" /> " />
Over een andere boeg gooien

Over een andere boeg gooien

Door de  jaren mag ik toch zeggen dat Interkoi zich gespecialiseerd had in het aankopen van hoogwaaridige gosanke. Uit principe heb ik bijna nooit de demagogische woorden tategoi of termen zoals "high quality", "very high quality" tot zelfs "super very high quality", niet proberen te misbruiken, alhoewel ik zeker ben dat mensen daar gevoelig aan zijn.

Ik denk dat ik mag stellen dat Interkoi steeds voor degelijke koi uit het subtop segment heeft aangekocht, want de top is zo goed als niet aan te kopen. Dat is niet altijd zo geweest, want toen ik met Interkoi begon, kocht ik ook niet waar ik later voor bekend werd. Dat was een groeiproces dat langzaam vorm nam.

pollekeIk heb de fakkel ondertussen doorgegeven aan André van Interkoi Ameide die nog een extra schepje er bovenop doet en zelfs een nog hogere kwaliteit aanbied in zijn huidige selectie. Voor zover ik het kan beoordelen zwemmen er nu ongeveer een 100-tal serieuze gosanke rond in Ameide geflankeerd door een aantal kawarimono en andere. Hoofdzakelijk gosanke en zo wordt de vlag overgedragen van Interkoi Arendonk aan Interkoi Ameide.

Maar daar blijft het niet bij. Ondertussen zijn er een groot aantal koi in Arendonk geleverd die hun quarantaine periode hebben doorstaan en straks in de verkoop komen bij een nieuwe interkoi collega. Voor wanneer de opening voorzien is, is nog geen zekerheid, maar er wordt met man en macht gewerkt aan de infrastructuur waarvan ik al enkele korte filmpjes heb laten zien.

Naast een serie geweldige jumbo, zowel kawarimono als gosanke, die een vijver van 90 en 70 kuub tot hun beschikking hebben, wil onze collega ook vooral op het gewone koi aanbod de nadruk leggen. Spek voor ieders bek mag je zeggen die een koikichi is, maar daarom niet dadelijk het duurdere segment wil aanspreken.

Deze week heb ik met Polleke een ganse dag gewerkt om de foto's en filmpjes te maken. 50 stuks in totaal. Deze kunnen binnenkort bezichtigt worden en ik zal je zeker op de hoogte houden. De prijsklasse is een totaal ander gegeven. Degelijke handpick koi door André tijdens zijn laatste reis in Japan vanaf 195 euro. 

Ik zal je een paar filmpjes laten zien van de mogelijkheden. Voor mensen die interessante koi willen aankopen voor democratische prijzen zou ik onze nieuwe collega zeker opvolgen. We houden je in ieder geval op de hoogte.

Maar eerst een kort filmpje dat ik gemaakt heb toen Polleke even een stoeltje nodig had om de goede afstand in te schatten om te filmen.

Een bowl met willekeurige koi nadat ze gefilmd werden
Een bowl met wat grotere koi nadat ze gefilmd werden
Een shusui uti deze selectie.
Een specialleke voor de koiliefhebbers - matsukawabake
Een ginrin oshiba shigure.

Dus naast de prijzige gosanke richt Interkoi zich ook op de meer betaalbare koi vanaf 195 euro die ook handpicked zijn en zeker voor bepaalde mensen interessant zijn om te kopen. Ze zullen nog enkele weken in Arendonk blijven, vermoedelijk tot einde deze maand.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je in Arendonk komt kiezen om één van deze koi aan te kopen, ze zitten voorlopig in de 3 binnenvijvers. het zijn er een kleine 80 in totaal waar ook de mooie tosai van Takigawa bij behoren. Waar trouwens enkele bijzonder mooie showa bij zitten.

Wel moet ik zeggen dat ik vandaag om 13.00 uur de deuren sluit. Ik heb verplichtingen die ik deze namiddag moet doen. Ik ben aanwezig vanaf 9.00 uur maar sluit de deuren om 13.00 uur.

Ik kreeg gisteren ook nog de vraag van Interkoi Duitsland om zijn yonsai kawarigoi even in het zonnetje te zetten met de vraag of hier interesse voor was door bepaalde klanten. Een vraag waar ik natuurlijk moeilijk op kan antwoorden, maar ik kan de koi wel presenteren.

Het zijn de laatste 3 koi uit zijn selectie van de Super Mango Kawarimono van Sakai FF. Zoals gezegd yonsai nu en 72-75 cm. Het zijn formidabele  koi zoals je op het filmpje kan zien. Deze koi spreken zeker tot de verbeelding bij bepaalde mensen.

Nu is het zo dat in de loop van volgende week Michael nog koi moet komen ophalen in Arendonk, en dit zou een mooie gelegenheid zijn om deze jumbo koi mee te brengen. Het vermijd vervelende transportkosten, dus als er interesse is in één van deze koi, contacteer me dan.

11
5
18
10
7
7
7
9

Meer afbeeldingen

Over een andere boeg gooien: afbeelding 1
Over een andere boeg gooien: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Interkoi-Germany

Very Good and Big SUPER MANGO!


Eric

Mooie showa,s zeg 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml