Hier kan hij van genieten

Hier kan hij van genieten

Het is plezierig als je thuis komt en alles blijkt goed in orde te zijn.

Ik had eigenlijk niets anders verwacht, maar je weet nooit. Er was niet veel te doen, en daarom heb ik met Polleke maar een controle gemaakt van een vijver die nog moest nagekeken worden, en er is niets liever wat Polleke doet dan visjes vastpakken en verzetten. Nog wat onwennig, maar de vaardigheid komt wel.

Het lijkt makkelijk maar dat is het niet. Ondertussen kwamen er enkele bekenden aangereden, en de tijd vloog weer voorbij. Perikelen over de reis en de ervaringen werden bovengehaald en in een mum van tijd was de middag voorbij.

Geloof het of niet, maar ik heb niets gebowld, en dat ga ik in de toekomst ook zoveel mogelijk beperken, tenzij er serieuze aanleidingen zijn om koi te kopen. Niets slechter dan het bowlen van de vissen, maar wat moet je ?

Wat ik nog wel verschuldigt ben is het ophalen van Sanke 1304032 van Taniguchi. In mijn ogen behoort ze tot de betere koi, en soms stel ik me de vraag hoe het komt dat dit soort koi soms zo moeilijk verkocht wordt.

Ze is nu 26 maanden, of jonge sansai, en is 61 of 62 cm. Een body zoals een prof. Dik staartstuk, van voor naar achter als een torpedo gebouwd, een hoofd dat beschikt over de nodige breedte en een koi die makkelijk naar de 80 cm kan doorgroeien.

Ze was verschrikkelijk duur als tosai. Hier het filmpje nog van bij aankoop, 38 cm uit een Shining Rose moeder en een Dainichi vader. Dit is dezelfde moeder als de lilliputterkes die ik nu aangekocht heb, alleen heeft ze sex gehad met een andere vader. Ik krijg hier nog de foto's van aan als het goed is. Ik geloof dat het ook een Sakai papa is, maar daar ben ik nog niet zeker van.

Het patroon is nog vatbaar voor discussie, maar daar ben ik het eigenlijk ook niet mee eens, want patroon is altijd persoonlijk en voor iedereen anders. Buiten de mensen die de show voorgeschreven wetten volgen, zijn er genoeg mensen die dit patroon kunnen appreciëren, waaronder ikzelf. Gelukkig behoort deze niet tot de standaard uitrusting maar heeft ze een specifiek eigen karakter, daar hou ik van, geen cloons van cloons....

In mei 2014 kwam ze naar Arendonk en was ze 55 cm. Nu is ze naar Duitsland vertrokken en moeten wij ze missen....

Er is me trouwens gevraagd om een onderdeel in de website te maken van de evolutie van koi, en dat ga ik met mijn zoon overleggen. Ik dacht er zelf niet bij na, want ik zet op regelmatige tijdstippen zelf veel evoluties van koi op de website, maar blijkbaar zou het leuk zijn om die evolutie in een afzonderlijk onderdeel telkens te kunnen terugvinden. Goed idee, en ik maak er werk van.

Dan nog iets heel belangrijk

Indien er mensen zijn die nog koi van de veiling willen aankopen en deze een bepaalde periode in Japan willen laten, zouden dit binnen nu en een week moeten meedelen.

We zijn volop bezig om het transport te regelen, en ik zou binnen ten laatste 7 dagen moeten weten welke koi in Japan moeten blijven en welke niet. Let wel, niet alle koi mogen in Japan blijven, en de wetten inzake verblijf in Japan zijn aangepast. Zie nog even de bijgevoegde foto wat betreft de kostenfaktor van Momotaro. Bovendien moet je hier nog 21% BTW bijtellen, niet te vergeten.

De kosten zijn menselijk, maar wat ik vooral goed vind is dat het duidelijk is omschreven momenteel en het niet in een grijs gebied is verdwaald zoals vroeger wel eens het geval was. Alle kosten worden ook enkel pas doorgerekend als ik de rekening heb aangekregen van Daisuke.

11 oktober = Combi Trommelfilter dag

Zoals reeds eerder vermeld, is het 11 oktober een presentatiedag van de combi trommelfilters van Do- It. Angelo gaat de moeite doen om met 2 trommelfilters richting Arendonk te komen en een presentatie te geven van zijn product. Je kan vragen stellen en ze in werking zien. Zelf vind ik het een fijn initiatief van Angelo om dat aanbod te maken.

Er zijn al een aantal mensen die komen kijken, maar als jij ook van plan bent te komen, zet het dan even in de reacties, dan krijg ik nog eens wat reacties bij elkaar gesprokkeld, en kan ik zien wie er van plan is te komen...doen aub.

Reacties zijn de voedselbron van mijn energie en creativiteit om nieuwsitems te schrijven. Zonder reacties raak ik uitgeput en verlies ik de animo die ik nodig heb. Ik ben dan ook dankbaar dat toch tenminste een aantal van de 700 mensen die dagelijks op mijn site een kijkje komen nemen de moeite doen om me eten te geven....

Meer afbeeldingen

Hier kan hij van genieten: afbeelding 1
Hier kan hij van genieten: afbeelding 2
Hier kan hij van genieten: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240