De vijver van Jos en Lisette, deel 5

De vijver van Jos en Lisette, deel 5

Deel 5 en tevens het laatste deel, want de vijver is gebruiksklaar gemaakt en de eerste koi zijn gisterenavond te water gelaten.

Een prachtig huis, een rustige omgeving, een perfecte vijver van 12 meter lang en een inhoud van totaal 65 kuub, wat verlang je nog meer !

Als de koi het hier nog niet naar hun zin hebben, dan weet ik het ook niet meer. Het was trouwens het perfecte weer om de eerste koi te water te laten.

Eerst een filmpje gemaakt van de koi voor hun vertrek. De gelukzakken waren de kohaku van Yamamatsu, een flinke jumbo van bijna 70 cm, die nog niets van zijn klasse heeft ingeboet.

Impressionant om te zien, prachtig lijf, prachtige huidkwaliteit en een patroon om van te snoepen, wat wil je nog meer !

De 11 maanden jonge sanke die ernaast zwemt komt van de laatste veiling van Momotaro en behoorde tot de serie die ik op een veilingachtige manier heb aangeboden, zonder succes trouwens…

Persoonlijk vind ik dat ze nog altijd onder de prijs verkocht werden en dit bewijst nogmaals dat veilingen houden geen Europees succes is.

Ik heb echter een zwak voor deze sanke. Bouw is goed, huidkwaliteit is meer dan goed, en het patroon kan me ook bekoren. Zie ik bij het te water laten van beide koi nog een kata sumi vlek te voorschijn komen op de perfecte plaats. Deze moet ik in mijn achterhoofd houden…

Ik kan dit verhaal toch niet eindigen zonder een filmpje te maken van de oh zo belangrijke filterkamer. Complimenten weer aan de bouwers hiervan, want zo wil ik ze gebouwd zien.

Ik heb het volledige verbruik van de filterkamer proberen in te schatten, en kom eigenlijk in totaal niet boven de 0.5 KW per uur. De flowfriend draaide tegen 188 Watt, de 3 luchtpompen 150 Watt, de luchtpomp voor de airlift 30 Watt, en een zielig klein motortje om de waterval te bedienen, misschien ook 50 Watt.

Als je dit telt over de ganse dag heb je een verbruik van 24 x 0.5 KW x 0.25 euro/Watt = 3 euro per dag. Wel nattevinger gerekend, want veel dieper moet ik er niet op ingaan. Een glas bier per dag minder en je hele systeem is betaald.

Vandaag wordt er de vlonder over gemaakt en klaar is kees. In de loop van de volgende weken komen er nog wekelijks een 15-tal koi bij en het genieten kan beginnen.

Het was een plezier om deze koi naar huis te brengen, en de vijver zal begeleid blijven door mensen waar ik veel vertrouwen in heb. Niet alleen de vijver, maar ook de vissen krijgen een specifieke begeleiding die ondersteund wordt door Interkoi.

Het was een genot om deze koi naar hun plaats van bestemming te brengen en ik wens ze het allerbeste toe.

Meer afbeeldingen

De vijver van Jos en Lisette, deel 5: afbeelding 1
De vijver van Jos en Lisette, deel 5: afbeelding 2
De vijver van Jos en Lisette, deel 5: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240