Orenji, mijn grootste koi ooit

Orenji, mijn grootste koi ooit

In maart heb ik een aantal grote koi aan de haak kunnen slaan, dank zij de hulp van Takigawa San.

Vermoedelijk was het de juiste dag op het juiste moment om een aantal jumbo naar Arendonk te krijgen, en daar heb ik gebruik van gemaakt.

Alle koi van Takigawa zijn dan ook verkocht, en gisteren is de laatste de deur uitgegaan. Het was ook de grootste van het stel, en ik denk ook de grootste die ik ooit in mijn vijvers heb laten zwemmen.

In dit filmpje van maart dit jaar zie je nog hoe Takigawa San deze orenji probeert op te meten. Resultaat 92 cm, en geloof me dat is niet niks. Als ik het filmpje zo nog eens bekijk, vind ik persoonlijk dat ze er nu nog intensiever van kleur uitziet en meer glans heeft...of droom ik dat nu ?

Jeroen is verzot op grote koi. Hoe groter, hoe beter. Jeroen is ook al klant van het eerste uur en dat schept een band. Door zijn werkomstandigheden kon hij de koi pas gisteren ophalen.

Ze heeft alles goed doorstaan, en het lijkt me dat ze zelfs wat kilo is bijgekomen ondertussen, zoals duidelijk op dit filmpje is te zien.

Ik moest voor iemand nog een update maken van het lilliputterke van de vijver, namelijk de bijzonder mooie Sekiguchi showa, die ook tijdens deze trip werd aangekocht, en vond het een leuk idee om deze samen met de langste koi van de vijver in één bowl samen te zetten. 2 vliegen in één klap...

De orenji blonk als een spiegeltje en dat doet me plezier. Een teken dat ik toch iets goed doe...Ik heb ze niet meer gemeten, ondanks het feit dat ik de indruk had dat ze zelfs nog een 2-tal cm gegroeid was. De bowl is 100 cm en zoals je kan zien is het maar amper genoeg.

Ik heb nog een filmpje gemaakt van de miniatuurkoi, en ondanks het feit dat deze nooit een jumbo zal worden, blijft het voor mijn gevoel een bijzonder aangename koi om naar te kijken.

Hij of zij blijft hier nog zitten tot volgend jaar, en dit op speciale vraag van de eigenaar. Ik hoop dat hij nog een aantal centimeter zal groeien tijdens de winter. Hij zit in de verwarmde vijver buiten, en dat moet normaal lukken.

In de loop van de volgende dagen komen er nog een groot aantal vissen op de site te staan, want ik heb nog niet alles online gezet momenteel. Honger doet eten, en ik moet niet te snel zijn om alles zo maar te grabbel te gooien.....

Wat ik wel zou willen afspreken is het volgende: ik heb Japan beloofd om op 15 oktober alle informatie gegeven te hebben over de koi die ofwel tijdens de winter, ofwel tot eind volgend jaar in Japan moeten blijven.

Indien er nog mensen zijn die van plan zijn een koi in Japan te laten, zou ik ze willen vragen om de deadline te respecteren. Ik zal ook nog een aantal koi in de loop van de volgende dagen in the picture zetten, en hints geven of je deze al dan niet een kans moet geven. Samengevat: na 15 oktober kan ik geen orders meer geven om de koi in Japan te laten.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240