Oplettendheid van klanten

Oplettendheid van klanten

Geloof het of niet, maar een onoplettendheid van mij was de oorzaak van enkele fouten in de codenummers bij de koi. Dit werd echter opgemerkt door één van mijn klanten. Ik had er totaal niet bij stilgestaan en was echt verrast.

Ik verschoot me een bult toen ik dit bericht aankreeg: "Beste Luc ter info uw nummers van de vissen klopt niet meer we zijn reeds 2022 en niet 21" Ik moest trouwens even diep nadenken vooraleer ik het snapte.

Niet gezien ? Ik ook niet, maar ik heb het ondertussen aangepast. Ik zal het uitleggen. De codenummers van mijn koi zijn eigenlijk voor iedereen lees-en begrijpbaar. Een code lijkt misschien ingewikkeld voor sommigen, maar dat is het niet, integendeel,  het legt veel eenvoud uit.

Om je een voorbeeld te geven KO-V21-10111 betekent niet meer of minder dan KO=kohaku, V21=veiling uit het jaar 2021, en 10111 wil zeggen koi 111 van de maand oktober (10). Poepsimpel eigenlijk. Alleen was ik vergeten de code uit de laatste aankopen aan te duiden met V22. Ik had ze nog V21 gegeven. 

Belangrijk ? Misschien niet, maar voor mij wel en misschien ook om de eerlijkheid en openheid te motiveren zodat mensen altijd weten wanneer en hoe de koi aangekocht werd. Het systeem lijkt misschien ingewikkeld, maar is het absoluut niet.

De koi zonder dit soort codering worden altijd naast de veilingen aangekocht en vertonen hetzelfde patroon. Koi 2110001 wil zeggen aangekocht in 2021 in de maand oktober (10) oktober en in dit geval de eerste koi van mijn aankopen. Ondertussen zijn de foutjes rechtgezet. Dankjewel Marc. Dan over naar de orde van de dag !

Tegenwoordig is het normaal dat je geen klanten verwacht, dus ik begon maar met de controle van de koi op parasieten en het vijverwater. Gewoonlijk neem ik dan een tweetal koi uit de vijver, meet deze even na, controleer ze even en neem een afstrijkje om te controleren op parasieten. Een filmpje kan ik dan tegelijkertijd ook maken, goed voor de actualiteit.

Zo begin ik gewoonlijk met vijver 6, en ik besloot 2 minder bekende koi te bowlen. Ze behoren tot het goedkopere segment, maar komen zelden in de aandacht, alhoewel ik niet begrijp waarom. Als ik de kwaliteit even onder de loep hou van deze 2 kohaku van Matsue en ik meet de toekomst van deze kohaku in combinatie met de prijs, dan zeg ik klasse !

Qua grootte moeten ze voor niemand onderdoen, namelijk 61 en 63.cm en in mijn ogen zien ze er meer dan goed uit voor de aangeboden prijs. Ik vind het voltreffers in ieder geval en ieder die een degelijke kohaku zoekt moet niet afwachten maar toeslaan.

Vijver 7 is de bling bling vijver met de golden corn en de ginrin orange ogon. Een waardevolle vijver in mijn ogen. Speels, hongerig en een lust om naar te kijken; Dit keer bowlde ik 2 willekeurige golden corn om een afstrijkje te nemen. Ik zal er voor de rest geen woorden aan verspillen, want dat brengt geen aarde aan de dijk. 

In vijver 8 liet ik mijn blik gaan en ik zag een koi die nog niet veel onder de aandacht is gekomen. Een ongenaakbare sandan kohaku van Momotaro - 59 cm en gekocht op de veiling van oktober vorig jaar. De zuiverheid in al zijn facetten. Ze blijven één van de meest populaire uitvoeringen van kohaku. Sandan en yondan kohaku zijn blijvende populaire koi, terwijl ik meer aangetrokken wordt door de goten sakura uitvoeringen. Tja, verschil moet er zijn, maar dat wil niet zeggen dat ik een sandan of yondan niet kan appreciëren....

Ik was nog niet afgewerkt of er kwamen al klanten op bezoek. Even het werk stilgelegd en koffie gedronken, dat moet ook op tijd en stond. Dan even naar vijver 5 om daar enkele koi te bowlen ter controle. Ik wou een sanke even in de bowl die ook niet dikwijls in de aandacht komt. Ditmaal een sanke van Sakai FF

Het is er eentje waar ik een zwak voor heb en na meting werd ze reeds 70 cm gemeten. Bijzonder interessant voor de toekomst vind ik dit. Het sumi is in opkomst en van hoge kwaliteit, terwijl het patroon mij ontzettend aanspreekt. Ze draagt de stempel van de Interkoi keuze in mijn ogen.

Een andere sanke is ook van Sakai, maar wel van Sakai Co, een kweker die hard aan de weg timmert. Ze is misschien niet zo indrukwekkend qua grootte, maar de kwaliteit is meer dan in orde. Het filmpje is wat wazig, ik weet ook niet hoe dit komt, spijtig...Het is er eentje om aan te werken en ze naar een hoger niveau te tillen. Ze komt wel bij een echte koikichi terecht en dat is al positief.

De klanten die ondertussen aangekomen waren zochten naar een showa, maar de ene showa was te duur, de andere showa waren niet goed genoeg. Een algemeen bekend probleem waar ik altijd probeer een mouw aan te passen, maar dat is niet altijd makkelijk.

De juiste koi op de juiste plaats...het is een algemeen bekend fantoom totdat ik plotseling dacht aan een speciale showa die ik aankocht omdat ze zo onvoorspelbaar is. Ik weet dat ze moeilijk te verkopen is, maar dat is ingecalculeerd. Voor mij is het een showa die zich moet bewijzen, ik heb het over de showa van Tamaura !

In eerste instantie zeggen de meesten nee, maar als ik ze in de bowl zet en ik de koi uitleg dan komt er meer vuur in hun reactie. Het sumi is dominant en kwalitatief bijzonder sterk, buiten het kage gedeelte dat de koi een speciale uitdrukking geeft. Dat ze wat slank toont deert mij niet. Eerst wat meer lengte en laat ze dan maar breder worden. Zo is het bij mij ook gegaan, maar dat ziet men niet zo graag ! Bij koi is dat anders...

Er zijn al verschillende kapers op de kust voor deze showa, maar nog niemand heeft toegehapt. Geen probleem voor mij, ze zit niet in de weg. De kohaku van Momotaro echter met de body van een pladijs is echter gisterenavond naar mijn klanten in Zweden verkocht. 

Na goedkeuring door Daisuke om een seizoen extra in de mudpond te verblijven werd de deal gesloten en is de verkoop een feit. Langs de ene kant zonde dat ze het land moet verlaten, langs de andere kant ben ik natuurlijk blij dat ze verkocht is, want er moet geld in het laatje komen natuurlijk.

Al met al een fijne zaterdag, maar vandaag heb ik andere verplichtingen en ben ik niet open.

 

 

 

1
2
0
1
0
0
1
1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

ben

ach je word ook dagje ouder net als iedereen neem niemand je kwalijk  luccie


Wiechert

Ik heb gisteren de showa van Tamaura mogen bewonderen.
Zoals Luc al zegt de lengte is er maar de bouw nog niet,
Ik denk dat deze showa aangezien haar hoofd een goede bouw kan dragen en het een kwestie is van goed voeren en dat de body wel komt.
En voor een showa heeft ze in mijn ogen vooral een heel goed beni en haar sumi is van hoge kwaliteit ,
Ik denk dat dit een showa is waar je vele jaren plezier van kan hebben.


Wim DW

de sanke van SFF - Zeer mooi - showa Tamaura - special / apart


Johan

Mooi dat Daisuke de Kohaku toezegt voor een jaar mudpond is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml