Drukke zaterdagen

Drukke zaterdagen

Ik was al om 9 uur op de zaak want Johnny en Leon kwamen hun koi ophalen en ik moest de voorbereidingen treffen, want het waren in totaal 7 koi waaronder enkele serieuze kadetten. De koi moesten wat langer in Arendonk blijven.

Waarom ? Leon had een tweede vijver van 10 kuub aangelegd om zijn koi op te vangen, en dat nam tijd in beslag. Maar het is een feit dat de grote jumbo van 80 cm nu allemaal verdwenen zijn uit Arendonk, en dat geeft toch wel een raar gevoel, een gemis als het ware!

inpakkenHet was een hele operatie, maar och, na 18 jaar en veel jumbo ingepakt te hebben, is dat eigenlijk routinewerk en ik had natuurlijk Johnny om mij te helpen. Het zonnetje scheen al vroeg en dat werkt natuurlijk ook op het gemoed.

Als eerste werd een sanke van Sakai FF en 2 showa van Sekiguchi ingepakt. De sanke werd aangekocht als tosai en verbleef een seizoen in Japan. De Sekiguchi reeks was bijzonder mooi, maar bleef wel klein en werden aangekocht via Narita. 

Hoe koi kunnen veranderen is wel te zien aan de tancho showa die zich wat verbergt op het filmpje onder de grote meisjes. Wel interessant om op te volgen, want kleine koi worden ook groot.

De mannelijke kohaku van Taniguchi.heett altijd tot de verbeelding gesproken. Ik ken de vooroordelen ten opzichte van mannelijke koi, maar als je deze pracht van een kohaku ziet, dan moet je toch niet meer twijfelen zeker!

Over het kanon van Leon hoef ik geen woorden vuil te maken. Iedereen die in Arendonk kwam kijken was begeesterd door deze enorme kohaku van amper 3 jaar oud. 

Deze werd aangekocht als tosai op een veiling; Helaas heeft YouTube mijn filmpjes verwijderd, zodat ik geen video niet meer kan laten zien bij aankoop. Maar als ik me niet vergis was ze 44 cm bij aankoop. Nu is ze bijna 80 en ik zeg niets verkeerd als ik zeg dat het een dijk van een kohaku is.

De showa van Nogami en 2 showa van Taniguchi heb ik even samen in de bowl gezet, want ik moest even kijken welke 2 er samen het beste in één box zouden gaan. De auto was iets te klein voor een 6de box.

De showa van Nogami is een sierlijke showa met een prachtig patroon.Maar showa zijn altijd indrukwekkend en behoren over het algemeen tot de meest verkochte koi.

Het is toch weer afscheid nemen van trouwe klanten, maar niet zonder de druk van Leon om tegen het einde van het jaar een afscheidsfeest te organiseren in de vorm van een BBQ. De druk was zwaar dus ik heb weer iets om over na te denken.

vijver Jan GalleNadien kwam Jan even langs. Hij had zijn zinnen gezet op een tancho en die had ik nog wel zitten.

In de binnenvijver zat een tancho kohaku van ongeveer 40 cm met een meer dan behoorlijke tancho zoals je in het begin van het filmpje kan zien.

Buiten zaten ook nog 3 tancho sanke van Sakai FF. Het werd een kwestie van kiezen, en op het einde van het filmpje zie je zijn uiteindelijke keuze. Hij stuurde me ook nog een foto van zijn vijver, en dat wordt altijd op prijs gesteld.

Er bevind zich nu nog slechts 1 koi die moet opgehaald worden. En dan moet ik dit jaar nog proberen de overige 60-70 stuks te verkopen. Jullie hulp wordt daarbij op prijs gesteld. En nu is het bijna tijd om te gaan stemmen.

6
3
27
14
11
9
8
9

Meer afbeeldingen

Drukke zaterdagen: afbeelding 1
Drukke zaterdagen: afbeelding 2
Drukke zaterdagen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Heerlijke filmpjes als ontbijt waarvoor dank 😂👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml