Terug in de tijd

Terug in de tijd

Of het interessant is voor de mensen om terug te gaan in de tijd weet ik niet, maar het roept veel herinneringen op.

Bovendien is het tijdens deze winterse, en stille tijden voor velen toch interessant om bepaalde nieuwtjes van vervlogen tijden te lezen, want veel nieuws is er in principe niet te melden.

Met dit nieuwsitem ga ik eigenlijk terug naar mijn eerste grote Japanreis, namelijk november 2007. Mijn grote wens was natuurlijk om een bezoek te brengen aan de Momotaro koifarm, waar ik ook mijn eerste aankopen zou doen.

Ik was bijzonder ongeduldig wat totaal niet overeenkomt met de Japanse gebruiken, maar wat kon het mij schelen. Op overtuigende wijze werd ik plotseling door Maeda San, die toen nog de grote baas was, meegesleurd naar 2 bijzondere mannelijke koi, een sanke en een kohaku.

Het ware mannen van om en bij de 50 cm die je in dit filmpje zult zien na het bowlen van de 5 showa. Ze waren bloedmooi en mijn eerste deal was gemaakt.

De sanke kwam mee naar huis, en als het goed is zwemt deze nog rond, de kohaku bleef nog een jaar in Japan om te dienen als kweekdier. Het laatste filmpje dat ik van de sanke heb gevonden was van 2014, en dit kan je hier nog bekijken.

Het laatste filmpje dat ik nog gevonden heb van de kohaku is van 2015 en kan je hier bekijken. Het zijn ondertussen misschien bekende koi geworden, maar 10 jaar na aankoop als nisai zouden ze nu volgens mij 12 jaar moeten zijn, en volgens mij zijn ze nog in blakende gezondheid.

Wat bijzondere goede herinneringen oproept in deze tijd was de aankoop van de 5 showa uit de shiro showa bloedlijn. De Shiro Showa bloedlijn is ondertussen niet meer zo gekend en uiteraard is Lion Queen nu de nummer 1.

Shiro Showa werd echter gekenmerkt door stevige forse body’s met een bijzonder kenmerkende uitstraling die door de koikichi van toen erg werd gewaardeerd. Ze waren verschrikkelijk duur deze 5 showa, zelfs vergeleken met de prijzen van nu kosten ze toendertijd een vermogen. Ik denk dat er van deze serie echter niet veel meer in leven zijn. Ze kregen wel telkens een naam, en het waren in ieder geval koi die op veel mensen indruk maakten.

Een prachtige koi uit die reeks was de showa Y-tashi, hier nog gefilmd in 2010, Hera ook in 2010, Goliath in 2011 en Helena in 2011.

Toen kregen de koi nog namen, en dat is ondertussen helaas moeilijk te verwezenlijken vermits er minder mooie namen zijn dan mooie vissen. Af en toe geef ik nog een naam aan een koi, maar dat wordt minder en minder. De 5de showa van die serie heb ik niet meer kunnen traceren.

In het filmpje zie je ook Maeda San die een selectie aan het doen is en Toon heeft me beloofd om een nieuwsitem te schrijven over dit onderdeel, namelijk hoe een selectie verloopt bij Momotaro.

Als je deze nostalgische nieuwsitem in deze donkere winterse maanden goed vind, geef me dan een ja, anders doe ik de moeite niet meer om een compilatie van vroeger te maken. Het kost tijd een opzoekwerk. Ik doe het graag, maar het moet wel zijn nut hebben.

Ik hoop dan ook wel om enkele reacties los te weken die me een hart onder de riem steken om deze nostalgische updates te blijven verzorgen.

Meer afbeeldingen

Terug in de tijd: afbeelding 1
Terug in de tijd: afbeelding 2
Terug in de tijd: afbeelding 3
Terug in de tijd: afbeelding 4
Terug in de tijd: afbeelding 5
Terug in de tijd: afbeelding 6
Terug in de tijd: afbeelding 7
Terug in de tijd: afbeelding 8
Terug in de tijd: afbeelding 9
Terug in de tijd: afbeelding 10
Terug in de tijd: afbeelding 11
Terug in de tijd: afbeelding 12
Terug in de tijd: afbeelding 13
Terug in de tijd: afbeelding 14
Terug in de tijd: afbeelding 15
Terug in de tijd: afbeelding 16
Terug in de tijd: afbeelding 17
Terug in de tijd: afbeelding 18
Terug in de tijd: afbeelding 19
Terug in de tijd: afbeelding 20
Terug in de tijd: afbeelding 21
Terug in de tijd: afbeelding 22
Terug in de tijd: afbeelding 23
Terug in de tijd: afbeelding 24
Terug in de tijd: afbeelding 25
Terug in de tijd: afbeelding 26
Terug in de tijd: afbeelding 27
Terug in de tijd: afbeelding 28

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240