Ook eens meedoen aan Japanse show

Ook eens meedoen aan Japanse show

Voel je de drive en wil je misschien ook eens meedoen aan een Japanse show ? Ik sta er niet altijd op te springen, maar af en toe eens meedoen is wel plezierig.

Ik moet eerlijk toegeven dat de manier waarop de Japanners de shows organiseren van grote klasse is, en dat ze zich allen bijzonder inspannen om iedere show succesvol te maken.

Langs de ene kant begrijpelijk want de belangen van de kwekers is natuurlijk hoog en ieder moet zijn beste beentje voorzetten om toch de naamsbekendheid van koi te garanderen.

Ik heb me ditmaal ook laten verleiden door een 2-tal koi waarvan de kwekers lieten horen dat ze bekwaam zouden zijn in een bepaalde wedstrijd mee te doen.

De ginrin kohaku van Taniguchi heeft zeker de capaciteiten om mee te doen, bovendien is hij, want het is een man, uitermate geschikt om mee te dingen naar de prijzen.

Hij zal ingezet worden in de Airinkai show dit jaar in de herfst, en Taniguchi San zal er voor zorgen dat hij klein gehouden wordt, met andere woorden is het de bedoeling dat hij niet groter dan 40 cm wordt tegen het einde van het jaar.

Wie mee wil doen mag me contacteren. Ik bied deze ginrin kohaku nu aan voor 1250 euro exl. transport en kosten show. Dit zijn geen hoge kosten, en hangt af van het aantal koi in de bowl en datgene wat het inschrijvingsgeld kost.

Dan heb ik me ook laten verleiden tot de aankoop van een kujaku….Het zijn van die koi die bloedmooi kunnen zijn, maar ook bloedlelijk, het is maar wat je er zelf van vind.

Er wordt me regelmatig verweten dat ik teveel gosanke koop en te weinig van het andere spul, dus heb ik me deze keer eens voorzichtig gewaagd aan enkele kujaku.

Nu moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat deze kujaku mij echt bekoord.

Een yondan kujaku met een luster om flauw van te vallen, tosai en 32 cm klein zal deze maand ingezet worden op de All Japan Junior koi show.

Wil je meedoen, contacteer me dan. Deze wordt aangeboden voor 895 euro ex transportkosten en showkosten, idem als hierboven omschreven.

Naast deze kujaku heb ik ook de moed verzameld om 2 bloedmooie tancho kujaku bij Taniguchi aan te kopen.

Wel interessant om weten zijn de ouderdieren van deze kujaku. Deze zijn van Omosako die ondertussen een belangrijke positie heeft ingenomen in het kweken van kujaku, die bovendien nog een geweldig groeipotentieel hebben.

Er werd dit jaar voor de eerste keer gekweekt met de mannelijke kujaku die vorig jaar een eerste prijs behaalde op de AJKS, en dat is niet niets. Op de bijgevoegde foto’s zie je de ouderdieren, zowel mama als papa.

Beide tancho kujaku die nog als vrouwelijk bestempeld worden (= nog geen man) waren bijzonder prijzig in aankoop. Ik hoop dat ik geen verkeerde beslissing heb genomen….wait and see….

Meer afbeeldingen

Ook eens meedoen aan Japanse show: afbeelding 1
Ook eens meedoen aan Japanse show: afbeelding 2
Ook eens meedoen aan Japanse show: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240