Spirulina

Spirulina

Men zaagt me de oren van mijn kop sinds ik een aanbod via FB heb gedaan van spirulina in poedervorm. Daarom eerst even een korte uitleg die gegeven wordt in Wikipedia over spirulina.

Spirulina (Arthrospira) is een blauwgroene zoutwateralg met een voorkeur voor een alkalisch milieu. Het is populair als voedingssupplement ter bevordering van de gezondheid. Als supplement wordt het meestal in pil- of poedervorm geconsumeerd. Van nature groeit spirulina in mineraalrijke meren.

De grootste concentraties zijn tegenwoordig te vinden in Mexico, in Centraal-Afrika en in Oost-Afrika. De meeste commerciële spirulina wordt vandaag de dag echter gekweekt in speciale buitentanks in delen van Noord-Amerika en Azie.

Spirulina is rijk aan vitaminen, eiwitten, essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren, essentiële vetzuren en allerlei mineralen. Het wordt over de hele wereld verkocht als voedingssupplement.

Spirulina is een van de rijkste bronnen van proteïnen. Het eiwitgehalte is ongeveer 60–70%.

In tegenstelling tot veel andere cyanobacteriën die veelal giftig zijn, heeft spirulina die eigenschap niet. In dierexperimenteel onderzoek naar eventuele mutageniteit, toxiciteit en teratogeniciteit is aangetoond dat spirulina geen enkel veiligheidsrisico had, ook niet in hoge doseringen. Integendeel, spirulina bleek vissen te beschermen tegen giftige concentraties van sommige chemische stoffen.

In 2009 werd wereldwijd ongeveer 3000 ton spirulina gekweekt voor commerciële doelen.

Er zijn diverse therapeutische toepassingen van spirulina. Het heeft onder meer een leverbeschermende werking, welke samenhangt met de antioxidatieve eigenschappen van spirulina.

Deze antioxidatieve activiteit wordt vooral toegeschreven aan de aanwezigheid van twee phycobiliproteïnen: phycocyanine en allophycocyanine. In onderzoek blijkt deze antioxidatieve werking bij te dragen aan bescherming tegen diabetische nierschade.

Spirulina is rijk aan bladgroen, waar ontgiftende eigenschappen aan toegekend worden. Verder heeft spirulina een gunstig effect op het totale cholesterol bij mensen en bij dieren. Een daling van het LDL cholesterol en de triglyceriden werd vastgesteld.

Ook antivirale en schimmelwerende eigenschappen kunnen onder de effecten van deze algen gerekend worden. Waaronder een beschermende werking op de lever bij hepatitis C patiënten en een schimmelwerend effect bij candida. Daardoor worden ook nog eens de natuurlijke lichaamseigen bacteriën gestimuleerd.

Dat wat betreft de algemene uitleg over spirulina. Nu over naar onze toepassing die we een jaar getest en uitgeprobeerd hebben.

Onze testvijver is een vijver van 15 kuub bij een bekende medewerker van Interkoi die de combinatie spirulina met YPD klei gedurende een jaar heeft uitgedokterd met in zijn ogen bijzonder goede resultaten.

Er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden, maar eerst een filmpje laten zien.

Waar moet je rekening mee houden

- Gebruik 1 gram per kuub per week

- Dezelfde dag NIET voeren

- Temperatuur moet boven de 16° zijn

Dat zijn onze bevindingen in combinatie met het gebruik van YPD klei. Wij verkopen geen producten die we zelf niet gebruiken, en deze 2 combinaties hebben in onze ogen een gunstige werking op de koi. Trouwens ik eet iedere dag ook enkele spirulina tabletten en ik ben nog niet groen uitgeslagen.

Wie het wil aankopen kan natuurlijk ook bij ons terecht. Je kan het komen ophalen of je kan het laten opsturen. Ik weeg alles zelf af wat een gunstige weerslag heeft op de prijs.

Spirulina 500 gram: 18 euro

Spirulina 1000 gram: 32 euro

Spirulina 5000 gram: 150 euro

Ik verpak de spirulina per 500 gram.

YPD klei: 26 euro/kg. Ik weeg de klei zelf af

Opsturen kan:

Verzendingskosten BE: 8,50 euro

Verzendingskosten NL: 12,50 euro

Het FB aanbod

3 x 3 kg probites summer

5 kg "Breeders Secret"

500 gram

Prijs totaalpakket: 150 euro

Aanbod geldig tot zondagavond

Indien je wil zien of deze toepassing nuttig is, dan moet je gewoon naar onze koi komen kijken, een beter bewijs kan ik niet geven.

Meer afbeeldingen

 Spirulina: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137