Dag knapperds

Dag knapperds

De ophaaldiensten werken momenteel volle kracht, en ik ben er blij mee, geloof dat maar. De druk gaat geleidelijk van de ketel...

Het was me een eer vandaag om deze 2 monsterlijk mooie koi in te pakken zodat ze naar hun nieuwe habitat konden gaan.

Het geeft een wederzijds gevoel, enerzijds ben ik er blij mee dat ze weggaan, anderzijds vind ik het zonde dat ze weggaan, want ze zijn bloed- en bloedmooi.

De kohaku is van Sakai, de showa van wie anders dan Momotaro, echt een koningskoppel waar ik met plezier aan terugdenk.

Beide zijn 60 cm en wat zou je zeggen als ik je verleden jaar zou vragen om deze showa aan te kopen, wat zou je dan doe ?

Wat zou je zeggen als ik je vroeg om de showa die je nu ziet aan te kopen, wat zou je dan doen ? Het was onze aanrader en Theo wachtte niet al te lang om in te gaan op onze aanbieding, maar zouden jullie dat ook gedaan hebben ?

Toegegeven een wonderlijke metamorfose op 5 maanden tijd en dat geeft je de nodige impuls om te blijven geloven in kwaliteit, zodat je in de toekomst nog meer en meer kan genieten van je koi.

De kohaku werd aangekocht op een event van Narita, in november 2017. Het beni is wat teruggevallen, maar voor de rest is deze een paar centimeters gegroeid. Geloof ons, het beni zal stralend terugkomen eens ze buiten van de algen en de volle zon kan genieten, daar zijn wij zeker van.

De bedenking van Theo was of deze groot zou worden ? Ocharme, een nisai van 60 cm+ en genen van de grote kampioenen, wat moet ik daar op antwoorden ? De Sensuke bloedlijn is duidelijk aanwezig en dat zegt ook iets over de potentie. Einde dit jaar belt Theo mij terug met een stralend gezicht en bedankt hij ons voor deze kohaku !

De showa is echter het hoogtepunt van onze aankopen op dit moment, alhoewel er nog bijzonder veel goede showa rondzwemmen in Arendonk. Je moet echter vlug moeten zijn om ze nog eens te zien, want anders zijn ze parti....

Ook Etienne kwam zijn ogon ophalen, en zoals beloofd begint deze geel door te schijnen. Zelf ben ik ook benieuwd naar het vervolg van deze ogon die om en bij de 40 cm zijn op dit ogenblik. Hier moet de ogon tussengezeten hebben, maar vraag me niet dewelke ! (met de prachtige plaat van Ed Sheeran op de achtergrond !)

Dit jaar heb ik veel van deze koi, zowel de grote beren van Takigawa als de ogon van Momotaro, een zwak heb ik voor de ogon van Takigawa, want ik heb er hier eentjes zien veranderen dat het niet mooi meer is. Ze wordt nu zondag opgehaald, maar de kleur is zo mooi…..je zal het zondag zien !

Gisteren heb ik 60 koi gevangen, gebowld en verplaatst. Ik heb geen foto’s, maar wel allemaal nieuwe filmpjes gemaakt. Wanneer weet ik niet, maar ik zal opnieuw alles gaan activeren in de loop van de volgende dagen.

Kijk dus naar de filmpjes en niet naar de foto’s, want sommigen zijn niet meer herkenbaar.

Meer afbeeldingen

Dag knapperds: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240