De laatste doitsu vertrekt

De laatste doitsu vertrekt

Als je over speciale koi spreekt, dan spreekt deze zeker tot de verbeelding. Langs 1 zijde bijna helemaal wit, aan de andere zijde met een zwart dampatroon. Ik vond haar speciaal en ze valt zeker en vast op in je vijver.

Ze wordt door de kweker omschreven als een doitsu shiro utsuri, dus het zal ook zo zijn veronderstel ik. Ze zwemt al een heel tijdje rond in Arendonk, en ik ging van de veronderstelling uit dat ik ze eigenlijk niet zou kunnen verkocht krijgen. Tot gisteren.....

Nog een laatste eerbetoon aan deze doitsu en ik kan haar van de lijst schrappen. Het mooie is dat toen ik thuis kwam, er ook een filmpje toegestuurd werd  met de woorden: "Mama s koetje zit al bij de beren." Blijkbaar werd de doitsu dus uitgekozen door de vrouw, dat is ook iets wat je niet alle dagen tegenkomt;

Het was trouwens prachtig weer, dat zijn we niet meer gewoon dit jaar, dus het was een mooie tijd om de 2 kleine vijvers, met name vijver 2 en vijver 3 leeg te maken. Alles zwemt nu in vijver 1 en dat is helaas de laatste vijver nog in bedrijf.

Bekijk hier het filmpje van de laatste vijver.

Het is toch een wat emotioneel moment om dit zo te zien, maar de planning is nu definitief gemaakt. Ook deze vijver zal in de week van 24 juni verdwijnen. De koi die binnen zitten zullen tegen 22 juni opgehaald worden.

Dan heb ik met Polleke afgesproken dat de koi die nu nog buiten zwemmen één voor één naar binnen zullen gebracht worden, en ik zal telkens een laatste eerbetoon aan ze maken door ze te fotograferen en te filmen, om ze voor de laatste keer aan te bieden.

Ik heb me voorgenomen om iedere dag een koi te presenteren om ze te proberen te verkopen aan de prijzen die nu vermeld staan op de website, en geloof me, dat zijn ze meer dan waard. Wie eventueel tijd heeft en graag komt kijken die dag is altijd welkom. Dit zal gebeuren op dinsdag 25 juni vanaf 9 uur.

Hoeveel het er precies zijn weet ik niet, maar ze zullen verdeeld worden over de 3 binnenvijvers als ze niet verkocht zijn, want de binnenvijvers blijven voorlopig bestaan. Interkoi Ameide heeft hier zijn zinnen wat op gezet om toch nog koi op te vangen. Hoe of wat is nog onduidelijk, maar tijd brengt raad. 

Er komen ondertussen meer en meer materialen vrij die nog goed zijn en eventueel  kunnen gebruikt worden, zoals DM vario 30 000 pompen, UV-dompel amalgaan lampen 105 Watt, luchtpompen etc. Ik zal de lijst er nog eens onder zetten, misschien zit er iets tussen wat je nog kan gebruiken.

5
2
18
13
3
5
19
7

Meer afbeeldingen

De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 1
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 2
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 3
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 4
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 5
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 6
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 7
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 8
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 9
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 10
De laatste doitsu vertrekt: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Lorenzo Catteeuw

Ik vind het nog altijd jammer dat Interkoi Arendonk verdwijnt ik zal nooit meer een mens als Luc kennen dank u copain

interkoi

☺️☺️☺️☺️☺️


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml