Eindelijk wat meer animo

Eindelijk wat meer animo

Ik moet eerlijk toegeven dat de animo dit jaar wat te wensen overlaat, en dat ik blij ben om weer gemotiveerde klanten tegen te komen.

Plezierige bezoeken en goede verkopen motiveren de creativiteit en die impuls heb je nodig om zelf goed te functioneren. Dit liet de laatste weken toch te wensen over.

Ik vond het dan ook fijn om gisteren nog eens volop een gesprek te kunnen hebben met echte koiliefhebbers.

Ze komen van een heel eind, ook om hun probites op te komen halen, en dan kom je niet alleen om even een goedendag te zeggen, maar natuurlijk ook om enkele koi te bezichtigen.

Ik ben telkens zelf verbaasd over de toestand van de koi. De meesten hebben de winter bijzonder goed doorstaan. Ligt het nu aan de zwakke winter of door andere omstandigheden, het is mij momenteel niet duidelijk, maar wat ik zie stemt me gelukkig.

De eerste 2 koi die ze graag zouden bekijken waren 2 sanke, eentje van Taniguchi en eentje van Sakai. In dit filmpje zwemmen ze zusterlijk naast elkaar.

De meesten onder jullie zullen ongetwijfeld voor de Sakai kiezen, degene met het sterke atarashi sumi, maar mijn oordeel is, dat toekomstig gezien, de Taniguchi meer inhoud zal hebben dan de Sakai.

Laat je niet van je apropos brengen door het zware sashi in het patroon na de maruten. Zekerheid kunnen we nooit geven, maar als deze koi op haar plaats zit en éénmaal verder evolueert, geven wij dit een grote kans dat het grotendeels zal inklaren. Dit is gebaseerd op ervaring en niet op prietpraat….

Prijstechnisch een sterke koi met veel inhoud, waarbij een goede leerschool je veel meer zal leren dan de afgewerkte maatjes. Niet vergeten dat dit jaren in beslag neemt en geen weken of maanden. Niet vergeten dat ze ook nog maar 20 maandjes is met een gezegende lengte van 55 cm.

De sakai daarentegen is in mijn ogen een perfecte aanwinst voor een vijver die bevolkt is met dezelfde maat koi, en die je zeker voldoening zal schenken door haar schoonheid.

Na deze 2, kwamen we bij het grotere werk terecht, want Johan wou met name de hi utsuri wel eens willen bekijken. Toeval of niet, maar gisteren had ik 3 mensen die een navraag deden achter deze koi.

Normaal koop ik dit soort koi niet makkelijk omdat ik weet hoe moeilijk de verkoop hiervan is. Door de bewering echter van Shinoda die ondersteunde dat deze koi wel eens bijzonder groot zou kunnen worden, deed me overstag gaan. Of ik er spijt van zal krijgen zal de toekomst uitwijzen.

De beide andere in de bowl waren 2 Sakai Sanke van eind vorig jaar, beide sansai en 65-70 cm. Er was wat discussie over de maruten sanke die niet echt zou beantwoorden aan een goede bouw voor een jumbo, en ik kon het verhaal gedeeltelijk volgen.

Maar ondertussen begin ik de ontwikkeling te zien, en deze sanke is ondertussen volop aan een inhaalbeweging bezig. Ze was ook het meeste gegroeid, maar bovendien hebben we het staarteinde nog eens goed bekeken.

De bouw van de sanke kunnen we niet veranderen, maar zijn staarteinde is zeker sterk en stevig genoeg om een zwaar skelet te kunnen torsen.

Het sumi op beide sanke was toegenomen, en de sanke van Sakai kennende zou dit dit jaar wel eens flink kunnen aansterken. Helaas moet ik terugkomen om mijn gezegde: zekerheden kan je niet kopen, maar dat is ook het mooie aan de koihobby.

De 3de sanke steekt bij veel mensen de ogen uit. Er liggen verschillende kapers op de loer. Ik ben benieuwd wie als eerste zijn kansen waagt, want als er één koi is waarvan ik zou zeggen dat ze boven de 80 cm kan uitgroeien, iets wat ik zelden beweer, dan is het deze wel. Een kop van een buffel, en een huidkwaliteit om van te snoepen.

Of deze goed is om mee naar de show te nemen ? Neen hoor, daar moet je nog enkele jaren mee wachten.

Het volgende filmpje laat je enkele Showa zien uit de stal van Isa. Ze zitten hier ondertussen al 2 jaar. Ik ga er niet te veel over zeggen. Ga ze maar zoeken…

Wie graag alle filmpjes op een rij ziet, kan op deze link klikken

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137