Secret places,

Secret places,

Het is altijd mooi als je kan genieten van vijvers die door klanten verzorgd worden, en dit is ook weer een prachtlocatie in aanbouw.

Ze is nog niet volledig klaar, maar je ziet al de enorme vooruitgang met de Japanse tinten op de achtergrond. Het zijn van die verborgen plaatsen die een gevoel van rust en ontspanning zullen geven.

Uiteraard ken ik meerdere van deze koi, want ik heb ze gelukkig allemaal zelf geselecteerd, en ik ben bijzonder blij dat ik ze in deze gezondheid zie rondzwemmen.

Er is een constante controle door de koidokter Maarten Lammens om alles in goede plooien te houden, want het is een bestand om “U” tegen te zeggen.

De vijver is gebouwd door Zenkoi, de firma die ik iedereen aanraad om een vijver te bouwen om de voor de hand liggende redenen.Ik mag nog niet ter plaatse gaan kijken, er is nog altijd een verbod….Pas als alles klaar is mag ik komen kijken…

Ondertussen ben ik blij dat er dagelijks koi worden opgehaald. Etienne had een sanke gekocht uit de tosai serie van verleden jaar die in onze opgroei 1 in de serre was grootgebracht.

Sanke 1811073 werd 33 cm gemeten en zag er toekomstgericht echt interessant uit. Etienne hadde koi zelfs nog niet gezien. Een vergelijk met de sanke bij aankoop is in mijn ogen altijd meegenomen.

De evolutie van het sumi bij sanke vanaf jonge leeftijd is altijd een pluspunt om te volgen. De ontwikkeling van deze sanke is zeker positief.

Een sanke die me toch heel na aan het hart ligt is cha cha. Misschien hebben jullie de verhalen gevolgd in het nieuws, maar cha cha was de dochter van Taniguchi San, en toen ik de bloedmooie sanke aankocht heb ik ze de naam van zijn dochter gegeven.

Ik kocht ze aan in oktober 2017 samen met Ben, en ik kan je garanderen dat ze niet goedkoop was. Ze kostte me een pak geld, maar ik vond het de investering waard. Hier nog eens het filmpje bij aankoop

In het voorjaar van 2018 bleek het echter een mannelijke koi te zijn, wat helaas niet wenselijk was. Niet dat dit slechter hoeft te zijn, maar je weet wat ik bedoel.

Bovendien moest er aan gewerkt worden, want de ontwikkeling was niet helemaal positief. De kunstenaar toog aan het werk en ik moet zeggen dat hij er een prachtig kunstwerk van heeft gemaakt.

Nu ziet zij er zo uit. Een prachtbeestje, nog altijd, en de vijver waar ze naartoe gaat zal ze alle eer aandoen.

Zo neem je afscheid van koi die toch iets teweeg brengen. Dit is de vijver waar ze naartoe gaat en daar zie ik verschillende koi van Interkoi rondzwemmen.

Kijk maar naar dit filmpje. Daar wordt je toch nog altijd warm van nietwaar ?

Meer afbeeldingen

Secret places,: afbeelding 1
Secret places,: afbeelding 2
Secret places,: afbeelding 3
Secret places,: afbeelding 4
Secret places,: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74