Papa's aan de top...

Papa's aan de top...

Geen oma's aan de top zoals het liedje van K3 ons laat geloven, maar deze week waren het de papa's aan de top.

En niet de minste in mijn ogen. Ik pinkte een traantje weg toen ik de GC van 2002 Appeltern, en de beste kawarimono in variety en size 8, los moest laten, en naar zijn nieuwe eigenaar zag vertrekken. Deze stevig gebouwde man wordt eindelijk beloond met een vaste verblijfplaats, en daar zou ik alleen maar blij mee moeten zijn.

Zowel de nieuwe eigenaar van deze kigoi, als de eigenaar van de volgende mannelijke kohaku wilden onbekend blijven. Deze male kohaku van de veiling in februari van Momotaro is dan ook één van de mooiste kohaku die ik gezien heb.

Ik hou van deze patronen, en wat heel raar is, was de volgende opmerking van de nieuwe eigenaar: Deze kohaku doet me denken aan Domino van Rini Groothuis indertijd....En geloof me of niet, ik had precies dezelfde gedachte toen ik op de veiling was, en dat was ook de reden dat ik mijn nummertje omhoog hield tot ik de nieuwe eigenaar was van deze bijzonder mooie kohaku.

Met een archief zoals mijn website is het niet moeilijk om de info over Domino opnieuw te traceren, en zo heb je nog eens oud nieuwsplezier via deze link, vooral voor mensen die niet de ganse geschiedenis kennen van interkoi, of van bepaalde koi, want sommige koi hebben niet alleen een nummer, maar ook een naam.

Zo zie je Domino nog eens enige tijd na aankoop, rijkelijk gestoffeerd met de door iedereen gemiste stem van Rini:

Domino 01

Domino 02

Domino 03

Domino 04

Zalige jaren waren dit...die nooit meer terugkomen. Nostalgie ten voeten uit...Ik zou het dan ook niet erg vinden als deze kohaku de naam Domino zou mogen dragen.

De wind is ondertussen gaan liggen zie ik, terwijl ik dit nieuwsitem schrijf. Het zou droog blijven, en wie naar Arendonk komt en geïnteresseerd is in oude Trabantjes, kan aan zijn trekken komen, want er is de jaarlijkse bijeenkomst in het dorp van mensen die nog met een Trabantje rondrijden. (zie foto)

Meer afbeeldingen

Papa's aan de top...: afbeelding 1
Papa's aan de top...: afbeelding 2
Papa's aan de top...: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240