Een hoogdag voor Polleke

Een hoogdag voor Polleke

Ik denk dat er weinig mensen zijn die zo genieten van hun koi als Polleke.

Toegegeven, zijn naam komt tegenwoordige regelmatig voor in de nieuwsitems, maar dat is toeval, en is ook te wijten aan zijn aankopen tijdens de winter.

Gisteren was het een zonnige dag en hij besloot de koi te komen ophalen. Zijn temperatuur bedroeg hetzelfde als de temperatuur bij mij, en thuis zitten ze altijd beter dan in Arendonk. Het mooie aan deze hoogdag is ook dat zijn vrouw had toegezegd om de koi samen met Polleke in de vijver te zetten en dat is al een heuglijk feit.

Vrouwen kunnen zowel een steunende als een storende faktor zijn in het koigebeuren. Er zijn echtparen waarbij de vrouw volledig achter de man staat en de hobby volledig ondersteunen, maar er zijn ook andere gevallen bekend. Feit is, dat als iemand op het punt staat om een koi te kopen, maar hij nog eventjes moet bellen, wat hij dan op een afstandje sereen doet, dat de koop gewoonlijk niet doorgaat. Dit is alleen maar een vaststelling zonder meer.

Polleke is echter trots op zijn koi, en ook op het feit dat zijn vrouw hem volledig ondersteunt. Ik ken haar naam niet, maar ik wil ze toch even via deze weg mijn welgemeende sympathie betuigen. Ik heb "hun" oogappels dan ook even gemeten en op film gezet. Hij hoopt ze boven de 80 cm te krijgen, want Polleke houdt van grote koi. Ik zet ze hier even op een rijtje:

Mannelijke sanke SA-V12-1118

Kindai showa 1211011

Gigantische showa SH-V12-1119

De kindai showa was van de opensales, de andere twee werden op de veiling aangekocht in november 2012. Na 4 maanden in mijn quarantaine bakken zijn ze nog enkele cm gegroeid, en nu zijn ze klaar om hun body wat aan te scherpen. Ik ben blij voor Polleke, want ik weet hoeveel plezier hij heeft in het koigebeuren. Tijdens het overzetten in de vijver, werden mij nog wat foto's bezorgd, en daar ben ik blij mee.

Ik heb gisteren nog een hoop werk verzet om een buitenvijver in orde te krijgen. Ik ben genoodzaakt om een vijver op te warmen naar 15° om de vissen die de mensen nog niet kunnen ophalen wegens te warm, een plaatsje te geven. Het opstarten en het onderhoudt van de vijver gebeurd met een nieuwe combinatie van produkten de ik in samenwerking met een goede klant van mij voortaan ga toepassen.

Ik weet hoeveel kennis en ervaring hij heeft met koi. Het is altijd een plezier om met mensen te praten die over echte kennis beschikken, er niet mee willen "stoefen", maar wel weten wat ze zeggen. Ik stel er dan ook veel prijs op om zijn kennis over te brengen naar Interkoi. Je bent nooit te oud om te leren. Ik zal later over deze toepassing meer info geven.

Tevens heb ik een aantal vissen na hun winterperiode gecontroleerd, want ik zag hier en daar een kleine beschadiging, en dat moest ik even controleren. Deze bowl met kohaku geeft toch wel een indrukwekkend gezicht, waar ik best trots op ben.

De meesten zijn tosai van verleden jaar, en als ik zeg dat ze netjes ontwikkeld zijn, kan je me dan bijtreden ? Het zijn koi die dit jaar hun weg moeten vinden naar een nieuwe klant. Benieuwd of dit zal lukken. De meeste zijn van Hoshikin, en enkele nog van Torazo. Ze zijn ± 50 cm. Was ik vroeger een fanatieke showa fan, dan is dit het bewijs dat tijden veranderen.

De kleine showa werden allemaal gefilmd en gefotografeerd. Dit filmpje is een overzicht van de showa die binnenkort ook moeten opgehaald worden.

Meer afbeeldingen

Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 1
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 2
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 3
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 4
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 5
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 6
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 7
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 8
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 9
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 10
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 11
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 12
Een hoogdag voor Polleke: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240