Overzicht Japanreis

Overzicht Japanreis

Het was geen makkelijke trip. Niet dat het niet plezierig was, maar het was moeilijk om iets goed in te kopen waar ik achter sta.

Tijdens de eerste dag had ik het geluk dat ik samen met een andere klant van mijn niveau een aantal koi mocht voorselecteren. Zoals altijd was het geen makkelijke onderhandeling met daisuke, maar wanneer is het dat wel. Uit deze selectie heb ik er 11 aangekocht, waarvan 7 vrouwelijke nisai en 4 mannelijke nisai.

De vrouwen zijn zoals altijd bijzonder duur, maar zelf ben ik geweldig gecharmeerd van de mannen. Ik wil hier uitdrukkelijk bij vermelden dat ik het over koi heb. Bekijk vooral de 1409009. Mensen koop deze toch. Ik garandeer je een super showa die bijzonder mooi zal worden.

Dag dag erop bij de veiling van de tosai heb ik niets ingekocht. Het is niet mijn ding, maar ik neem de tijd om alles rustig te bekijken, probeer daarnaast nog wat informatie in te winnen, en andere koi te bekijken die de moeite waard zijn. Natuurlijk wordt ik altijd aangetrokken door de overvloed aan grote koi, maar voorlopig liggen die buiten mijn bereik Ik hoop één dag dat ik hier toch de klanten voor vind om enkele 70-80 cm koi aan te kopen.

De volgende dag was het de veiling en heb ik naar voldoening kunnen scoren. Er zijn koi bij die zeker op mijn verlanglijstje stonden, en die qua budget binnen de perken bleven. Goedkoop zijn ze niet, maar ik weet zeker dat ik er klanten voor vind.

De dag erop heb een een dag vrij genomen en mijn boekhouding bijgewerkt. Lekker alleen op mijn kamertje, wat aan shopping gedaan voor mijn kleinkinderen, en de dag was zo voorbij.

De laatste dag van mijn verblijf was volledig gewijd aan Taniguchi. Ondanks het feit dat deze kweker niet dezelfde impact heeft als een Momotaro, Sakai of Dainichi, ga ik deze kweker zeker blijven ondersteunen. Ik zie geweldig mooie vissen, die op dit ogenblik misschien niet de uitstraling hebben van de grote kanonnen, maar veel liggen ze niet onder. Bovendien is de ontwikkeling altijd goed om op te volgen.

Hij had in principe geen nisai die in mijn gamma pasten, er waren nog slechts 21 nisai die voor een andere klant bestemd waren. Hieruit heb ik 12 nisai voorgeselecteerd, maar zal moeten wachten op het antwoord van de potentiële koper.

Taniguchi San was bijzonder tevreden over de tosai sanke van zijn Sakai Oyakoi, en had 52 tategoi geselecteerd, waarbij ik uiteindelijk een keuze heb gemaakt. Nu moet je het woord tategoi in zijn juiste context plaatsen.

Tategoi wil niet meer of minder zeggen dan koi die hij wil houden om door te laten groeien, niet meer, niet minder. Tateshita is weer zo een woordspeling die mensen verkeerd interpreteren. Tateshita zijn koi die ze niet meer willen houden en liefst zo snel mogelijk kwijt willen.

In ieder geval is het zo dat ik de selectie van de kleintjes heb overgelaten aan Taniguchi San, samen met mij, zodat ik er over kan leren, en waar ik het vertrouwen moet stellen in Taniguchi San. Helaas zijn het geen transhipping koi, maar bijzonder streng geselecteerde tosai, waar een bepaald prijskaartje aan vasthangt. Ik moet er nog over nadenken hoe ik het ga vertalen naar verkoop. Zo gauw ik de nodige foto's heb gekregen en de filmpjes, zal ik een nieuwsitem hierover schrijven.

Tijdens mijn reis heb ik ditmaal slechts 6 vissen verkocht, wat iets minder is dan mijn normale verkopen tijdens een Japanreis. Dit wil zeggen dat ik me ook een beetje moet inhouden, want ik zal mijn aankopen steeds proberen af te stemmen op mijn verkopen tijdens mijn verblijf in Japan.

Verkoop ik de eerste dagen veel, dan koop ik meer in, verkoop ik niet veel, dan hou ik mij wat in. Je zit er zo makkelijk naast met al die dure koi. Ik zet de verkopen even op een rijtje:

showa 1409002. De juiste moeder ken ik niet, omdat dit niet bekend is, maar als je naar de kleur van het hi kijkt en het sterk sumi denk ik dat de invloed van Isa niet onbekend is. De koper heeft misschien hetzelfde gedacht.

showa 1409007. Een koi die ik vooral gekocht heb om de bouw. Een jumbo in de dop. Als de koi groeit, zal ze ongetwijfeld het shiroji naar boven duwen, zodat het patroon nog mooier op de koi blijft liggen. De onderliggende sumi partijen laten niets aan de verbeelding over.

Kohaku 1409011. Deze man kocht ik samen met 2 andere mannen, en ik weet zeker dat ik ze niet had kunnen kopen als ik mijn beste onderhandelingsgeest niet had ingezet. Dit ging als volgt:

Toen ik naar de "dure" vrouwen aan het kijken was, was ik al een kijkje gaan nemen naar de mannen, en had 3 bijzonder sterke vissen gezien. Daisuke wist hier niets van, en wist ook niet wat er toen in de vijver zat. Dit wordt door Adam verzorgd. Bij de onderhandeling bij de vrouwen, ging het in principe over 9 vrouwelijke nisai, waar hij een bijzonder hoge prijs voor vroeg.

Na minuten lange onderhandelingen kreeg ik een idee en stelde voor , om één vrouw terug te zetten en dit te vervangen voor 3 "goedkopere" mannen. Als hij op het puntje staat om toe te geven, breng ik altijd ter sprake hoe trouw ik al 10 jaar ben, en dat ik zijn beste en goedkoopste publiciteitsman ben in heel Europa, en dan kijk ik diep in zijn ogen.... Jep, ik zie het, hij gaat overstag en mijn buit is binnen.

Toen hij bij de mannen kwam zakte hij letterlijk door zijn benen. De koi die ik vooraf al gezien had, zouden het 3-4 dubbele opbrengen als hij ze in de veiling zou ingezet hebben, dat was zijn besluit. Nu moet ik volgende keer wel beter oppassen en zien wat ik doe, want dat vergeet hij niet. De koper heeft een fantastische kohaku beet.

showa SH-V14-0924, heeft eigenlijk geen woorden nodig. Lion Queen, 58 cm, wat wil je nog meer. De gemiddelde veilingprijs van de lion queen nisai waren bijna het dubbele van eender andere oyakoi en dat zegt voldoende.

Ze zal het moeten waarmaken tijdens haar groei naar Sansai, want deze blijft in Japan, en dan zal ze eind volgend jaar hopelijk tegen de 70 gaan, met behoud van kwaliteit.

Kohaku 1409001. Mijn eerst keuze, en degene die ze aangekocht heeft mag in zijn handen klappen. Bijzonder mooie kohaku met veel potentie. Terecht mijn eerste keuze, en misschien een koi die ik nog tegenkom op een show.

Tenslotte nogShowa SH-V14-0427. Deze werd op de valreep nog verkocht, en behoort tot de duurste koi die ik ooit heb aangekocht. Ik ga er geen woorden aan verspillen, maar bekijk de huidkwaliteit en bekijk het staartstuk in combinatie met de backbone en bouw van de koi, en ik weet zeker dat ze iedere cent waard is. Het was een gevecht met Ryuki Narita om ze binnen te rijven, maar ik heb er dan ook geen minuut spijt van gehad.

Hier nog even de verkochte vissen op een rijtje. Mijn volgende trip is gepland eind November. Ik hou je op de hoogte.

Dit was een opsomming van mijn 3de Japanreis dit jaar. Vandaag ben ik gewoon open, en ik mag de koi niet vergeten die nog steeds bij mij rondzwemmen. Het zijn niet van de minste, en nog altijd de moeite om te bekijken.

Vergeet ook niet dat het volgende week de voorstelling is van de trommelfilter van Do-it Filtertechniek. De ganse dag kan je kennismaken met 2 proefmodellen en zoveel uitleg vragen als je wil. Bovendien zijn er speciale voorwaarden te verkrijgen voor de 50 kuubs combi-trommelfilter. Zeker de moeite om eens langs te komen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240