Rijkgevulde dagen

Rijkgevulde dagen

Het zijn telkens dagen om ten volle te genieten als je een aantal koi die je gekocht hebt in Japan gaat wegbrengen naar hun nieuwe verblijf.

In dit geval een nieuw project waar de koi onder begeleiding verder kunnen uitgroeien naar nisai. Toegegeven het is de eerste keer een ervaring dat tevens een leerschool is, maar het is die leerschool die voor de nodige kennis zorgt.

We hebben het vroeger nog gedaan, opgroeivijvers, maar de laatste jaren hadden we er ons van gedistantieerd, en nu hebben we weer een stap in deze richting gezet. We gaan er alles aan doen om het project te ondersteunen.

De tosai hadden er blijkbaar geen enkel probleem mee, integendeel, na het overbrengen in de nieuwe omgeving zwommen ze voldaan en gelukkig rond, dat kon je zien, dat kon je voelen…de manier waarop ze een korte pauze al dadelijk naar je toe kwamen zwemmen gaf me het goede gevoel…dit is in orde.

Natuurlijk heb ik filmpjes gemaakt. Na even in de bowl te zijn gezet werden ze bij de aanwezige koi geplaatst die de vijver al enkele maanden op rijpheid hadden gebracht.

De eerste 4 tosai gleden ontspannen het water in, en nadien kwam de volgende serie, 5 stuks, waaronder het ginrinneke dat de reuzen mocht vergezellen.

Nooit, maar dan ook nooit heb ik een serie kunnen aankopen dat zoveel tot de verbeelding spreekt. Het is eigenlijk een voorrecht om dit soort koi te kunnen aankopen, en ik hoop ten stelligste dat we er een superresultaat mee kunnen bereiken.

Tenslotte gaf het een enorm plezierig gevoel om ze in deze toplocatie te zien rondzwemmen.

Na het zien van deze serre en in overleg met de eigenaar, stond ik verbaasd van de kostprijs van deze serre. Ze was eigenlijk best betaalbaar, en als je dan het resultaat bekijkt, want het is ook nog een perfect staaltje vakwerk, dan stond ik versteld van de prijs.

Moest ik jonger zijn, dan zou ik wel weten wat ik zou doen…maar dat ben ik helaas niet….

Morgen brengen we alles in gereedheid om te vertrekken naar Oldenzaal...ik moet mijn koi nog uitzoeken die ik mee wil nemen en ik heb er eigenlijk niet zoveel meer...we zullen wel zien....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137