelling tot mijn vorig nieuwsitem moet de koi pas afgerekend worden op het moment dat je één of meerdere koi hebt gekocht, en niet zoals eerder vermeld het bedrag op mijn rekening staat. Dat was een vergissing, en dat moet ik eventjes rechtzetten. De betaling gebeurd dus NA eventuele aankoop van de koi.

Het kan een leuke dag worden, zonder verplichtingen, want als je niet graag aankoopt, dan moet je het niet doen. Je kan wel genieten van de sfeer. Er is ook maar 1 winnaar mogelijk, en dat zijn de kopers van de koi. Het zijn jumbo tosai tussen de 22-30 cm van goede kwaliteit voor een minimale prijs die enkel mogelijk werd, omdat dit ook aan ons werd gegund door de Momotaro koifarm.

Het enige dat ik op prijs zou stellen, is om je inschrijving van deelname te ontvangen, zodat ik de nodige maatregelen kan nemen wat betreft plaatsen en nummers.

De dag van de opensales zal na de quarantaineperiode en afhankelijk van het weer plaatsvinden. Deze datum kan ik nog niet bepalen, want die is uiteraard afhankelijk van het weer. Ik zal een aantal data voorstelllen als het zover is. Dit kan op zaterdag of op zondag zijn, afhankelijk van jullie wensen.

De aangeboden koi zal ik in de loop van de volgende weken online zetten vermits ik er nu geen afzonderlijke foto's van heb gemaakt. De filmpjes zijn de volgende:

Handpick 1

Handpick 2

Handpick 3

Stuur een mail naar arendonk@interkoi.eu en vermeld even je deelname aan deze eerste opensales.

Gisteren werden er ook enkele koi van klanten gebowld, en natuurlijk maak ik daar filmpjes van. De kohaku en de showa gingen gisteren al mee naar huis. Temperatuur bij Rudy was dezelfde als bij mij, dus is het altijd beter dat de koi naar hun eigen habitat gaan:

Kohaku, Goshiki en showa

De kohaku was 51 cm, de kleine showa 24 cm, de goshiki heb ik niet gemeten, maar zal zeker 60 cm zijn. Ook zie je reeds de verbetering in de aflijning van de goshiki eigenschappen, en het mooie dat ze op het hoofd geen sumi heeft, wat een meerwaarde is.

Mannelijke maruten Sanke Momotaro

Is tijdens de quarantaine van 54 naar 56 cm gegaan.

Kindai showa van Momotaro

Is van 60 naar 64 cm gegaan.

Showa van Momotaro

Deze showa is van 64 naar 68 cm gegaan. Op zijn 19 maanden een serieuze lengte.

Kohaku van Taniguchi

Geweldige huidkwaliteit, de taniguchi kohaku.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137