Stand van zaken

Stand van zaken

Het weer verandert snel, het koivirus begint weer te toe te slaan, en er staat weer veel te gebeuren.

Even een kort overzicht van de stand van zaken zodat iedereen op de hoogte blijft.

Op 21 april, dus volgende week, komen er maar liefst 58 koi binnen, waarvan 37 jumbo tosai van de veiling van Momotaro en 16 nisai en sansai die in Japan verbleven.

Voor mensen die interesse hebben om te weten hoe tosai van deze klasse verpakt worden. De meesten zitten in een doos met 6 tosai van ± 40 cm met een totaal van 33 liter water. De sansai komen gewoonlijk apart aan in een doos van 30 liter, en de nisai komen gewoonlijk per 2 in een doos van 35 liter, afhankelijk van de grootte van de nisai.

Wat betreft de Taniguchi kohaku, het jaarlijkse overwinteringsprogramma van Taniguchi. Deze worden in de loop van de volgende dagen gesext, gefotografeerd en gefilmd, maar zullen niet met dit shipment meekomen. Deze komen allen in een shipment van 9 mei...

Na het sexen zal je de keuzen hebben om de koi een jaar extra in de mudpond te laten indien het een vrouwelijke koi is. Indien de koi mannelijk is zal hij moeten overkomen. Hopen maar dat het allemaal vrouwtjes zijn, maar dat zou te mooi zijn. Ik hou jullie persoonlijk op de hoogte zo gauw ik zelf nieuws heb.

Het goede nieuws is dat er slechts 1 koi van de 22 is overleden, en dat deze koi nog niet verkocht was. Ik moet dus het verlies dragen….helaas….

Nu zaterdag en zondag 16 en 17 april, probeer ik nog zoveel mogelijk koi te verkopen om plaats te maken voor de nieuwe garde. Ik heb enkele koi in promotie gezet, maar er zijn er nog veel meer die in aanmerking komen voor promotie.

Dus nu zaterdag is het de “pick en go” actie die ik altijd jaarlijks doe. Heb je interesse in een koi, dan wordt deze in een bowl geplaatst en bekeken. Er wordt een normale verkoopprijs bij gegeven en er wordt een “pick en go prijs”op gezet. Met andere woorden, zware korting, daarna betalen en meenemen is de bedoeling.

Zonde dat het zo moet gebeuren, maar ieder jaar zijn er helaas afvallers, en ditmaal zijn dit niet van de minste. Soms doet het me pijn aan het hart, maar het is niet anders. Ik praat over een 25-30 koi die in aanmerking komen.

De meesten zitten hier nog maar een jaar, wat in principe een voordeel is, want dan zijn ze de omstandigheden goed gewoon, en bovendien hebben ze buiten gezeten wat ze extra sterk maakt om in een nieuwe habitat terecht te komen. Ze zijn gewapend tegen de elementen als het ware.

Op 14 mei zal er een speciale dag worden georganiseerd om de Ueno Showa te bespreken. Dit gaat gepaard met een hamburger en pensendag.

Op zaterdag en zondag 28 en 29 mei zal ik naar de Euregio show gaan. Ik zal enkel aanwezig zijn met een aantal koi, welke weet ik nog niet, dat moet ik nog uitkiezen uit mijn bestand. Zoals gewoonlijk zal ik altijd andere koi meebrengen, want ik heb geen speciale showkoi op mijn programma hebben staan.

Ondertussen is er bijzonder veel moois en interessant binnengekomen en zal het zeker de moeite zijn om het één en ander te bekijken. Voorts zal ik proberen iedere zaterdag een bepaalde actie te doen.

Ondertussen is het “nieuwe clubhuis” zoals mijn kleinkinderen het noemen ook zo goed als klaar, en moet je niet meer bang zijn voor de regen. Goed of slecht weer, het maakt niet uit, je kan altijd “gezellig burten” onder ons nieuwe verblijf.

Dringend verzoek

Er is weinig beweging voor de mensen die hun koi moeten komen ophalen. Toch is dit zeer wenselijk, want hoe meer plaats ik heb, hoe beter het is voor de koi. Er is geen enkel beletsel meer om de koi NIET op te halen.

De temperaturen zijn op niveau buitentemperatuur gezet, dus het zou geen enkele belemmering meer moeten zijn. Ik probeer geen druk te leggen op de mensen om de koi op te komen halen, maar nood breekt wet….

Indien je de koi komt ophalen, geef me dan vooraf gewoon een seintje zodat ik de transportdozen al klaar kan zetten. Je kan komen op zaterdag of zondag tijdens de openingsuren, of je kan door de week een afspraak maken.

Peter gaf het goede voorbeeld en kon niet wachten om 2 van zijn koi te komen ophalen, terwijl ik ook een filmpje moest maken van 2 kohaku die op het einde van de maand naar Spanje verhuizen.

Meer afbeeldingen

Stand van zaken: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240