Testen van een nieuwe shower

Testen van een nieuwe shower

Vroeger had ik de bakki shower op mijn binnenvijvers staan, en die hebben het meer dan behoorlijk gedaan.

Het enige probleem was het zicht en het feit dat ze gewoon lelijk waren. Een tweetal jaar geleden heb ik ze verwijderd en wou ze vervangen door een nieuw systeem, maar kon niet de geschikte trickle vinden die voldeed aan mijn wensen.

Ondertussen heb ik 1 nieuwe shower filter geinstalleerd en ben deze nu al enkele weken aan het uittesten. Deze shower bevalt me bijzonder goed, zodat ik de 2 volgende al in bestelling heb genomen.

Ik zie de structuur van het water veranderen en ik zie de koi beter functioneren met deze bijkomende trickle. Het systeem geeft niet alleen een goed gevoel, maar je ziet het water veranderen. De glans die ik miste op mijn binnenvijvers herstelt zich zienderogen. Op dit filmpje zie je in grote lijnen de werking van het toestel.

Een kleine uitleg.

Het Shower Filter bevat 100 liter Crystal Bio media en is geschikt als hoofdfilter voor Koi- en siervijvers en quarantaine tanks/ verkoopbakken. Het Shower Filter is verder een perfecte aanvulling voor ieder bestaand filtersysteem op Koi- en siervijvers.

Crystal Bio is een uniek, milieuvriendelijk, filtermedium vervaardigd uit “geschuimd” glas dat bij 900°C wordt geproduceerd waardoor het een superieure open structuur krijgt. Dit zorgt ervoor dat het specifieke oppervlak tenminste 10 x zo groot is als dat van de meeste kunststof alternatieven.

Verder is het gewicht bijzonder laag in vergelijking met andere poreuze filtermedia: 100 liter Crystal Bio weegt maar 15 kilo! Het Shower Filter wordt compleet klaar voor gebruik geleverd. Het Shower Filter is ook leverbaar met ingebouwde 300 micron RVS zeefbocht boven het biomedia gedeelte. Het filter wordt dan met 50 liter Crystal Bio media geleverd.

De PE behuizing is standaard voorzien van een vuilaflaat van 90mm voor de zeef. Specificaties: hoogte: 123 cm, diameter: Ø45 cm, kleur: graniet steen. Inlaat: 63mm. Uitlaat: 90mm, incl. flexibele bocht.

VOORDELEN:

1. Crystal Bio media heeft een open poreuze celstructuur met een gigantisch groot biologisch oppervlak.

2. Kost weinig onderhoud.

3. Unieke spray inlaat verhoogt de zuurstof toevoer.

4. Crystal Bio helpt pH schommelingen te voorkomen.

5. Ondersteunt Nitraat reductie.

6. Minimaal warmteverlies door warmte behoudend ontwerp.

7. Kleine diameter voor ruimte besparende installatie. 8. Voorzien van flexibele fittingen voor eenvoudige installatie.

Beide systemen worden te koop aangeboden via mijn verkoopwebsite.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137