Luca en zijn tancho witje

Luca en zijn tancho witje

Luca kwam zijn tancho ophalen die hij na veel zeuren had gekregen van zijn ouders…nu ben ik wel vergeten de tancho te filmen volgens mij want ik heb er geen filmpje van.

Het was nog eens van die gezellige ouderwetse dagen waar klanten van het eerste uur nog eens samen kwamen om van de zon en de koi te genieten.

Het was wel werkendag maar dat kan geen kwaad als je nog jong van geest en sterk bent. De fysieke arbeid kan geen kwaad, en zolang ik het kan is het geen probleem.

Men had de maandagmorgen blijkbaar uitgekozen om hun koi te komen ophalen, een geschikte tijd.

Als eerste was Peter aan de beurt. Een sympathieke kohaku van Taniguchi die altijd het gevoel van plezier weergeeft. In dit filmpje zie je haar nog als peuterken, en sommigen herkennen misschien ook nog andere koi uit deze serie.

Daarna was Patrick aan de beurt. Als ik me niet vergis is deze kohaku uit dezelfde serie. Ook hier heb ik nog een filmpje van aankoop. Ik vind het altijd de moeite als je je koi kan zien als ze aangekocht worden, dan begrijp je pas hoelang je ervoor moet zorgen.

Voor Jordi was het moment aangebroken om zware beslissingen te nemen. De twijfel sloeg toe, maar de ban werd gebroken en deze kohaku van Momotaro werd ingepakt.

Een moedige beslissing, ik besef het me ten volle, maar ik denk dat je daar nooit geen spijt van zult krijgen. Normaal zou ik deze kohaku niet aangekocht hebben, maar Ben stond erop dat ik haar in mijn selectie zou zetten en daarom kocht ik haar ook aan, samen met nog enkele andere sanke.

Ze is na haar winterperiode 61 cm gemeten, wat een toename is van 3 cm. In dit filmpje geeft Ben ook nog eens de bijhorende uitleg waarom deze moest aangekocht worden.

Uit dezelfde serie, dat kan je aan de nummers zien, kocht ik verleden jaar deze sanke van Momotaro. Het was de eerste die ik zag en onmiddellijk aanduidde als de sanke die ik zelf wou. Nu is hij met Johan met de noorderzon verdwenen.

Ook hier een filmpje bij aankoop. Toen 59 cm gemeten, en nu op 63 cm naar huis, en ze heeft nog niets van haar charme ingeboet.

Wat ik wel raar vind is dat ik meerdere sanke van deze serie aankocht, maar waar totaal geen interesse voor is. Het zijn van die rare kronkels die ik niet goed kan volgen, en waar je als dealer nooit een goed antwoord op kan vinden.

Ik zet ze voor de zekerheid nog eens op een rijtje want ze zijn stuk voor stuk de moeite om te bekijken en ze hebben het zeker in zich om als echte jumbo 80+ door het leven te gaan.

Een sanke 1811002 met een geweldige huidkwaliteit, maar waar het sumi de zaak moet afmaken…

De sanke 1811003 door Adam uitgekozen als de betere van deze serie.

De sanke 1811012.

De sanke 1811013.

Alle 4 bovenstaande sanke zwemmen nog steeds rond in Arendonk en kunnen geen klant vinden terwijl het deze koi die niet alleen goed, maar ook nog eens de gewenste 80+ kunnen bereiken.

Nu is verkoop soms tijd gerelateerd. Daarom dat ik een speciale aanbieding zal doen als je interesse hebt in één van deze sanke. Contacteer me zodat ik je warm kan maken, anders lekker rustig laten rondzwemmen totdat ze hun gelijke ontmoeten…de tijd zal het leren….

Ik bedank trouwens alle klanten voor de gezellige tijd en het plezier dat ik nog altijd ten volle beleef bij de aankoop en de verkoop van koi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240