De grote verhuis is begonnen

De grote verhuis is begonnen

Vrijdag heb ik al 4 koi naar buiten gebracht, maar stom genoeg heb ik ze niet gefilmd.

Normaal sta ik altijd met de camera in de aanslag om alles op film vast te leggen, maar toen zal ik vermoedelijk een blackout gehad hebben. Vandaag dus alles rechtgezet met het overzetten van de volgende serie.

Het lijkt me verstandig om dit te verdelen over enkele dagen, zodat de filter niet tezeer belast wordt. Tevens breng ik koi uit verschillende vijvers nu samen in één verzamelvijver. Hier zitten ze nu op 13° buiten. Ik ben trouwens blij dat ik de beslissing genomen heb om een vijver buiten op te starten. Vanaf begin deze maand hoop ik al dat de temperatuur einde maart op een aantrekkelijk pijl zou staan, maar het bleek ijdele hoop te zijn. Sneeuw, ijzel, wind en koude zijn ons deel, en volgens de weermannen zit er nog geen verbetering aan te komen. Dit is natuurlijk het nadeel om je vijvers grotendeels buiten te hebben.

Buiten de economische perikelen waar we iedere dag tot in den treure mee geconfronteerd worden, zit het weer door de "global warming" ons ook nog tegen. Kunnen we onze grote weldoeners, de energiebedrijven en de banken opnieuw gaan sponsoren. Een evolutie in de samenleving waar we eigenlijk zelf een halt tegen kunnen roepen. We steken ons geld voortaan terug in de sok. We weigeren voortaan om naar de grote winkelketens te gaan, en hunkeren opnieuw naar het kleine winkeltje op de hoek van de straat. Laat ze maar wat duurder zijn, we zullen het graag betalen, want nu betalen we een veel grotere prijs. Nostalgie ten top, en misschien begrijpen de meeste jongeren niet wat ik hiermee wil aantonen....ik zal deze explosie van gedachten maar even laten voor wat ze zijn en me terug concentreren op de koi...

Ondanks de bijtende koude zijn er toch weer enkele mensen een bezoek komen brengen, iets wat ik totaal niet verwacht had. Ik vind het dan toch belangrijk om het bedrijf eventjes te laten zien, en de mogelijkheden te bespreken. Zoals reeds eerder vermeld, zijn het enkel de koi die een nummer hebben, en zijn de klanten voor mij belangrijk. Ik heb ze dan ook graag een kijkje laten nemen in het gamma dat ik kan aanbieden.

Kristof en Vicky kwamen in eerste instantie voor een showa van Momotaro. Terwijl Harold en Johnny ook een kijkje kwamen nemen naar hun showa, konden ze rustig de door hun geselecteerde showa bekijken in deze bowl. Ze hadden er 3 via de site geselecteerd, en deze beantwoorden in het echt aan hun wensen. De showa waar ik op inzoom is dan ook hun nieuwe aanwinst geworden.

Ze waren verliefd geworden op een kohaku die ik op de veiling van Momotaro gekocht had, en zouden deze ook graag eens willen zien. Het resultaat is dit aanlokkelijk filmpje, een bowl vol kohaku. Het blijft toch mooi om naar te kijken, Momotaro en Taniguchi vriendschappelijk bij elkaar.

Deze kohaku zitten momenteel bij de opensales visjes, en het oog van Ronny viel meteen op de de mini maruten sanke, (speciaal voor Ronny) die ik in principe voor mezelf had gekocht op de veiling. Het ding is eigenlijk te duur om in de verkoop te zetten, en ik verwacht dan ook niet om deze te verkopen. Het is ook trouwens niet de bedoeling, ik wil dit zelf wel grootbrengen. Hier zie je in ieder geval ook nog enkele opensales koi, waar toevallig de showa die geveild wordt ook bijzit. Tussen haakjes, de sandan kohaku hoort er natuurlijk niet bij.

Ze stelden me ook de vraag of een man van Momotaro ook een respectabele lengte kan krijgen, en wat kan ik dan anders doen dan dit te laten zien. Gekocht als tosai, nu ongeveer 68-72 cm en yonsai...is er iets mis mee ? Nu moet je wel realist blijven, niet alle mannen worden zo...

De sanke van Yamamatsu is voor mij een koi met enkele vraagtekens. Ik zou een vijver moeten vinden waar het sumi geaccentueerd wordt. Ik maak me sterk dat dit sumi, zich nog meer zal zal concentreren, en grotere vlakken zal vormen. Ook niet vergeten dat deze sanke komt van de kweker die als uitvinder geld van het Atarashi sumi, namelijk de broer van Toshio Sakai, of de Yamamatsu koifarm. Bijzonder is ze in ieder geval.

Het is een sanke die ik niet goed kan plaatsen. Langs de ene kant, bevalt ze me geweldig, maar overtuigen doet ze me niet helemaal. Ik had het hoofd graag iets vierkanter gezien vooraan, en het hi iets dieper. Over het algemeen hou ik meer van het zachte hi, dat later openbloeit, maar dit hi kan me op dit moment niet helemaal overtuigen. Het patroon daarentegen is naar mijn smaak, niet alledaags, en zeker niet volgens de boekjes. Het inazumu achtige effect echter kan ik zeker appreciëren. De huidkwaliteit is enorm goed, en als ik ze buiten zet zou het kunnen dat ze openbloeit en iets meer van haar klasse kan laten zien. Laat het ons hopen.

Tenslotte is het tijd om de koi die naar buiten gaan even op een rijtje te zetten en te presenteren.

Showa van Momotaro

Nog steeds mijn Koromo

Shiro Utsuri van Momotaro

Het hartje van Momotaro

De mannelijke kohaku van Momotaro

De kindai showa van Momotaro

Hun nieuwe verblijfplaats

Met dank aan Rudy, die zo vriendelijk was om mij te helpen bij het filmen. Voila, weeral een dikke boterham om te kijken en te lezen. Hopelijk heb ik niet teveel spelfoutjes gemaakt...

Meer afbeeldingen

De grote verhuis is begonnen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240