De laatste levering van het voorjaar

De laatste levering van het voorjaar

Na anderhalf uur in de file gestaan te hebben, en de godganse weg in de regen te hebben gereden, kwamen we eindelijk aan op Schiphol.

Om 16.15 uur was ik vertrokken, om 19.15 was ik op de luchthaven, het zal je kind maar wezen. Wat heb ik er een hekel aan om in de file te staan. Het voordeel dan weer is dat alles klaar staat, de dozen inladen en je kan onmiddellijk terug vertrekken.

Om 9.00 uur waren we terug thuis, en dan nog alles uitladen, de koi aanpassen en zorgen dat alles goed rondzwemt. Het blijft een unieke ervaring en als hetgeen je ziet meevalt, kan je er ontzettend van genieten.

Het merendeel van de koi zijn tosai, en dat is wat de meeste mensen toch zoeken op dit ogenblik. In totaal 55 stuks, waaronder 1 nisai, maar dat is dan ook een buffel van formaat. Als die ogen je aankijken, kan je dan nog neen zeggen ? Ze doet me iets denken aan Clarissa, de koi die van Rini is geweest, en ik denk dat ik ze ook Clarissa gaat noemen als Ans en Frans er geen probleem mee hebben. Clarissa II is een goede naam voor haar...

Ik ga niet alles in detail bespreken, maar even een overzicht geven van de koi die gisteren aangekomen zijn. Op de eerste plaats zijn het toch wel de belangrijke Dainishi jumbo tosai die de loef afsteken.

De koi waar ik in deze serie een zwak voor heb, is nog de goedkoopste van het stel ook nog, en dat is de kohaku met het onorthodoxe patroon. Gewoon de staart en de bouw bekijken, en de rest even vergeven, dan zie je een ontzettend zwaar gebouwde tosai: Dainishi serie 1. Bij het bekijken van de filmpjes er rekening mee houden dat het gefilmd is in het donker. De huidkwaliteit is voortreffelijk..

Ik kan hier zeker en vast van genieten, en de kwaliteit, de bouw en de gehele uitstraling is zeker de moeite om te zien ontwikkelen. De yondan showa toch even apart gefilmd, want dat is de moeite om te bekijken. Misschien wat zwaar sashi bij het tweede patroon, maar dat zal vermoedelijk toch inklaren na een jaartje of zo.

De tweede serie bevat enkele van mijn persoonlijke lievelingen. Met name deze 2 showa

genieten mijn absolute voorkeur. Ik zou zeggen Dainishi ten voeten uit, en met de bouw van beide geeft dit een interessante uitgangspositie voor de toekomst. Zij zullen zeker deel gaan uitmaken van het azukari project, tenzij ze verkocht worden, maar dat geloof ik niet, want ik heb ze extra duur gemaakt om niet te verkopen.

De Marudo sanke zijn allen mooi en zwaar gebouwde sanke. Ik koop niet dikwijls Marudo, maar het is een goede kweker, en met zijn basis opleiding die hij bij Dainishi heeft gekregen, een verdienstelijke kweker. Hetgeen ik van Marudo heb gehad door de tijd bleek steeds van goede kwaliteit te zijn, maar je kan niet van alle kwekers wat kopen. Het is in ieder geval een interessante aanvulling op het bestaande gamma. Klein en fijn is deze toch wel HQ sanke die getuigt van een zeer goede huidkwaliteit.

De shiro van Omosako en de tancho van Momotaro vervolledigen het pakket. De sanke die bij de tancho zitten zijn allemaal vrouwelijk gesext, zonder dat ze hierbij garantie geven. Dit wil zeggen dat ze uit de selectie van de sanke, alle mannen er hebben uitgeselecteerd, en dat de overblijvende sanke, waaronder deze, normaal vrouwelijk zijn. Tel hier nog De enorme mannelijke kohaku en mannelijke showa bij en je hebt het volledige overzicht gekregen van de nieuwe koi.

Ik ben meer dan tevreden met de gedane aankopen, waarbij ik vooral rekening heb gehouden met de prijs/kwaliteit verhouding, die volgens mij meer dan in orde is. De enkele dure uitzonderingen daargelaten, en de Japanse Azukari koi niet meegeteld, is dit een mooie aanvulling op mijn bestaande collectie. Ik zal in de loop van de volgende weken zeer selectief de koi gaan uitkiezen die plaats mogen nemen in mijn groeivijver. Tevens heb ik de bedenking gemaakt om binnen ook een groeivijver te maken. De koi die er nu bij zijn gekomen, zijn te goed om in de gewone vijvers te zwemmen, en er zit te veel hoogwaardig materiaal tussen om bepaalde ontwikkelingen te kunnen testen. Ik heb enkele ideëen, maar die moet ik nog wat laten rijpen. We zullen zien...

Ondertussen heb ik toch weeral een heel verhaal neergeschreven, en na het persoonlijk testen van het Aloë vera preparaat van Maarten Lammens, konden we om 11 uur rustig naar huis gaan. Ik kan dit aanbevelen om je darmflora in orde te houden...het werkt, ook bij mensen...je voelt je er duidelijk beter door....

Meer afbeeldingen

De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 1
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 2
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 3
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 4
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 5
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 6
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 7
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 8
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 9
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 10
De laatste levering van het voorjaar: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240