Toch een drukke dag

Toch een drukke dag

Het was overal opendeurdag had ik gelezen, en er was een grote bijeenkomst van de koivrienden betreffende de airlift gestuurde vijvers en ik verwachtte niet zo veel volk.

Mis gedacht…

Ik heb dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele filmpjes te maken van de inwoners van interkoi, die al opgehaald werden, maar wel onder de conditie dat ze naar een quarantaine bak gingen die op dezelfde temperatuur stond.

Het was lange tijd geleden dat er nog koi uit Arendonk weggegaan waren, maar het deed deugd om de koi nog eens in te pakken. Een teken dat de handel weer aanzwengelt, want dit is ook nodig. We mogen echter niet klagen dit jaar, integendeel…

De eerste film laat je de koi zien van Fred. Een Yagenji kohaku, door mij geschat op 52 cm, maar die slechts aan de 49 cm kwam. Een zeer degelijke kohaku, die toch de gebroedere Yagenji siert. Zeer sympathieke broers, nooit vervelend, altijd vriendelijk, zij het op afstand. Volgende keer toch nog eens een bezoekje brengen.

1011045, de koi van Fred

De 2 Jumbo’s die gisterenavond aangekomen waren, zochten reeds de ganse morgen de zijwanden af naar eten. Ik heb het zelden meegemaakt dat koi zo snel gerecupereerd zijn na een lange reis. Ze waren ook zeer goed ingepakt dat moet ook gezegd worden. Hier was niets op aan te merken en komt op het credit van Sakai SFF. De grote dozen waren lang en smal, wat ik graag heb. De vissen kunnen niet veel bewegen, maar dat komt ze enkel ten goede. De dozen van de Jumbo Tosai waren ruim en de plastic zakken waren met “een tutter” of zakken die je van buiten kan vullen met water. Zeer goede plastic zakken.

Jumbo power

De koi doen het dan ook voortreffelijk. Zo gauw ze uit de quarantaine komen zal ik er een speciale dag rond bouwen.

We hebben de jumbo dan tegen de normale gang van zaken in, toch enkele korreltjes voer gegeven, want we konden de miserie niet verder aanzien. Ze maakten dan ook gretig gebruik van de ontdooide frostbites…De eigenaar zal zich goed van voer moeten voorzien, want in deze bekken verdwijnt makkelijk een kilo per dag.

Het derde filmpje laat een koi zien, die de opmerkelijke, maar vertederende naam “Sproet” heeft gekregen, voor de voor de hand liggende redenen. Deze Matsue nisai kohaku behoort tot een bepaalde reeks koi, die onopvallend binnenkomt, dan onopvallend zijn dagen slijt de weken die komen, maar dan plots begint op te vallen. Niet overbluffend, niet overweldigend, maar heel subtiel, zodat je de ene dag zegt….hej, dat is een mooie koi.

Dan verdwijnt deze weer in de anonimiteit totdat ze weer verschijnt, keer op keer, en dan pas heb je de smaak te pakken, en wordt ze mooier en mooier…begrijp je wat ik bedoel. Het zijn net bloemen die langzaam openbloeien.. Dat zijn zeldzame juweeltjes, en ik weet in welke vijver ze terechtkomt…Deze gaat stralen, daar ben ik zeker van.

Sproet is de naam

Filmkes 4 en 5 laten koi zien uit de 60-reeks. Tjaart en Mina kwamen helemaal van het hoge Noorden om deze op te halen. Pekela als ik me niet vergis, maar verbeter me indien fout. Een dikke 3 uur rijden, om 4 Jumbo tosai van Momotaro op te halen. Chapeau hoor.

Tjaart zal in de loop van dit jaar ook een grote mudpond aanleggen, gebaseerd op klei. Hij heeft nog veel ruimte over, en wenst een mudpond na te bouwen. Wij zijn heel benieuwd om dit project op te volgen.

Jumbo Tosai kohaku Momotaro

Jumbo Tosai Showa Momotaro

Als laatste nog even vermelden dat we 16 flessen sterke drank soldaat hebben bemaakt, zoals je kan zien op de laatste foto. Deze flessen werden ons geschonken door Henny en Alex van Koi2000 tijdens onze afspraak donderdag om de show in Appeltern te bespreken. Schol Henny en Alex, en hopen maar dat jullie nieuwe show veel succes mag hebben...

Meer afbeeldingen

Toch een drukke dag: afbeelding 1
Toch een drukke dag: afbeelding 2
Toch een drukke dag: afbeelding 3
Toch een drukke dag: afbeelding 4
Toch een drukke dag: afbeelding 5
Toch een drukke dag: afbeelding 6
Toch een drukke dag: afbeelding 7
Toch een drukke dag: afbeelding 8
Toch een drukke dag: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137