Rarara van wie is deze koi

Rarara van wie is deze koi

Enkele dagen geleden kreeg ik een mail aan van een klant met de volgende ludieke inhoud.

Dag Luc ik had ook de sanke even gebowld die ik dit jaar gekocht heb .Ik gebruik niet graag de woorden "super high quality" maar deze koi krijgt deze beoordeling van mij gerust als je naar deze huidkwaliteit en diepteglans kijkt. Je mag deze laten zien maar niet van wie ze is !!!

Nu moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik 2 of 3 typische woorden heb veranderd, want anders werd het te makkelijk om te raden wie de eigenaar is. geniet van het filmpje.

Wat informatie over deze sanke...Ik kocht deze aan op de veiling van december 2013 zoals je op het filmpje kan zien. Ik was mij zeer bewust van het feit dat de modetrent voor sanke tegenwoordig naar het stappenpatroon gaat met tsubo sumi, maar als je een sanke tegenkomt met dergelijke huidkwaliteit, dan moet je echt toch even slikken.

Het is zonde dat je de dikte van het beni en de teri van de sanke niet uit het filmpje kan opsnuiven. Het was toen top, en het is nu zeker en vast nog top.

Wat betreft het sumi dat volgens de moderne maatstaven op het shiroji moet liggen, voldoet deze sanke zeker aan de eisen. Het meeste sumi is precies tegen het hi aangeplakt op het shiroji, Het hoofd van deze sanke is bijzonder zuiver en het patroon ligt precies tegen de ogen, zoals het op iedere tekening is voorgeschoteld.

Nu ben ik altijd de eerste om te zeggen dat je niet de negatieve punten moet beoordelen op een koi, maar altijd de positieve punten moet bekijken. Nu zou ik het toch wel eens om willen draaien. Wie kan hier nu eens negatieve punten op aanhalen ? Neen, we zullen het je niet kwalijk nemen, je mag het zeggen...

De sanke is ondertussen 62 cm geworden tijdens zijn eerste jaar. De groei is minimaal gebleven, maar daar ben ik nu dus helemaal niet bang voor. Ik ben bijna zeker dat deze de 80 zal halen, en misschien wel een eindje erover, maar dat zal nog een 3-4 jaar tijd nodig hebben.

Over het algemeen is het zo, dat ze het eerste jaar na hun transport een kleine terugslag krijgen, maar dat ze het volgende jaar over het algemeen hun slag terughalen omdat ze geacclimatiseerd zijn. Mijn voorspelling voor de volgende jaren is, eind volgend jaar 69 cm. Het jaar daarop 74 cm en daarna 77-79 cm.

Als ik de koi bekijk die ieder jaar weer bij mij zitten, dan zijn er altijd overblijvers. De koi die overblijven zwemmen ook altijd veel beter en meer ontspannen het 2de jaar als ze hier verblijven, als je dit vergelijkt met de koi die het eerste jaar in ons land verblijven.

Ik vind het persoonlijk ook bijzonder intrigerend, fascinerend en vooral belangrijk dat je bijna iedere koi die ik aangekocht heb kan volgen van aankoop tot verkoop en zelfs ver erachter. Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat ik een briljante bibliotheek heb aangelegd van meer dan 8000 films momenteel, en dat ik bijna iedere achtergrond van een koi kan terugvinden, zelfs tot 7-8 jaar terug. Well done Luc, ik zal het zelf nog maar eens zeggen...

Ik geloof in deze sanke, en ik zal deze zeker blijven volgen. Eén van zijn laatste zinnen was: ik ben gewoon nieuwschierig naar de reacties ! grtjs , dus stel de onbekende eigenaar niet teleur en laat eens horen via de reacties wat je van deze sanke vind.

Terloops even opmerken

Vandaag is het wapenstilstandsdag. 11 November is een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

In België en Frankrijk is Wapenstilstandsdag een nationale feestdag. In België wordt sinds 1922 ieder jaar op deze dag, in aanwezigheid van de Koning, de wapenstilstandsceremonie gehouden aan het Graf van de onbekende soldaat, eerst om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, maar nadien ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.

Ook in het Verenigd Koninkrijk en het Britse Gemenebest wordt uitgebreid bij deze dag (Remembrance Day of Armistice Day) stilgestaan. Engelstalige oudstrijdersfamilies komen in groten getale naar Ieper om bij de Menenpoort een dodenwake voor de oorlogsslachtoffers te houden. Het symbool voor de herdenking is de klaproos (Engels: poppy). De Verenigde Staten kennen Veterans Day. De dag heet in Frankrijk en het Franstalig deel van België jour du Souvenir of jour de l'Armistice.

In Nederland vindt de dodenherdenking plaats op 4 mei. Nederland was neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Duitsland kent de Volkstrauertag voor de gevallenen in de Eerste Wereldoorlog op de zondag het dichtst bij 16 november, de tweede zondag voor Advent.

In deze roerige tijden toch even de moeite om hier even bij stil te staan. Als naoorlogs kind heb ik het geluk gehad geen oorlogen mee te moeten maken, maar ik ben wel altijd geconfronteerd geweest met de trieste verhalen en de heftige emoties die deze periode met zich meegebracht heeft.

The last post

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240