Ouderwets gezellig

Ouderwets gezellig

Het waren van die gezellige ouderwetse dagen zoals vroeger. Het gebeurt tegenwoordig te weinig , alles wordt via “het net” gedaan en dat kan goed zijn, maar neemt toch een stuk van de spontaniteit en het amusement weg.

Sociale Media is geweldig tot een bepaald punt, maar het brengt ook een bepaalde leegte met zich mee, dat een andere wereld creëert die gewoon anders is. Het is echter onomkeerbaar en wij zullen ons aan moeten passen.

Op dagen zoals deze komt echter de passie beter bovendrijven en kunnen we weer intens genieten van de spannende koi die voorbijkomen, en die zijn er hoor !

Maar liefst 27 filmpjes heb ik gemaakt dus bereid je voor op een spannend nieuwsitem voor de filmliefhebbers. Bovendien heb ik de koi zelf bijna ook nog niet echt goed gezien, want ik was op vakantie enkele dagen nadat de koi aangekomen waren.

Nu hoor ik van Ben dat hij wel alle tosai bekeken had toen ik er niet was en dat Franklin een boel filmpjes had gemaakt, maar schijnbaar is die me vergeten…foei Franklin foei….

We moesten eerst het zwembad leegmaken dat ik gebruikt had om enkele koi op te vangen doordat er teveel koi binnenkwamen. Een tijdelijke opvang dat nu ten einde kwam.

Zelf konden we de koi niet zien in de erwtensoep, dus nieuwsgierigheid was aan de orde van de dag. Ik zet op een rijtje wat tevoorschijn kwam, want buiten de overblijvende tosai uit de 64 reeks had ik er nog een ogon van Momotaro ingezet en een tancho sanke die een klein beschadiging had opgelopen.

Precies goed voor de show laat ik horen in het filmpje, maar ik ga hem toch niet meenemen. Het is echter weer eens het bewijs dat erwtensoep helend en werkzaam is voor kleine kwetsures. Niets is tegen de natuur opgewassen.

2 sanke van Momotaro waren ook minder uit de winter gekomen, en ook deze waren serieus opgeknapt. Denk nu niet dat altijd alles over rozen gaat, want met veel kinderen heb je altijd wel een probleempje hebben, alhoewel ik niet mag klagen, want dit was alles wat de winter minder goed had doorstaan.

Dan even de gupjes op een rijtje.

Ginrin kohaku 1811021 en 1811080. Eentje ervan is verkocht en als de maat goed was zou ik ze meenemen naar de show, maar ze zijn juist boven de 30 cm, waar ik al voor vreesde. Dat maakt ze ongeschikt voor de show, want ze moeten het dan opnemen tegen koi die bijna 10 cm groter zijn en dat is niet aan de orde…

Sanke 1811054 – 32 cm. Nog niet verkocht.

Showa 1811057 – 35 cm. Nog niet verkocht

Kohaku 1811065 – 34 cm . Nog niet verkocht

Kohaku 1811066 – 32 cm Nog niet verkocht

Sanke 1811071 – 31 cm. Nog niet verkocht

Sanke 1811077 – 31 cm . Deze is verkocht.

Showa 1811081 – 31 cm. Deze is verkocht.

Er zijn nog 6 tosai over van de 64, dus wie nog graag gebruik maakt van mijn aanbod om niet te duur een tosai aan te kopen waar best nog toekomst in zit, mag altijd een bod doen.

De zwemvijvergangers hebben het allemaal voortreffelijk gedaan. Een simpele filter in de vorm van een trickle was alles voor deze vijver in combinatie met algenrijk water, meer was er niet nodig om een goede evolutie te zien…

Marianne en Ben kwamen uit Vlissingen om hun sanke die ze in optie gezet hadden te bekijken en om te beslissen of ze deze zouden aankopen.

Ze was 40 cm ondertussen terwijl ze op de veiling 36 cm was gemeten, en de sanke werd ingepakt en meegenomen. Fijne mensen die niet dikwijls maar af en toe eens langs komen, en dat wordt bijzonder op prijs gesteld...bedankt hoor !

Sanke SA-V19-4534 is uitverkoren aan naar de Vlaanders te verhuizen. Bjorn en Hans mochten tevreden zijn want deze sanke werd onmiddellijk aangekocht terwijl ik in Japan was en dat bied financiële voordelen. Met zijn 46 cm ook niet de kleinste tosai.

Nu deze 2 sanke uit de vijver hun weg naar huis genomen hadden was het het goede moment om alle nieuwe tosai even onder de loupe te nemen. We besloten om ze allen in een bowl te doen en een selectie te maken volgens onze normen.

Eerst een totaaloverzicht van de ganse selectie

Dan hebben we even de verkochte tosai even apart gedaan. bowl 1 en bowl 2 zijn de verkochte tosai. Dat was even zoeken, maar ik denk dat we eruit gekomen zijn. Deze zijn trouwens prima in orde en kunnen het beste einde van de maand of begin juni opgehaald worden.

Een bowl met onverkocht vrouwelijke tosai waar enkele bijzondere goede exemplaren tussenzitten. Deze zullen in de loop van het jaar in een speciale vijver gaan onder de hoede van Ben die zijn kunsten op deze tosai zal botvieren. Voor de mensen die interesse hebben om hiervan te profiteren, meld je aan.

Voor een klant hebben we even de overblijvende mannelijke kohaku even apart gezet zodat hij een keuze zou kunnen maken. Hij had geen tijd om te komen dus doen we het maar op deze manier. Kies maar zou ik zeggen….

Tenslotte nog de mannelijke sanke en het feest van de tosai is voorbij. Maar bekijk deze bowl dan toch maar eens goed…10 jaar geleden zouden dit al nisai geweest zijn…

Ik zal het zelf maar zeggen, ik heb een fantastische collectie tosai op de kop getikt, en nu heb je ze allemaal even per sexe en per soort kunnen bekijken. Nu nog verkopen en dan is de circel rond.

Niels kwam met Keanu zijn showa 1703014 ophalen die door Ben een jaar was grootgebracht. Nog een filmpje bij aankoop maart 2017 om een vergelijk te maken. Op deze manier gaat Ben ook de overblijvende tosai begeleiden in Ben’s bakje…

Dan nog even overstappen naar het grotere werk. Ik zelf heb een bijzonder zwak voor die koi die niet beantwoorden aan de show reglementen maar die mensen blij kunnen maken omdat ze niet alleen formidabel goed zijn, maar ook nog eens betaalbaar.

Deze formidabele kohaku van Takigawa met zijn verleidelijk neusje is één van mijn topfavorieten. Show of geen show het kan me wat…elke koi heeft zijn uitstraling en als deze er geen heeft, dan weet ik het ook niet meer….een machtige kohaku die ik iedere dag een speciaal moment geef zodat ik ze kan bekijken…Ik hou van neuzekes….

Ge bent bijna van mijn gezeur af, maar niet voordat ik nog een paar toppers laat zien. Wat zou je denken van de mogelijke opvolger van Wakana.

Ans en Frans weten dat Wakana 14 jaar niet meer geschikt is om GC te worden. Daarom hebben ze deze “natte droom” gekocht. Kunnen ze er een opvolger voor Wakana van maken…we zijn benieuwd, maar ik weet wel wat ze kunnen….

Vergelijk even met de showa bij aankoop...mooi toch man....

En dan…mensen bekijk dit goed en geloof me, dit zijn de koi waar je het van moet hebben. Dit is niet één natte droom, maar dit zijn 2 natte dromen. Voor de koikichi die een kohaku zoeken met mogelijkheden voor de toekomst kan ik niets beter aanbieden dan deze potentiële toppers. Een Momotaro en een Sakai broederlijk naast elkaar.

Een nisai sanke van 63 cm werd opgehaald door L….oeps ik mocht zijn naam niet vermelden, gelukkig heb ik me nog juist kunnen inhouden …sorry L....

Voor de liefhebbers van tosai die alles in huis hebben laat ik nog even deze kohaku van Momotaro zien. Ik ga hier geen woorden aan verspillen want als je dit zelf niet ziet dan houdt het op.

Tenslotte kwam Ben zijn nieuwste aanwinsten ook ophalen. De inazuma kohaku van Momotaro, bloed en bloedmooi en de sneeuwwitte Maruten Sandan kohaku van Matsue....

Nu ben ik uitgepraat….voldoende materiaal om naar te kijken maar vooral om van te genieten…verd!*§”mme wat heb ik mooie koi momenteel….

TOEMAATJE

Ondertussen kreeg ik nog een filmpje aan van Niels met een paar foto's van zijn vijver en daarin zijn nieuwe aanwinst. Altijd mooi om te zien natuurlijk.

EN DEZE WAS IK NOG VERGETEN

Laat deze sanke toch niet zitten mensen. Je begrijpt niet half hoe goed deze is. Pure kwaliteit in een notedop....laat die hier toch niet verkommeren....

Meer afbeeldingen

Ouderwets gezellig: afbeelding 1
Ouderwets gezellig: afbeelding 2
Ouderwets gezellig: afbeelding 3
Ouderwets gezellig: afbeelding 4
Ouderwets gezellig: afbeelding 5
Ouderwets gezellig: afbeelding 6
Ouderwets gezellig: afbeelding 7
Ouderwets gezellig: afbeelding 8
Ouderwets gezellig: afbeelding 9
Ouderwets gezellig: afbeelding 10
Ouderwets gezellig: afbeelding 11
Ouderwets gezellig: afbeelding 12
Ouderwets gezellig: afbeelding 13
Ouderwets gezellig: afbeelding 14
Ouderwets gezellig: afbeelding 15
Ouderwets gezellig: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240