Paasmaandag is goedgekeurd

Paasmaandag is goedgekeurd

Ik denk dat ik kan zeggen dat het koiseizoen nu definitief is ingezet. Het was een goed idee om op paasmaandag open te houden.

Ik moet eerlijk toegeven, hoe kan het ook anders dat ik gisteren geweldige koi naar huis heb laten gaan waar ik toch een hele tijd voor gezorgd heb.

Maar eerst wil ik toch nog eens een kanjer van een kohaku tonen die ik niet gisteren gebowld heb, maar zaterdag, maar waarvan ik het filmpje op de één of andere manier was kwijtgeraakt, maar nu teruggevonden heb.

De kohaku van Takigawa. Het is een plezier om deze te laten zien en geloof me, is dit genieten wat wij doen of niet ?

De ginrin chagoi heeft zijn weg naar huis ook gevonden. Het wordt tijd dat deze aangedikt wordt, want de winterperiode heeft een beetje zijn tol geëist. Maar als er koi zijn waar je niet aan moet twijfelen, dan zijn het wel deze koi.

En wie kwam er op bezoek ? Beereke is zijn naam en dat zegt voldoende of niet ? Altijd opgewekt, altijd spontaan zoals ik het graag heb. Hij had Franky meegebracht die schijnbaar een pracht van een nieuwe vijver had aangelegd en zijn voelsprieten kwam uitslaan.

Beereke kwam zijn beide showa ophalen die hij in de loop van de winter heeft aangekocht. Zou hij misschien showafan zijn ?

Beereke zou Beereke niet zijn als hij ze thuis niet even voor mij gefilmd en gemeten had. De kleinere Momotaro was 42 cm, de grotere, de Ueno showa was 51 cm. Ik vind het altijd een plezier om te zien hoe de koi waar ik toch lange tijd voor gezorgd heb te zien bij aankomst thuis.

Het zou zelfs nog plezieriger zijn moest er een klein filmpje bij zijn van de vijver, zodat de sfeer helemaal compleet is….

Om Franky ook een beetje warm te maken, ik denk dat ik het niet eerlijker kan zeggen, laat ik hem een trio kohaku zien, die nog redelijk in het betaalbare rondzwemmen. Dit trio kohaku is een combinatie van Matsue en Takigawa kohaku.

De grote kohaku heb ik al minstens 2 jaar hier zitten. Een showvis…helemaal niet, maar hoe onbelangrijk is dit. Het is een machtige kohaku die zelfs hier ieder jaar vooruit gaat, en dat in de minst goede omstandigheden. Het hoeven voor mij geen showvissen te zijn om mooi te zijn. Deze worden mooier en mooier door hun gedrag en hun positieve evolutie.

Deze showa is een unicum. Bekijk dit beni en sumi. Ik zal je een filmpje laten zien van het ogenblik dat ik haar aankocht….dit filmpje is van oktober 2017….moet er nog zand zijn, of moet ik er nog iets bij uitleggen ?

Deze moet je kopen zei Ben tegen Theo, dit wordt een kanjer van een koi, waarbij je de ontwikkeling niet kan voorspellen, en Theo geloofde Ben….was hij gisteren blij met deze showa !

Zijn we nu aan het einde van ons latijn ? Nee hoor…net zoals de showa van daarjuist aan verandering onderhevig is, is deze showa ook aan verandering onderhevig, tenminste de ene wel, de andere niet.

Dit was de ene showa bij aankoop en ik lieg niet als ik zeg dat deze metamorfose niet verwacht was. De andere is minder verandert, maar qua body is deze een brug te ver….alhoewel ik wel kan zien dat het sumi toch begint te komen, wat de showa nog een extraatje zal meegeven. Hopelijk evolueert het gunstig…

Dit duo ging ook naar huis. De kindai showa is altijd één van mijn persoonlijke favorieten geweest en heb ik aangekocht als tosai op de veiling van Momotaro verleden jaar.

Ik kan hier veel plezier aan beleven als ik het filmpje terugzie van april 2017. Met haar 59 cm een mooie kindai verschijning.

De sanke is een Sakai van de opensales van verleden jaar. Een body die er niet om liegt, maar Ben heeft deze aangekocht op aanraden van Ben en met de goedkeuring van Frans, de eigenaar van Wakana. Mijn mening deed niets ter zake !

Ja hoor, wij zien ook dat het sumi een belangrijke faktor zal spelen bij deze sanke, maar ik heb al dikwijls een evolutie gezien van dit soort sanke dat kant noch wal raakt en je van de ene verbazing in de andere helpt…

Dat is zowat het verhaal van de dag, en ik ben blij dat er weeral een aantal koi zijn opgehaald. De vlam begint in de pijp te komen, en dat voel je….

Meer afbeeldingen

Paasmaandag is goedgekeurd: afbeelding 1
Paasmaandag is goedgekeurd: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240