Plaats voor de nieuwelingen

Plaats voor de nieuwelingen

Gisteren even de koi die nog moeten opgehaald worden naar binnen gebracht. De vijver moet leeg want morgen komen er een aantal nieuwe koi binnen.

Ze zullen zaterdag te bewonderen zijn en ik nodig iedereen uit om te komen kijken, het is de moeite geloof me.

Het was een genot om de koi even te bowlen en naar binnen te brengen, maar ik had deze keer hulp nodig. Een koi van 94 cm verplaats je niet zomaar…

De klanten hebben ervoor gekozen om de koi naar hun nieuwe verblijfplaats te brengen als het wat frisser is. Ik kan ze geen ongelijk geven, maar het schept af en toe wat moeilijkheden voor mij natuurlijk.

Het waren er niet zoveel en ik heb er slechts 2 op film vastgelegd. Ik wou de machtige doitsu karashigoi nog even meten en de sanke die zoveel voor mij betekent.

De karashigoi omdat ik deze graag boven de meter zie uitgroeien eens ze op haar plaats zit, maar vooral de sanke om op te volgen. Ze is nu 3 en ik zou ze graag begeleiden tot ze de magische grens van 85 heeft gehaald.

We gaan er proberen uit te halen wat er uit te halen is, en in mijn fantasie zie ik ze tot hele grote dingen in staat. Ik ga me niet aan voorspellingen wagen, want er zijn zoveel faktoren die meespelen...Even het filmpje laten bekijken want straks kan ik ze niet meer zien.

Dan nog even een vervolg op de koi die we gisteren gebowld hebben. Ik heb de volgende 3 voorbereid om te laten zien. Ze zijn niet zo spectaculair als de vorige maar zijn er niet minder mooi door.

Kohaku 1409011 en het mooie is dat ik deze onmiddellijk terugvind in mijn bestand. Het is nog altijd een plezier om de koi te bekijken bij aankoop september 2014 bij Momotaro.

Nu 65 cm, 5 jaar en nog een hele weg te gaan, maar als mannelijke kohaku heeft ze toch al een flinke optie op de toekomst. Als je erbij bedenkt dat ze niet over de Japanse opgroeifaciliteit beschikt, maar zich moet tevreden stellen met onze mogelijkheden, weet je dat ze er dubbel zo lang over moeten doen, wat bovendien zeker niet slechter is.

Een voortreffelijke showa van 66 cm, een schilderij van een koi die je eigenlijk zo kan inzetten op de show. Ik ken de koi, maar ik kan hem niet helemaal plaatsen. Bovendien kan ik zijn code niet gevonden krijgen, zodat ik geen filmpje van aankoop of de ouderdom kan laten zien. Verder zoeken is de boodschap….

Een kohaku die ik kocht bij Narita. Deze herken ik nog bijzonder goed, want die zat begin dit jaar nog bij mij. Hier nog het filmpje bij aankoop en je hoort aan het lawaai dat het op een event van Narita is.

Geniet van de filmpjes, geniet van de koi…het doet mij plezier dat ik gans het jaar toch degelijke koi kan tonen wat niet zo evident is. Het is niet zo eenvoudig om telkens mooi materiaal bij elkaar te toveren, en tot hiertoe lukt het me aardig….

Meer afbeeldingen

Plaats voor de nieuwelingen: afbeelding 1
Plaats voor de nieuwelingen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240