Een sanke en 2 kohaku

Een sanke en 2 kohaku

Eerst en vooral een indruk geven van het gebruik van de voederautomaten. Ze geven me voorlopig geweldig veel voldoening en de werking is optimaal.

We hopen dat het zo blijft, en wat me vooral opvalt. De koi worden rustiger, het heeft volgens mij een heilzaam effect, kijk maar naar het filmpje, geen voedselnijd, geen gestorm voor eten, maar rustig de korreltjes verorberen, er is voldoende voor iedereen.

Ik heb de indruk dat wanneer ze weten dat het voedsel op gepaste tijden komt in een voldoende hoeveelheid dat het een rustgevend en zeker gevoel geeft aan de koi. Dit voor wat het waard is, want het is puur een vaststelling.

Bovendien pas ik op eenvoudige wijze de hoeveelheid voer aangepast aan. Op dit ogenblik krijgen ze allemaal op 6 vaste tijden een voerbeurt, te beginnen van 10.00 uur s’morgens, dan om de 2 uur tot en met 20.00 uur s’avonds. Een verstandige beslissing om deze te installeren.

Ik begrijp dat handmatig voeren plezieriger kan zijn, maar om het frequent te geven, 6 maal per dag is wat te veel van het goede gevraagd. Maar laten we verder gaan om de koi te bekijken die we allemaal gebowld hebben enkele dagen geleden.

De koi die nu aan de beurt komt is zowat één van de mooiste en meest dankbare sanke die we al gezien hebben.

Eerst een voorproefje van deze sanke van Torazo in dit geval. Hoe blij zouden mensen zijn als ze een jumbo van nu 77 cm in hun vijver hebben zwemmen.

Het is al een oud filmpje, maar zou jij deze gekocht hebben als tosai ? Het zachte hi, het toch wel aanwezige diepe sumi al, maar niet spectaculair. Wel een goed gebouwde tosai, maar wat een evolutie, of zeg ik nu iets dat niet klopt ?

Ze is nu 8 jaar en altijd grootgebracht in onze wateren. Haar ontwikkelingsverhaal moet je x2 doen, of de tijd die ze nodig heeft om tot volle wasdom te komen moet je hier verdubbelen.

De vorige meting was september 2015 en ze blijft groeien. Ze moet de 80 cm nog makkelijk halen…heb ik gelijk of heb ik gelijk !

Het hoeft niet altijd heel duur te zijn om toch aparte goede koi te laten ontwikkelen. Of je haar nu graag ziet of niet, doet niets af van de kwaliteit.

Deze kohaku van Dainichi was tosai toen ik ze aankocht in mei 2013.

Een moeilijk te verkopen tosai, want ze had wel de kwaliteit, maar niet het patroon om hoge bomen te scheren. Wat mij over de kam haalt is de kwaliteit, het patroon hoort erbij, maar soms moet je toegevingen doen, en ik vind dat ze nu haar degelijkheid heeft bewezen.

Tenslotte dit filmpje van een kohaku, 6 jaar oud en 71 cm, maar kijk vooral naar die huidkwaliteit. Of je het patroon graag ziet of niet, maar bewonder eventjes het shiroji en het beni van de koi…topkwaliteit.

Oorspronkelijk was ze voor een klant voorzien die graag een koi met veel wit had en een aanvaardbaar patroon. Ik dacht dat deze prima geschikt was, en qua prijsvorming was ze best aanvaardbaar. Sla me niet dood, maar ik dacht in die tijd iets tegen de 2000 euro.

Dit filmpje is nog bij aankoop, het is oktober 2013 en je hoort me in het filmpje nog zeggen dat het voor een speciale klant was. De klant vond het echter niets, maar misschien krijgt hij er nu wel spijt van als je deze prachtige kohaku ziet die bovendien nog shimivrij is ook nog…

Moet het patroon nu overheerstend goed zijn of niet ? Ik begrijp het volledig, een patroon hoort er absoluut bij, maar als je nu deze koi ziet, en je merkt dat de kwaliteit erafspat, zou je dan een toegeving in het patroon niet kunnen tolereren ?

Als deze koi nu het perfecte patroon hadden, dan waren ze natuurlijk top, maar vergeet niet, dat de prijs dan ook enkele maal moet vermenigvuldigt worden. Als ze dan nog een eind boven de 80 komen, dan is het hek van de dam....

Meer afbeeldingen

Een sanke en 2 kohaku: afbeelding 1
Een sanke en 2 kohaku: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137