Toch het vermelden waard

Toch het vermelden waard

Soms gebeuren er dingen die je niet goed kan plaatsen of dingen die je niet goed begrijpt en waar nooit een antwoord op komt, maar die toch door je hoofd blijven spelen.

Enkele dagen geleden kreeg ik dit filmpje aan met de begeleidende tekst: “het sumi begint langzaam terug te komen, ben benieuwd of we deze terug topfit krijgen. Dit wou ik even delen”.

Ik moest even diep, maar dan ook diep nadenken, want ik kende de showa wel, maar kon hem niet dadelijk plaatsen. Toen viel mijne frank….

Het is eigenlijk een onplezierig en triestig verhaal, dat nu blijkbaar tot een goed einde komt. Ik weet niet zeker of ik het moet vertellen, maar heb toch besloten om het in grote lijnen mee te delen.

Ik kocht de showa in september 2014. Dit is het filmpje van toen ik hem kocht, ik herinner het me als de dag van gisteren.

Ik had deze op de kop getikt op een speciale manier, namelijk door op een gewiekste manier mijn beste troeven uit te spelen. Moeilijk uit te leggen, maar soms moet je schaken om bepaalde deals rond te krijgen, en geloof me, het is niet eenvoudig.

De showa werd zowel door Daisuke als door de andere aanwezigen als bijzonder hoogwaardig ingecalculeerd, en als ik de onderhandeling niet op de juiste manier had gevoerd, dan had ik deze nooit te pakken kunnen krijgen.

Thuisgekomen werd de koi verkocht en in maart 2015 ging de koi naar huis, samen met nog 2 andere jumbo koi van Takigawa, en zoals je kan zien in goede staat.

Een half jaar later krijg ik een telefoontje van een ongelukkige klant met de boodschap dat de showa zijn sumi was verdwenen, en inderdaad, dat is op het filmpje goed te zien.

Nu kan ik moeilijk na een half jaar een goed antwoord geven op iets dat gebeurd met een koi, en zeker niet op het verlies van sumi ! Ik wist dat de koi naar een goede plaats ging, dus ik hoefde me geen zorgen te maken, en als zoiets gebeurd, wat moet ik dan antwoorden ?

Het was zelfs zo ver dat ik voorgesteld had om de koi terug te nemen in een bepaalde constructie, waarbij ik voor mijn gevoel een correct voorstel heb gedaan, maar door de één of andere reden is dat toen niet doorgegaan.

Het was zelfs zover dat ik op een zaterdagmorgen iemand op bezoek kreeg, onverwacht en onaangekondigd met de betreffende showa in de koffer van zijn auto, met de opmerking dat hij deze terug kwam brengen.

Ik moest eens eventjes in mijn haar krabben…stel je voor, een half jaar na gebeuren krijg ik onverwacht een showa terug, waarvan ik niet weet of deze wel gezond is, waarvan ik niet weet of deze iets mankeert, en zou deze dan bij mijn koi moeten zetten…neen hoor, met alle chinezen, maar niet met den dezen....

Er werd dus op een onplezierige manier afscheid van elkaar genomen, en ik was een goede klant kwijt. Het kan gebeuren…ik was gekwetst....slikken en doorgaan...

Nu is het wel zo dat de invloed van anderen ook mede aan de basis hebben gelegen, maar dat kan ik niet 100% inschatten. Ik weet dat ik soms niet de makkelijkste ben en dat er meerdere mensen problemen hebben met mij als persoon.

Ik moet echter met mezelf leven, en ik probeer goede zaken te combineren met correcte afspraken en sta voor iedereen klaar als het nodig is. Eén ding staat als een paal boven water…veranderen kan je me niet, en ik weet van mezelf dat ik geen omwegen zoek om iets duidelijk te maken… je weet waar je aan toe bent.

Kortom dit is het hele verhaal dat voor mij slecht afliep en waar ik soms nog met een wrang gevoel aan terugdenk. Raar maar waar, ik had het er vorige week nog met Polleke over gehad en of hij er nog iets over gehoord had. Ik kan me niet ontdoen van de indruk dat ik in deze oneerlijk werd behandeld, maar ach, ik heb een brede rug...

Oneerlijk of niet, ik kan het wel op prijs stellen dat ik nu het filmpje aangekreeg met de mededeling dat de showa goed evolueert.

Waarom vertel ik nu dit trieste verhaal ? Koi bljiven koi, onvoorspelbaar, soms teleurstellend en soms geven ze een enorm plezier. Het blijven levende beesten die je niet kan boetseren en van wie je de ontwikkeling kan voorspellen.

Je kan hoogstens een indicatie geven van hoe de ontwikkeling zou kunnen zijn. Ontwikkelt hij goed, dan ben je een goede dealer, ontwikkelt de koi slecht dan ben je de pineut.

De kern van het verhaal is dat alles tenslotte tot een goed einde is gekomen, en ondanks het verlies van een potentieel goede klant is er uiteindelijk toch een consensus bereikt.

De kwaliteit spat er momenteel vanaf, en na een jaartje geduld en vertrouwen, zie ik dat de toekomst weer open ligt voor deze bijzonder goede showa. Ik moet ook toegeven dat ik blij was om het filmpje te ontvangen, het geeft me innerlijke rust….

Ik kan het dus alleen maar appreciëren dat ik dit filmpje heb aangekregen !

Zie je graag evolutie ?

Natuurlijk zien jullie graag de evolutie van een koi. Daarom dat ik gisteren even een filmpje heb gemaakt van deze sanke 151002.

Ik heb het filmpje zo gemaakt, dat je de sanke kan zien zoals ze nu is na een verblijf van 8 maanden in mijn vijvers, en een filmpje ertussen gemixt van hoe ze werd aangekocht.

Veel woorden heb je niet nodig om het verschil te zien. Ik word blij als ik het sumi op deze manier zie opkomen op de sanke. Het is lakzwart en zeker niet mat, integendeel, het blinkt als een spiegeltje als je ze boven de waterlijn houdt…

Na zoveel jaar kan ik hier nog echt van genieten….

De sanke zelf werd oktober verleden jaar aangekocht bij Sakai, en als ik ze nu zou beoordelen zou ik ze niet inschatten dat ze vrij groot of vrij fors zal worden. Het frame zal vermoedelijk niet sterk genoeg zijn om een jumbo uitvoering te kunnen dragen.

Ik blijf echter voorzichtig want ik heb de laatste tijd al serieuze veranderingen gezien die ik foutief ingeschat heb. Denk maar aan de moordende ontwikkelingen van deze vergelijkbare sanke van Sakai FF. Het frame is stukken beter, maar die was verleden jaar ook maar ieltjes….

Ik blijf me steeds verbazen over de ontwikkelingen van koi, en ik kan dan ook alleen maar zeggen dat er geen geplaveide weg is naar kennis…het enige wat je kan constateren is dat er bepaalde aanwijzingen zijn, die de ontwikkeling van een koi kunnen aantonen…de rest is bullshit….

Maar man oh man….wat heb ik momenteel nog heerlijke en eerlijke koi rondzwemmen….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240