Overzicht van mijn Kyushu avontuur

Overzicht van mijn Kyushu avontuur

Voila, ik ben terug uitgerust, heb prima geslapen, en alles staat op de website vermeld.

Het is toch raar dat een week die slecht begint toch goedgemaakt wordt als je vind wat je zoekt. Eerst en vooral moet je toch maar eens het filmpje bekijken van mijn trip van Okayama naar Kumamoto, een trip van 600 km met een bezoek aan de 2 koifarms. Zo krijg je ook een kleine indruk van Japan.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin vrij veel problemen had. Toen ik bij de brave man aankwam (Ueno San) had ik het moeilijk om een keuze te maken uit de rondzwemmende vissen.

Ik kon er geen goede kijk op krijgen, vermoedelijk omdat het een ander soort showa is dan ik gewoon ben. Pas na 10 minuten begon ik mij op te warmen en begon ik de eerste nisai aan te duiden die me interessant leken.

Er worden de koi gebowld waarvan ik denk dat ze in eerste instantie geschikt zijn, en diegenen die bij een 2de of 3de checkup niet goed bevonden worden, gaan terug de vijver in. Zo kom je tot een assortiment waar je achter kan staan.

Tussendoor werd ik constant naar de tategoi vijver aangetrokken, want daar had ik toch wel wat gezien dat me nog meer interesseerde. Die moet je niet pakken zei Olav, die zijn veel te duur...hmm....dan maar verder met de betaalbare selectie.

Uiteindelijk kon ik goed leven met de 8 geselecteerde koi, maar opnieuw ging ik naar de tategoi vijver. Na mijn vraag of ik die bepaalde koi even kon zien, zei Ueno San dat dat niet kon want dat was de kashira van de tategoi !

Ja en dan, mag ik die dan niet zien ? Uiteindelijk werd zij in de bowl gezet, maar ik was nog niet tevreden, want ik had nog een bijzondere tancho showa gezien, een koi die je weinig tegenkomt, en zeker de betere niet. Ueno San begon te zweten, want dat was zijn beste tancho showa op dit ogenblik. Jamaar, ik wil die zien...

Na lang zeuren en zagen dan toch erbij gezet. Maar toen viel mijn ook nog op een dinosauriër en toen was het hek helemaal van de dam. De zweetdruppels stonden op zijn kop, want ja, hij kende mij niet en wist niet wat hij in de kuip had.

En dan begonnen de ellenlange onderhandelingen. Na één uur waren we er nog niet uit, maar dat lag niet aan mij...dat lag aan Ueno San, want die bleef maar nadenken. Ik heb het werkelijk op de spits gedreven en al mijn charmes in de strijd gesmeten om toch maar de buit binnen te krijgen.

Op een bepaald ogenblik zag ik dat hij overstag ging. Dit was de kans, en ik gaf een ultiem bod op dat moment... te nemen of te laten, te verkopen of niets te verkopen vandaag. Het was niet met zijn volle overtuiging en ik moet zeggen dat Olav me goed bijgestaan heeft om de deal uiteindelijk toch rond te krijgen.

Na de overwinning komt het fotograferen en filmen van de koi, en toen ik uiteindelijk verder naar de gebroeders Tanaka wou rijden, die ons trouwens op kwam halen, bedankte ik hem met de vermelding dat ik zeer tevreden was met de aankoop, en dat ik mijn best zal doen om Ueno San te promoten. Hij antwoordde iets in het Japans wat ik niet verstond, maar achteraf hoorde ik dat hij antwoordde: "dat zal wel met deze koi voor die prijs..."

Ik denk echter dat zijn beweegreden toch was dat ik hem kon overtuigen dat ik zijn product met hand en tand ga verdedigen en dat ik de nodige dankbaarheid zal aan de dag leggen in de vorm van bijzonder goede publiciteit.

Dit ga ik dan even ondersteunen met de volgende bekendmaking:

Alle koi staan momenteel geprijsd aan de normale prijzen die ik zou moeten hebben. Ik ga mijn systeem trouwens ook veranderen en het komt erop neer dat vanaf nu de prijzen ook de prijzen zullen zijn.

Om Ueno San echter te ondersteunen en tevens te bedanken om me deze topkoi te verkopen doe ik het volgende voorstel. En dit voorstel is enkel geldig tot wanneer ik zondagavond terug in Arendonk zal zijn

De 3 tategoi die vermeld zijn op de site 1411025 - 1411026 en 1411027 waarvan ik weet dat er niet veel klanten te vinden zijn, geef ik een korting van 1000 euro/stuk

De 7 overige koi, met name 1411028-1411029-1411030-1411031-1411032-1411033-1411034 en 1411035 zal ik aanbieden met een korting van 500 euro/stuk.

Dit aanbod is enkel geldig tot zondagavond, en dan worden het de vaste prijzen die vermeld zijn op dit ogenblik. Ik heb een boel geld geinvesteerd om dit soort koi voor jullie te kunnen aankopen, en ik sta volledig achter mijn aankoop, neen, ik ben dolgelukkig dat ik deze koi heb kunnen kopen voor deze prijzen wel te verstaan.

Opmerking: Indien iemand één van de 3 tategoi wenst aan te kopen, maar hij wil een extra verblijf in de mudpond, dan moet ik hiervoor toestemming vragen en ook de voorwaarden die ik op dit ogenblik niet ken. Ik moet dit ook weten voor zondagavond.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik prachtige koi heb gezien, en ik heb mijn ogen echt de kost gegeven. Op het einde van het filmpje over de reis, zie je op en bepaald ogenblik de yonsai van Ueno San, en die moeten het voor geen enkele kweker onderdoen, ook niet voor de groten der aarde.

De anderen mogen geen Azukari worden en worden verscheept op 1 december, net zoals alle overige koi. Ik besluit dit bezoek aan Ueno San met de vermelding dat ik ontzettend tevreden ben met mijn bezoek dat ik niet als geslaagd, maar als 100% geslaagd wil beschouwen.

Ik ben al een eind gevorderd met mijn verhaal, en zou nog veel meer kunnen vertellen, maar ik moet ook nog zeggen dat ik bij de gebroeders Tanaka ben geweest van de Okawa koi farm. Ze waren alles echter aan het schoonmaken en er zat niet veel koi meer, en al zeker niet wat ik graag zie.

Om mijn dankbaarheid te tonen voor het bezoek dat ik bracht heb ik een aantal benigoi en purachina geselecteerd, samen met een bijzonder goede karashigoi. De tendens is dat er op dit ogenblik veel eenkleurige koi worden aangeboden, wat wellicht te wijten is aan het feit dat er niet veel goede koi te koop zijn, en dat de prijzen ook de pan uitrijzen.

Ik heb regelmatig vraag achter dit soort koi, en daarom dat ik er toch een aantal heb aangekocht, iets wat ik normaal niet makkelijk zal doen. Hier ga ik echter ook een kleine geste mee doen. Ik heb 8 benigoi en 6 purachina geselecteerd. Tot en met zondagavond bied ik deze aan voor 150 euro per stuk.

De koi mogen blijven zitten tot volgend jaar, maar als je je voor zondag niet hebt aangemeld, dan zullen de prijzen aangepast worden. De benigoi zijn 32-37 cm de purachina zijn 34-41 cm.

Wel moet ik erbij vermelden dat het hier gaat over kleingehouden nisai. Klein gehouden nisai zijn nisai waar geen speciale aandacht aan geschonken wordt, met andere woorden die niet verwarmd worden of een speciale behandeling krijgen. Hierdoor blijven ze kleiner (zeg maar normaler). Ze verliezen hierdoor een jaar groei, maar die halen ze gewoon achteraf weer in.

Al deze klein gehouden nisai hebben ouders van over de 90 cm en volgens de kweker kunnen deze allen aardig groot worden. Ik zelf heb er geen ervaring mee, dus ik moet aannemen wat de kweker zegt. Het is van mij meer een geste aan de mensen die dit soort koi zoeken tegen een betaalbare prijs. En een benigoi van 60-70 cm is ook niet niks voor 150 euro. Purachina worden wel minder groot, daar met je wel rekening mee houden.

Ik ben bijzonder vriendelijk ontvangen, zowel door Ueno San als door de gebroeders Tanaka, wat ik bijzonder op prijs stel. Ik voel een totaal andere sfeer dan bij Momotaro, een sfeer die me beter ligt. Hiermee wil ik absoluut geen afbreuk doen aan de ontvangst bij Momotaro, want daar ben ik altijd zeer goed ontvangen, maar dit is anders, persoonlijker, meer op mijn niveau.

Ik hoop dat ik een goede keuze heb gemaakt, maar dat kan ik enkel weten wanneer ik voel of ik deze koi kan verkopen of niet. Kan dit niet, dan moet ik op mijn stappen terugkeren, wat ik zonde zou vinden, en als ik voel dat ze wel succes hebben, dan ga ik zeker op de ingeslagen weg verder.

Indien er in de toekomst mensen met mij mee willen komen naar Japan, dan zal ik zeker een toer organiseren in het Zuiden met bestemmingen Momotaro - Matsue - Ueno - Okawa - Taniguchi - Takigawa en wie weet Sakai FF. Er zullen vanaf volgend jaar wel voorwaarden aan verbonden zijn.

Ik wil nog even verder gaan door enkele filmpjes te tonen van de koi van Okawa. Het zijn in mijn ogen geweldige vissen voor een aanvaardbare prijs in de koiwereld, en bekijk ze maar eens goed.

Overzicht jumbo bij Okawa en Ueno

Yonsai 84 cm Okawa volgend jaar mogelijk te zien op één van de shows.

Je zult gevoeld hebben dat er een gereserveerde spanning in het verslag zit. Zo gauw ik voel ik de bal niet mis geslagen heb, zal mijn gereserveerdheid wegvallen en zal ik me verder concentreren op datgene wat ik deze reis bekokstoofd heb. Dus alle kritiek en informatie is welkom. (wel niet overdrijven hè Martin...)

Voel je wat ik probeer uit te leggen ? Voel je het vuur dat er in mijn hart is gekropen (als ik er al één heb ). Ik hoop dat ik heb kunnen overbrengen wat ik tijdens voorbije trip heb gevoeld, en ik hoop ook uit de grond van mijn hart dat jullie hetzelfde voelen als ik, en dan zal mijn besluit snel genomen zijn.

Meer afbeeldingen

Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 1
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 2
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 3
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 4
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 5
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 6
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 7
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 8
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 9
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 10
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 11
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 12
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 13
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 14
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 15
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 16
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 17
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 18
Overzicht van mijn Kyushu avontuur: afbeelding 19

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137