Te weinig plaats

Te weinig plaats

Het wordt tijd dat we van het winterverblijf terug naar buiten kunnen. Vooral omdat er dan weer wat meer plaats is om mensen te ontvangen.

Soms komt alles op één hoop en dan is het te druk om voor iedereen tijd te maken. Ik kreeg gisteren echter onverwacht hoog bezoek.

Interkoi werd vereerd door het bezoek van Joop van Tol, een bekend persoon waar ik uiteraard al veel van gehoord en gelezen heb, maar nog nooit persoonlijk heb ontmoet. Samen met Paul en Rob kwamen ze een bezoekje brengen.

Er zijn foto’s gemaakt dat heb ik gezien, en misschien kom je ze hier of daar wel eens tegen wie weet. Ik heb ze in iedere geval een kleine rondleiding gegeven en wat koi laten zien, en ik hoop dat de commentaren wat positief uitvallen…

Natuurlijk kwamen er veel mensen naar de koi kijken, want de nieuwe tosai zijn binnengekomen en dan is het altijd even genieten van het moois.

De eerste bowl is er eentje van de nisai van Taniguchi. In mijn ogen een fantastische bowl met veel koi voor de toekomst. Geen afgewerkte scheetjes, maar koi waar je nog een verwachting bij kunt dromen, of waar je mits de nodige kennis nog aan kan werken.

Dit zijn allen bijna verkochte vissen, dus ik moet er niet speciaal publiciteit voor maken, maar ik hoop dat jullie er ook de toekomst van kan aflezen. Ik neem er eentje van mee naar de Euregioshow, en die kan er eigenlijk niets gaan doen, want de koi is echt nog niet waar hij moet zijn, maar het is toch mooi om aan de mensen te laten zien.

Een tweede bowl is een twijfelgeval, en daar moet je ook het nodige respect voor kunnen opbrengen. Misschien is het een verkeerde gok, dat zal de toekomst uitwijzen, maar afschrijven doe ik haar toch zeker nog niet.

Het is een Dainichi Showa van Anneto Nishikigoi club, en de tijd zal onthullen wat ze in petto heeft. De kohaku is van Ogata, een proper visje….

De Tanniguchi tosai is een ander verhaal. Voor al diegenen die een zwak hebben voor goede Jumbo tosai…niet twijfelen, maar kopen die handel….Ik kan niet meer opvolgen hoe je een jumbo tosai moet omschrijven, maar deze tosai die op hun 7 maanden 38-42 cm zijn, zou ik toch zeker onder de categorie jumbo tosai willen classificeren...

Het favorietje van Ben staat hier op het programma. Als je een tosai met zekerheid wil kopen, waar iemand achterstaat met veel kennis van zaken, dan moet je deze kleine Showa niet te lang laten zitten. We zullen binnenkort wel eens een speciale dag organiseren om de Ueno Showa te bekijken. Nog even de dag met Ben uitzoeken die passend is.

Dan kwamen natuurlijk de tosai van Momotaro aan de beurt. De meesten daarvan zijn verkocht. Bijna was ik van mijn stuk gebracht toen we enkele koi aan het bekijken waren en Joyce zei dat ze een goede keuze had gemaakt, terwijl Rob antwoordde: maar dat is wel mijn koi.

Had ik dan een vergissing gemaakt ? Na het opzoeken bleek ik het toch bij het goede eind te hebben gehad, en was er geen vergissing gebeurd. Ik kreeg het toch even benauwd, want ik was al bang dat ik een Showa 2x verkocht had, en dat zou alleen maar problemen geven. Het is ondertussen echter opgelost…Een tweede filmpje is er ook nog.

Tijd voor de jumbo. Theo en Henco kwamen even naar hun nieuwe aanwinsten kijken. Nog een maandje en dan kunnen ze naar hun nieuwe habitat. Nog even tijd gemaakt voor een tancho showa die op de veiling van Momotaro werd gekocht als tosai en een serieuze metamorfose ondergaat.

Een filmpje van enkele sansai die nog niet verkocht zijn. Misschien kan ik er iemand warm voor maken, want interesse is er genoeg. Een tweede filmpje kan nooit geen kwaad.

Tenslotte nog enkele koi in de bowl geplaatst om de kieuwen te controleren en de dag was zo goed als voorbij. De goedvissen sluiten de rij voor vandaag.

Zie je graag het ganse filmpje in zijn geheel, klik dan hier

.

Meer afbeeldingen

Te weinig plaats: afbeelding 1
Te weinig plaats: afbeelding 2
Te weinig plaats: afbeelding 3
Te weinig plaats: afbeelding 4
Te weinig plaats: afbeelding 5
Te weinig plaats: afbeelding 6
Te weinig plaats: afbeelding 7
Te weinig plaats: afbeelding 8
Te weinig plaats: afbeelding 9
Te weinig plaats: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240