Een meesterwerk van Taniguchi

Een meesterwerk van Taniguchi

Zelden beantwoorden je koi aan je stoutste dromen. Af en toe ontwikkelen ze toch zoals je het voor ogen had, zo ook met deze kohaku.

Er zijn niet veel woorden voor nodig...deze kohaku van Taniguchi zegt meer dan alles wat ik te zeggen heb. Ik herinner me nog als de dag van toen...ze zaten in een bowl apart, want enkele azukari waren niet uit de mudpond gekomen, en we mochten een vervangkoi kiezen uit een bowl met voorgeselecteerde tosai.

4 Stuks hadden we geselecteerd, zoals je op de foto kan zien, en dit was definitief mijn persoonlijke lieveling. Toen ik deze op de website zette, hoopte ik dat niemand hem of haar zou kopen, maar het duurde slechts 1 dag. Ton sloeg onmiddellijk toe, en maakte onmiddellijk aanspraak op deze kohaku. En zeg nu zelf...wat kan je hieraan afkeuren. Wat me wel opvalt in het filmpje is de hoogstaande huidkwaliteit, de stevige body en een evenwichtig patroon. Kan je je deze voorstellen als ze 75 cm is ?

Ik ben trouwens blij dat deze zo goed geëvolueerd is. Wie graag een filmpje ziet vanaf aankoop tot zoals ze nu is, kan dit filmpje even bekijken.. Hier staan alle filmpjes die ik in mijn bezit heb, op een rij. In één van de filmpjes zie je ze samen met 2 anderen uit dezelfde selectie van 4, waarbij de koromo op dit moment misschien moeilijk te verkopen is, maar als je binnenkort een filmpje gaat zien, je je ogen uit je kop zal kijken. Ik heb ze gisteren naar buiten gebracht, en denk dat ze ondertussen een dik eind in de 60 cm is...

De vierde van dit kwartet wil ik ook nog even laten zien, want dat is in mijn ogen ook een kunstwerk. Het is niet de maruten, maar de andere uit dit filmpje. Tevens wil ik toch even mijn spijt betuigen aan al de mensen die niet de kans te baat genomen hebben om een betaalbare Taniguchi koi te kopen, die ik onlangs op de website heb gepresenteerd. Wat je hier ziet, zou het resultaat kunnen zijn, en als je bedenkt, dat deze koi voor slechts 495 euro aangeboden werden, dan moet ik even slikken, want hier zitten veel gemiste kansen. Volgende maand ga ik opnieuw een selectie maken van Jumbo tosai, maar die zullen heel wat duurder zijn.

Samen met de kohaku nam Ton ook deze 2 showa van Momotaro mee, zeg maar de kleinste en de grootste. Wil je ze zien van aankoop tot nu, dan kan je dit filmpje beter bekijken, hier zijn de filmpjes aan mekaar gekoppeld. Tevens wordt hier weer eens het bewijs geleverd dat de grootte bij aankoop meestal toch bepalend is voor de grootte na opgroei. Vermoedelijk zal dit ook zo blijven. De driestapper zal altijd de kleinste zijn en blijven, tenzij anders bewezen wordt. Moest ik mij hierin vergissen, dan wil ik dat altijd graag horen.

Ondertussen ben ik gisteren begonnen met de koi van binnen per 4 naar buiten te brengen. Ik heb één van de kleinere vijvers opgestart en aangesloten op de verwarming, zodat deze koi op 13° naar buiten gaan, en als ze allen overgezet zijn zal ik deze nadien naar 15° brengen. De mensen die ondertussen hun koi zijn komen ophalen wil ik graag bedanken, de mensen die hun koi nog moeten komen ophalen, hoop ik op deze manier gerustgesteld te hebben. Het is en blijft een moeilijke fase, het overschakelen van winterkoi, naar zomerkoi. Er is geen jaarlijkse handleiding, men moet steeds improviseren om de beste oplossing te zoeken.

Je kan wel zeggen tot dan en dan mogen de koi blijven, nadien moet je zoveel extra betalen, zo werkt het in de praktijk niet. Je moet je aanpassen aan de situatie en de mensen niet voor een dilemna plaatsen. Er zitten iets te veel koi nu samen, maar we zullen er extra op letten. Het is wel een vijver om eventjes bij stil te staan, want er zit wel een selectie superkoi bijeen.

Dinsdagavond ga ik mijn nieuwe aanwinsten ophhalen, die alleen maar kunnen tegenvallen. Waarom in godsnaam zeg ik nu "alleen maar kunnen tegenvallen" ? Heel onvoudig, omdat ik er misschien te veel van verwacht. Ik ben er van overtuigd, dat het één van de mooiste selecties zijn die ik ooit heb aangekocht. Als ze de reis goed hebben doorstaan, zullen ze vanaf volgende zaterdag mijn opvangbakken binnen sieren door hun aanwezigheid. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen....

Meer afbeeldingen

Een meesterwerk van Taniguchi: afbeelding 1
Een meesterwerk van Taniguchi: afbeelding 2
Een meesterwerk van Taniguchi: afbeelding 3
Een meesterwerk van Taniguchi: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137