deze Dainichi showa.

" /> deze Dainichi showa.

" />
Toch een goed gevoel

Toch een goed gevoel

Een showa die me altijd bevallen is, en die me tot hiertoe nog niet in de steek gelaten heeft, is deze Dainichi showa.

Ze is nu 51 cm, en dan spreekt men van een gestage groei, maar je ziet toch een rustige ontwikkeling in de body, die volwassenheid begint te vertonen. Ik ben toch benieuwd hoe groot deze showa kan worden, want het is een koi die mij ontzettend aanspreekt. Als deze echter 70-75 cm zou kunnen halen, dan zou ik van een impossante verschijning durven spreken.

Door de forse prijs is ze moeilijker te verkopen, dat begrijp ik maar al te goed, maar ik vind het niet erg om ze bij mij te laten rondzwemmen. Het zou echter mooi zijn, moest ze een vijver vinden die haar ontwikkeling zou kunnen ondersteunen.

De overige koi die ik gebowld heb om te controleren voor mijn Japanreis deden het trouwens meer dan behoorlijk. Wat mij vooral opvalt is de overschakeling van baby naar tiener. Ze zullen dit jaar vermoedelijk nog een kleine 10-tal centimeter groeien en dan zie je al een serieus andere koi.

Deze showa van Momotaro is misschien geen hoogvlieger, maar straalt wel degelijkheid uit. Altijd interessant om verder te zien ontwikkelen.

De overige 3 die ik gecontroleert heb zijn Taniguchi. Allen stuk voor stuk degelijke kohaku. Ik zet ze eventjes op een rijtje. Ik vind ze alledrie meer dan degelijk, maar het is vooral de kleinste van de drie die me een goed gevoel geeft. Een maruten yondan kohaku, het klinkt toch mooi nietwaar ? Je kan muggeziften, maar ik geloof niet dat hier iets verkeerd aan is, als ze 65-70 cm zal zijn binnen enkele jaren.

1302045 - 1302035 - 1302037

Het grote voordeel van deze koi is dat ze al een jaar bij mij rondzwemmen. De meesten vragen naar nieuwe koi....FOUT, maar ja, wie zal mij geloven. Spendeer je duur verdiende centjes liever aan koi die al geruime tijd in onze vijvers zwemmen. Zij hebben bewezen dat ze onze barre omstandigheden aankunnen.

Een vervelend nieuws dat ik even moet melden is het feit dat de benigoi 1310042, ondertussen 60 cm, is geannuleerd. Dit gebeurde vroeger nooit, maar dit jaar is het de 2de keer op rij, en dat bevalt me niet. Een slecht begin van een toch al niet spectaculair jaar....maar ik weet hoe ik het probleem zal oplossen....

Er zijn verschillende mensen geweest die de benigoi wel zouden willen aanschaffen, maar ik weet niet meer precies wie dat waren. Wie dus alsnog interesse heeft, kan me contacteren, deze Sakai FF benigoi komt terug in de verkoop.

Ondertussen heb ik mijn biedingen lopen op de veiling van Sakai FF. Voor diegenen die misschien nog een bod willen uitbrengen, laat maar horen. Of ik iets te pakken zal krijgen ? Hopelijk wel, maar ik vrees ervoor....

Meer afbeeldingen

Toch een goed gevoel: afbeelding 1
Toch een goed gevoel: afbeelding 2
Toch een goed gevoel: afbeelding 3
Toch een goed gevoel: afbeelding 4
Toch een goed gevoel: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137