Mijn leermeester Taniguchi San

Mijn leermeester Taniguchi San

Lang, vermoeiend maar zeker leerlijk en vooral niet saai was het vandaag.

De jarenlange relatie loont zich, en ik blijf fervent voorstander van de Taniguchi koi. Ik heb weer prachtexemplaren gezien, waarvan ik weet dat ik ze niet kan aankopen.

Ondanks het feit dat Taniguchi San nooit de omstandigheden kan geven om de koi zo groot te krijgen als Momotaro of Sakai, maakt hij dit goed door schoonheid en gratie van zijn nisai.

Ik heb een groot aantal vissen in optie, maar het probleem is, dat ik nog niet weet of ik ze kan inkopen. Er zaten 21 koi in de vijver die in principe door iemand aangekocht waren. Hier is nog geen zekerheid over, dus heb ik gevraagd om vandaag een selectie voor mezelf te maken, en even af te wachten of de klant nog een beslissing neemt of niet.

Indien niet, dan kan ik beslissen of ik mijn selectie kan aankopen of niet. Ik zal ze wel tonen, maar nog niet te koop aanbieden. Het zijn er 12 om precies te zijn, en stuk voor stuk goede vissen. Eerst laat ik nog een kort filmpje zien over de kohaku die naar de show gaan, en die ik dus NIET aangekocht heb, wegens te duur.

Waar het vandaag vooral over ging, en dat nam vrij veel tijd in beslag, was de selectie van zijn tategoi. Iedereen zou moeten weten dat ik dat woord niet graag in mijn mond neem, maar ik heb Taniguchi San even laten uitleggen hoe je sanke eigenlijk moet bekijken, en waarom dat hij deze 52 koi tot zijn tategoi bevordert.

Het komt er op neer, dat wij Europeanen een sanke totaal anders bekijken dan Japanners. Ik ga hem het woord zelf laten doen tijdens dit filmpje en hopelijk leer je er iets van. Ik heb 22 van zijn hoogste grade koi (tategoi) aangekocht, maar ga ze nog even niet presenteren totdat ik goed foto's en filmpjes heb ontvangen. Deze zal hij morgen voor mij in orde maken.

Ik heb met Taniguchi San nog even de evolutie van sanke bekeken, en hij legt me aan de hand van 4 foto's uit hoe je een sanke moet bekijken . Op de foto's die ik toon, zie je een sanke die je ook op één van de filmpjes kan zien, vanaf jonge koi naar tosai, naar nisai en daarnaast de oyakoi.

Het gaat hier vooral over de manier waarop het sumi samentrekt, in de huid opgenomen wordt en als tsubo sumi op de juiste plaatsen stabiliseert. Nadat ze nisai is geworden, zit er op bepaalde plaatsen nog tsubo sumi te wachten, maar dat kan nog 2 jaar duren. Luister goed naar zijn uitleg, misschien leer je ook nog wel iets.

Ik geef de koi op dit ogenblik dan ook nog geen nummer, bekijk ze gewoon even. De moeder is Love Queen van Sakai FF en Z uit X-Junior van Dainichi.

Love Queen_01

Z-XJunior_02

Love Queen_03

Z-XJunior _04

Z-XJunior _05

Shining Rose_06

Z-XJunior _07

Love Queen_08

Love Queen_09

Love Queen_10

Love Queen_11

Love Queen_12

Hier ben je al een tijdje mee zoet om ze te bekijken. Stuk voor stuk prachtige vissen. De 22-serie tategoi zal voor een later tijdstip zijn. Ik heb er nog een aantal foto's bijgedaan van de omgeving, van kinderen, en vooral de mooie foto's van zijn dochter.

Even melden dat ik morgenvroeg om 5 uur vertrek en morgenavond om 15.30 uur land in Schiphol. Zaterdag ben ik gewoon open. Voor wie zin heeft om koffie te drinken, meer informatie wil over de aankopen, die is altijd welkom.

Meer afbeeldingen

Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 1
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 2
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 3
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 4
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 5
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 6
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 7
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 8
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 9
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 10
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 11
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 12
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 13
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 14
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 15
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 16
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 17
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 18
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 19
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 20
Mijn leermeester Taniguchi San: afbeelding 21

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137