Pasta, een hebbeding

Pasta, een hebbeding

Zaterdag het bezoek gehad van Mike van Nedkoi. Hij had een nieuw produkt bij en vroeg of ik het eens wou proberen.

Zoals altijd heb ik daar geen problemen mee, toch zeker niet als het idee goed is, en dit idee is goed. Zelf je voer samenstellen in een pasta, tegelijkertijd in een box geleverd. Hej, dat ziet er interessant uit, dat moet ik eens proberen.

Ik heb vroeger regelmatig met pasta gevoerd, en vond dat altijd geweldig om te doen. Het vraagt wat werk en je moet niet bang zijn voor plakkerige handen, maar het resultaat vond ik altijd schitterend.

Hier heb je dus een box met een zak pastavoer, vergezeld van 4 ingrediënten die zeer voedzaam zijn, namelijk, daphnia, meelwormen, larven en gammarus. Je zou er eventueel ook nog zijderupsen bij kunnen voegen, maar die zitten niet in de box.

Bedoeling is om zelf je voer samen te stellen, de pasta te binden en dan te voeren. Om je het hele systeem uit te leggen heb ik er een filmpje van gemaakt, zodat het vrij duidelijk is wat de bedoeling is.

Wat zijn volgens mij de voordelen. Ten eerste is de pasta nooit verwarmd om er pellets van te maken, zodat de voedingsstoffen optimaal in de pasta blijven zitten. De bijgeleverde gedroogde produkten zijn zeer goed basisvoer voor de koi, maar dat aspect laat ik liever aan de kenners over.

Zeer belangrijk is het “feel good” gevoel. Je hebt het gevoel dat je iets speciaal voor de koi doet, en dat je het met liefde doet. Het beste is ook dat je er je tijd voor vrijmaakt. Je moet het niet “snel” eventjes klaarmaken om je koi te voederen, neen, je moet er een ritueel van maken. Je tijd nemen, de bereiding met liefde doen, en het voeren handmatig en langzaam doen, zodat zowel jij als je koi een gevoel van dankbaarheid ervaart, de koi omdat ze je dankbaar zijn voor het eten, en jij omdat je ze het kan en wil geven. Zij belonen je op hun beurt met hun schoonheid.

Je ziet in dit filmpje dat ze de pasta onmiddellijk aanvaarden. Het was de eerste keer dat ze dit kregen, en je ziet dadelijk de gretigheid. De pasta wordt in brokjes of brokken gegeven, en wordt onmiddellijk aangevallen. De larven maken zich soms vrij van de pasta en zweven dan boven op het water, wat ze daarna rustig opfourageren, mooi om te zien. De bekjes komen dan over het water geslenterd, en slorpen gezapig de overblijvende wormen op.

Het is ook een goede gelegenheid om het groensyndroom te laten zien. Verleden woensdag was het water groen van de zweefalgen, te zien op dit filmpje. Dan zet ik de lamp af en zie je de vijver nog steeds groen, maar met de vissen goed zichtbaar als het zaterdag is. (voorgaande filmpje)

Ook in de tweede vijver en alle andere vijvers werd het nieuwe produkt gesmaakt.

De box kost normaal 69 euro, maar zal in het begin in promotie 59 euro kosten. Pasta en wormen samen wegen 2,7 kg, wat het geheel prijzig maakt per kg.

Desalniettemin heeft het zijn charme en is het een produkt dat je misschien niet iedere dag moet geven, maar één of twee keer per week is een leuke afwisseling en de koi stellen het zeker op prijs.

De technische omschrijving en het nut van dit voer laat ik aan Mike over om in zijn reacties te verwoorden.

Ik heb op dit ogenblik 6 van deze boxen in huis, en als je er eentje wil proberen, kom ze dan even ophalen. De summer probites is ondertussen ook terug binnen, enkel in zakken van 10 kg. (wil je echter minder, dan weeg ik het gewoon af).

De frostbites die ik altijd voer, moet je op bestelling doorgeven, zodat ik er rekening mee kan houden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240