Opendeurdagen Zenkoi

Opendeurdagen Zenkoi

Als je niet weet wat je in het weekeinde moet doen, breng dan een bezoekje aan Zenkoi.

Tijdens het weekeinde van 21 en 22 april is de showtuin te Sint Niklaas doorlopend geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens deze dagen leiden ze U graag rond en kan je alle vragen stellen in verband met koi, vijveraanleg, filtratie en Japanse tuinen. De koi, planten en materialen kan je bewonderen zowel in de privétuin als in de verkoopsruimte.

Adres: Slagmolenstraat 18, 9100 Sint Niklaas, BE.

Dit wat betreft Zenkoi, en het schijnt de moeite te zijn om even te ontspannen in de prachtige tuin. Je kan dit natuurlijk ook combineren met een bezoekje aan Interkoi Arendonk….

Arendonk ligt op ongeveer 80 km van Sint Niklaas, een te verwaarlozen afstand voor koiliefhebbers.

Interkoi nieuws

Vandaag zou ik echter ook het woord lievelingsbeestje willen gebruiken voor een koi die gisteren naar huis is gegaan.

Nog nooit had ik zo snel een koi gekozen in een vijver van Momotaro. Op 1 seconde wees ik de sanke aan en zette deze onmiddellijk in de bowl en ze had ook onmiddellijk mijn hart gebroken.

Hier moest ik niet aan twijfelen, en toen ik ze gisteren in de blauwe bowl zette samen met de mannelijke kohaku van Sakai, kwam er een zalige grijns over mijn gezicht.

Ik weet wat ik koop, ik weet hoe zorgvuldig ik mijn koi uitkies, maar als ik deze huidkwaliteit van de sanke zie verbeteren, dan kan ik niets anders doen dan gelukzalig glimlachen.

Beide koi werden aangekocht door Toon, wel bekend van zijn connecties met Momotaro en zijn veelvuldige reizen naar Japan om werkzaamheden uit te voeren op de farm. Zijn relatie met Daisuke is van ontzettend belang, en het grote voordeel is natuurlijk zijn interne kennis.

De sanke is volop aan het ontwikkelen en de tsubo sumi vlekken verschijnen als toverballen op de sneeuwwitte huid, wat een heerlijkheid om deze sanke te zien ontwikkelen.

Wat betreft de kohaku van Sakai, stel ik mij de vraag waarom eigenlijk nooit iemand echt interesse heeft gehad in deze mannelijke kohaku. Heb je al ooit een man gezien met deze witte huidkwaliteit ? Het lijkt wel een vrouwelijke eigenschap.

Ik kocht deze kohaku op een event van Narita. Ik hoopte enkele mensen te kunnen motiveren, maar helaas, tot Toon toch de kwaliteit van deze kohaku ontdekte.

Ik denk dat het patroon hier een rol in heeft gespeeld. De maruten vlek ligt vooraan het hoofd waardoor een lang wit patroon zichtbaar is tussen de maruten vlek en het 2de patroon. Persoonlijk heb ik daar niet veel problemen mee. Of zou het toch een feit zijn dat het een man is ?

Qua kwaliteit eerlijk gezegd fenominaal, zet ze morgen maar op de show in, en je zal wel zien….deze kohaku heeft iets te weinig eer gekregen !!!

Tenslotte was er een showa die een echte metamorfose heeft ondergaan, net zoals meerdere showa die ik aankocht tijdens de veiling van oktober. Ik heb er al eentje laten zien, maar deze verandering is toch wel fenomenaal.

Ik heb er eerst de foto van het certificaat bijgedaan en dan de showa gefilmd. Een korte omschrijving van Toon zegt voldoende. De showa heeft een moeilijke periode gehad, maar op dit moment is ze aan het acclimatiseren. Tijd is een belangrijke bondgenoot in deze….maar bekijk de showa nog eens maar dan bij aankoop....

De ginrin kohaku zat per toeval in het net van de showa, en ik zei tegen Toon dat hij deze ook maar eventjes in de bowl moest zetten.

Een mooi sandan patroon, gestoffeerd op een diamanten kleurenpatroon, dat zou toch iedereen graag moeten zien. Toegegeven ze zijn duur, maar zo gaat dat nu éénmaal, daar kan ik weinig aan veranderen.

En het feit dat ik telkens te horen krijg “ik zie niet graag ginrin”, toch blijven deze ginrin mij intens boeien, want ik zie het bijzonder graag. Vandaag of morgen krijg ik een knaller van een ginrin te pakken, let maar op !

Koop ik koi die jullie graag zien, klik op het hartje....Vind je dat ik geen goede smaak heb voor koi, klik dan op het bozemannetje....Of beter nog, klik op één van de 2 emoticon en laat je stem eens horen via de reacties....maar ik ben bang dat dit een nodeloze vraag is !!!

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137