Ze doet het toch weer

Ze doet het toch weer

Ondanks de moordende concurrentie doet ze het toch weer…onze doitsu sanke, ze neemt de Tsubaki prijs in Japan.

Ze was bloedmooi, ze is bloedmooi en ze zal nog mooier worden, want ze zal nog een jaar extra in Japan verblijven. Misschien dat ze wel ooit meedoet om op het hoogste schavotje te staan.

Onderschat niet wat het betekent om in Japan deze prijs te behalen, dus een dikke proficiat aan de eigenaar. De kwaliteit van het filmpje is niet geweldig, maar ze ziet er in ieder geval bijzonder stevig uit.

Nog eventjes alles filmpjes op een rijtje vanaf haar aankoop:

8 maart 2015

31 oktober 2015

29 januari 2016

Om je even op de hoogte te brengen van de verdeling van de prijzen in Japan. Hier een kort overzicht:

Miyabi Prize = Best in Size for Gosanke and Shiro Utsuri.

Sakura Prize = Best in Size for Goshiki, Kawarigoi, GR A&B, Kujaku.

Tsubaki Prize = Best in Size for Hikarimoyomono, Tancho, Koromo, Doitsugoi, Kumonryu.

Botan Prize = Best in Size for Hikarimuji, Asagi, Shusui, Bekko, Hikari Utsuri, Hi Utsuri-Ki Utsuri.

Ter info: de Tsubaki prijs was in de 58 bu klasse, en 58 bu is de maat van 54-58 cm. Het is de derde hoogste maat in de AJYKS. Als ik me niet vergis zijn de benamigen Miyabi, Sakura, Tsubaki en Botan allemaal namen van bloemen...

Naast de resultaten van dit prijsbeestje vond een sanke gisteren ook zijn weg naar een nieuwe eigenaar. Woon je ver weg, wil je de afstand niet overbruggen en wil je toch een koi bekijken, dan zijn er altijd oplossingen te bedenken.

Het is geen enkele moeite om een koi in een bowl te zetten, deze even te presenteren via een degelijk filmpje, en met wat bijkomende informatie heb je een goed beeld van de koi.

Het ging dit keer over een sanke van Sakai FF die ik aankocht in oktober verleden jaar. Als ik het filmpje van verleden jaar bekijk dan zie ik toch een serieuze verandering.

Vooral de body is toegenomen, de kleuren zijn sterker geworden en het sumi is beter geaccentueerd. Het meeste schrik had ik van het shiroji, maar daar hoef ik niet meer bang voor te zijn.

Ik heb de koi niet dikwijls gebowld, en toen ik ze gisteren in de bowl zette was ik aardig tevreden over het resultaat. Nu nog op naar de magische grens van 80 cm…

De nieuwe bewoners doen het allemaal vrij goed. Ik zie hier en daar wat aanpassingsproblemen, maar niets om me echt druk om te maken. Mijn ervaring met het opvangen van koi doet natuurlijk ook een duit in het zakje, en met een goede rechterhand is ook niets mis.

Volgende week beginnen ze ook aan het optrekken van een klein gebouw waar we in de zomer onder kunnen zitten. Het was nog één van mijn wensen om een soort zitplaats te maken waar mensen gezellig samen kunnen zitten in de zomer, en niet afhankelijk te zijn van het weer…

Het is een eenvoudig gebouw, maar wel functioneel. Voorts ga ik nog enkele data afspreken om wat koi te bespreken, maar dat zal voor de maand april zijn, laat ons eerst in de mogelijkheid zijn om de kappen eraf te doen, en het nieuwe gebouw op te trekken…leve de lente….

Indien er nog wensen zijn, mag je me die altijd meedelen, ik wil er best nota van nemen.

Openingstijden tijdens dit paasweekend

Vandaag geopend van 11.00 tot 16.00 uur

Morgen Paasdag, de ganse dag gesloten

Maandag 2de Paasdag, geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Meer afbeeldingen

Ze doet het toch weer: afbeelding 1
Ze doet het toch weer: afbeelding 2
Ze doet het toch weer: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137