Zware discussies

Zware discussies

Soms leiden gezellige gesprekken tot gezonde discussies, of laten we het gewoon een uitwisseling van gedachten noemen, waarbij de kennis tergelijkertijd aangescherpt wordt.

Maar daar begon de dag niet mee. Het was een stralende dag om naar koi te komen kijken. Helaas zijn er de kappen nog niet af, en ik laat ze er ook nog enkele weken op totdat de verbouwingswerken klaar zijn.

Als eerste kwamen er mijn kleinere koi aan de beurt. Hoe het komt weet ik niet, maar ik krijg tegenwoordig regelmatig vraag achter kleine koi, en dat heb ik nu niet echt.

Je moet al vanaf 35-50 cm beginnen te denken vooraleer je je gading vind bij mij, en eigenlijk wil ik het ook niet anders, het spijt me...

De koi die je in deze bowl ziet zullen zowat rond de 45-50 cm zitten. Ze komen nog niet zo lang uit de winter en worden sinds vorige week opnieuw rustig gevoerd.

Ze zien er volgens mij stuk voor stuk prima uit, waarbij de ginrin kohaku mijn aandacht trekt. Die zou wel eens geschikt kunnen zijn om mee naar de Euregio show te nemen.

Kan je aan de koi zien dat ze 4 maanden zonder eten hebben gezeten ? Ik niet hoor, en ik geloof stellig dat het alleen maar verstandig is om in de winter totaal niets te voeren, als spreek ik tegen mijn eigen handel.

Ik heb de temperatuur van mijn buitenvijvers gemeten en die is overal tussen de 12° - 13°, maar dat blijkt niet overal zo het geval te zijn.

Er werd ook even gekeken naar de tancho van Sakai. Stress kippen zijn het altijd, maar toch kan ik met veel plezier in een bowl zoals deze kijken. Begin maar te kiezen ! Is de stip goed, dan mankeert er wel iets aan de body, is de body goed, dan mankeert er wel iets aan de stip….

Gewoonlijk geef ik de raad om er telkens een tancho die je niet wil uit te nemen, totdat er nog een tweetal overblijven en dan je definitieve keuze te maken. Ik probeer me nooit te moeien, maar het lukt me niet altijd…

De meest populaire koi in de grotere maten kwamen weer aan de beurt. Ze zullen het nu wel beu zijn om telkens geschept te worden…Het is dan ook een magnifiek viertal waar je niet omheen kunt.

Er zijn veel liefhebbers voor deze koi, en vandaag of morgen zullen ze verkocht zijn, dat staat als een paal boven water. Ik ga niet beweren dat het showkoi eerste klas zijn, maar het zijn stuk voor stuk machtige koi die nog veel potentieel hebben, en waarvan je bijna met zekerheid kan zeggen dat ze 80+ kunnen worden.

Een vergeten sanke zo zou je deze koi kunnen noemen. Ze is de laatste overblijvende van een serie die ik aankocht in op de opensales van Momotaro in februari 2013, toen opensales en veilingvissen nog haalbaar waren.

Toevallig had ik 2 klanten die ook koi uit deze serie hadden aangekocht, namelijk Kris en Paul. Beiden waren nog zeer tevreden over deze koi en beide spraken over een koi van over de 70 cm.

Dat is deze nog niet, want na meting was ze volgens mij 65 of 66 cm. Zo bewijs je nog maar eens dat koi op eigen terrein het beter doen dan bij de dealer.

Ze is nu in haar 5de levensjaar en ik heb nog steeds een zwak voor haar. Het sumi is lakzwart en blinkt zoals een spiegeltje. Zonde dat ik ze niet boven de waterlijn kon halen, want dan zie je het nog beter.

Rob de koidokter wou perse enkele van mijn nieuwe tosai zien. Zo gezegd zo gedaan, en meteen zocht hij er enkele heel populaire Showa uit.

Degene die rechts zwemt bij aanvang is de meest populaire Showa . Hoe weet ik dat ? Deze werd momenteel 377 keer bekeken, tegenover 150-200 keer voor de andere. Wat zou dit willen zeggen ?

En we zijn nog niet klaar. Als je eens een kijkje neemt in deze bowl dan wordt je iets misschien duidelijk. De Showa zijn jumbo tosai van 30-35 cm, een terechte vaststelling, maar de kohaku is een super jumbo tosai die zelfs nog een jaar jonger is dan de Showa.

Die kohaku is van Taniguchi en is uit de bloedlijnen van zijn nieuwe sakai ouderdieren, waar ik al eens een nieuwsitem over heb geschreven. Ik heb hier 10 zeer goede tosai van aangekocht, waarvan er nu 5 reeds hier zijn, en 5 die op 21 april binnenkomen.

Nog even melden

Vandaag is het Pasen en dat wordt met de familie doorgebracht. Morgen ben ik open van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen is altijd welkom.

Oh ja, nog vergeten te zeggen. De zware discusssies gingen over NEB of de Nuttige Eiwit Benutting van voer, Probitotica en Prebiotica...

Ook even melden dat de Frostbites opnieuw is binnengekomen.

Meer afbeeldingen

Zware discussies: afbeelding 1
Zware discussies: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137