Takigawa, een onderschatte kweker

Takigawa, een onderschatte kweker

Bij Takigawa koi koi kopen is niet altijd eenvoudig. Zelden of nooit kan ik beneden bij zijn verkoopbakken iets vinden dat ik werkelijk wil, maar hij heeft ze wel hoor, de koi die ik graag koop.

Je moet enkel boven op de berg om zijn betere koi te zien, en Takigawa San kent zijn prijzen. Veel heb ik er nooit gekocht, alhoewel ik me herinner dat ik mijn eerste box die ik ooit kocht toendertijd van Takigawa kwam. Dat waren andere tijden.

Het gevoel dat ik meestal heb bij Takigawa is zijn zin voor realiteit, en als er een kweker is die ik zou vertrouwen, dan komt hij voor mij op de eerste plaats. Ik heb er nu nog één koi zitten die ik volgend voorjaar naar Arendonk laat komen, namelijk Virgin. Van vorige aankopen is er de showa Wolverine die ondertussen 5 of 6 jaar moet zijn, enkele karashigoi van verleden jaar, en dan de koi die ik eigenlijk vandaag even wil laten zien, deze goshiki.

Dit zijn zo van die koi waar mijn oog op valt, en die ik gevoelsmatig koop. Gevoelsmatig, daar bedoel ik mee dat de koi mij bevalt van het ogenblik dat ik haar zie zwemmen. Ze zit ondertussen al een 2 jaar bij mij, en blijkbaar ben ik de enige die een zwak heeft voor deze koi. Bekijk echter haar ontwikkeling maar eens:

maart 2010 bij aankoop als nisai

juli 2011

maart 2012

december 2012

maart 2013

Ik kan er nog iedere dag van genieten. Toch nog even vermelden dat ze tot mijn verbazing de eerste prijs behaalde toen ik ze meenam naar de show in Appeltern. Ze zal nu ongeveer 65 cm zijn, en of ze nog zal groeien weet ik niet. Maakt voor mij trouwens niet uit, want ze verveelt nooit.

Een koi die eigenlijk onder dezelfde noemer kan geplaatst worden, is deze showa van Yamamatsu. Iedereen ziet dit soort koi graag, maar niemand koopt hem. Toch wil ik deze showa nogmaals tonen zodat je de evolutie kan opvolgen, want dat is toch wat plezierig is.

Augustus 2011

oktober 2011

oktober 2011

oktober 2011

oktober 2011

december 2011

april 2012

oktober 2012

maart 2013

Terwijl ik dit nieuwsitem schrijf, zie ik het zonnetje te voorschijn komen, en de hoop is weeral gewekt dat het nu eindelijk zal beginnen. Ze voorspellen echter de volgende dagen nog niet echt goed weer, maar lang kan het nu niet meer duren....

Lopende promoties - wat staat er te gebeuren.

Interessante promotie shiro utsuri Momotaro momenteel 3750 euro, 285 x bekeken.

Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden

Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden

Ophalen nieuwe levering van koi op dinsdag 26 maart.

20 april, voorstelling van onze "2013" koi. (info volgt)

Meer afbeeldingen

Takigawa, een onderschatte kweker: afbeelding 1
Takigawa, een onderschatte kweker: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137