Paul Souren ontmoet Rini Groothuis

Paul Souren ontmoet Rini Groothuis

Wil je van de buiten kant van de Nishikigoi genieten dan moet je de binnenkant begrijpen, zijn de woorden van een verstandig man en geeft de diepgang weer van de problematiek in onze Nishikigoi.

We hebben hier de woorden aangehaald uit de filosofie van Paul Souren, die ons; samen met Eddy, een bezoekje kwamen brengen om gedachten uit te wisselen, en bepaalde standpunten te visioneren.

Wat heel duidelijk naar boven kwam, was het wederzijds respect tussen Paul en Rini, en al gauw werd er dieper ingegaan op de koi. Als je dan als toeschouwer kan zien dat er werkelijk veel kennis mee is gemoeid langs beide kanten, dan wordt het onderwerp des te interessanter.

Ons Benneke was helaas ziek, en moest helaas naar huis. Sterke Ben, altijd zo actief en fanatiek, was ditmaal geveld. Het was anders een onderwerp dat hem zeker fascineerde, en waar hij ook de nodige kennis van in huis heeft.

Ondanks het feit dat het weer ons weeral eens in de steek liet op zaterdag, werden er vele wijsheden gesproken, en voor mij is het gewoon een opslorping van kennis. Vanaf mijn jeugd heb ik geleerd om altijd te luisteren, en die dingen die aan mijn ene oor binnenkomen, er aan de andere kant eruit te laten komen, maar die dingen die ik nuttig vind, een plaatsje te geven tussen mijn 2 oren.

Waar ik vooral door gecharmeerd was, was het feit dat er hier kennis aanwezig was, en geen onbenullig geleuter. Rini, zoals hij altijd geweest is, rechttoe – rechtaan, met een duidelijke verwoording van datgene wat hij weet, en de toch meer geaccentueerde benadering van Paul, die meer de wondere wereld van het Oosten uitstraalt, hadden duidelijk punten van overeenkomst.

Onder de vele benaderingen kwam het woord enuline altijd terug, en ik wou toch wel eens weten wat enuline nu precies is. Ik heb het dan ook opgezocht via Wikipedia en kwam tot de volgende omschrijving: Inuline verwijst naar een groep fructosehoudende polysachariden (fructanen), bestaande uit een keten van drie tot maximaal honderd monosaccharide-eenheden (fructosemoleculen). De ketens kunnen vertakt of recht zijn en hebben aan het eind van de keten een glucosemolecule. En ja hoor, glucose, dat ken ik wel. Dat heeft te maken met suiker en druivensuiker. Dat lust ik, want suiker dat is mijn specialiteit, dat eet ik iedere dag...

Af en toe verviel het gesprek in annecdotes van ervaringen, waardoor Rini op dreef kwam en met zijn dominante stem, de toeschouwer kan verleiden met verhalen uit de oude doos. Altijd plezierig om te horen, en ik heb deze dan ook onopvallend gefilmd, zodat jullie mee kunnen genieten van de vertelkunst van Rini. Ditmaal eens geen koi op de film….

Rini en de Toepoleg

Rini en de Slangen

Nadat ik mij volledig had laten informeren over de filosofie van Shinji, heeft Paul 2 stalen voor onderzoek meegenomen. Ik ben benieuwd naar de uitslag. Tevens werden er enkele produkten van shinji achtergelaten, met als voornaamste doel, te laten zien wat de producten teweeg brengen. Volgens Paul moet het eetgedrag van de vissen nog vitaler worden dan het al is, en ik zal dit met argusogen opvolgen.

Wij kunnen ons wel gedeeltelijk vinden in de filosofie, want tenslotte is alles wat medicijnen aangaat terug te vinden in onze geneeskunde, en is de benadering van koudbloedigen totaal anders dan ons warmbloedigen. De diepere gesprekken over aminozuren, eiwitten en alle andere moeilijke dingen, waren meer dan interessant, en zeker voor opvolging vatbaar.

De gepassioneerdheid over koi stond centraal, en als je aan de zijkant toekijkt is het soms moeilijk te bevatten wat koi met een mens kan doen. Die verslaafdheid, bewondering, ademloze liefde voor koi is soms totaal irreëel. Maar laat ons zoveel mogelijk kennis opslorpen en openstaan voor alle benaderingen van het koihouden. Om het met onze woorden te zeggen: je bent nooit te oud om te leren.

Meer afbeeldingen

Paul Souren ontmoet Rini Groothuis: afbeelding 1
Paul Souren ontmoet Rini Groothuis: afbeelding 2
Paul Souren ontmoet Rini Groothuis: afbeelding 3
Paul Souren ontmoet Rini Groothuis: afbeelding 4
Paul Souren ontmoet Rini Groothuis: afbeelding 5
Paul Souren ontmoet Rini Groothuis: afbeelding 6
Paul Souren ontmoet Rini Groothuis: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240