Grof geschut

Grof geschut

Als je niet weet hoe je de bovenzijde van je vlonder moet afsluiten, dan geef ik je de raad om eens naar de onderstaande filmpjes te kijken.

Terwijl de biochips aan het indraaien zijn, word er volop verder gewerkt aan de vijver.

“Niets is goed genoeg voor mijn koi,” is de slogan en dat kan je zien en proeven. Bovendien zal dit filmpje je misschien ook wel de adem benemen.

Een serieuze constructie zou ik zeggen, en wat een luxe ! Naar wat ik begrepen heb zal de vlonder volgende week bekleed worden met kunststof en dan komen er vlonderplanken op van “afrikuluhout”.

Even gegoogeld en dan krijg ik deze uitleg over het hout: Afri-Kulu geschaafd hardhout is afkomstig uit tropisch West-Afrika. Het kernhout is rood tot roodbruin met donkere aderen en heeft een zijdeachtige glans. Het kernhout steekt duidelijk af tegen het 20 - 30mm brede spint dat grijsbruin tot geelgrijs van kleur is.

Afri-Kulu is zwaar en hard, maar is goed tot fineer te snijden en geeft dan decoratieve dekfineren. Door de kruisdraad kan het hout een fraaie mozaïektekeing vertonen….mooie uitleg toch voor tropisch hardhout of niet ?

Een echte voorbeeldvijver, dit project....

Nu we het toch over vlonders hebben…Ik kreeg ook nog enkele foto’s aan van Jos en Lisette over hun vlonder die gisteren aangelegd werd. Geen automatisch systeem, maar dat zullen de meeste onder ons ook niet hebben.

De foto’s laten toch een mooi afgedekte filterkamer zien. Jos was duidelijk tevreden, want zijn woorden in de mail waren: de vlonder over de filterput!! Wat een strak vakwerk !!! . Ach ja, wij Belgen kunnen buiten voetballen en in het geel rijden, en zelfs de tienkamp winnen, ook nog wel iets anders…

Als ik Jos zou vragen of ze hun vijver opnieuw zouden laten aanleggen door Zenkoi, dan weet ik zeker dat hij een bijzonder positief antwoord zal geven !

De vakantie nadert hier in België, en ik weet dat de vakantie in Nederland verdeeld wordt in regio op verschillende momenten. Ik weet echter niet of ik morgen veel volk kan verwachten, ik hoop van wel.

Ik ben bezig om alles definitief te reorganiseren, en vandaag leg ik de laatste hand aan de indeling. Mijn buitenvijvers zijn bijzonder sterk gevuld met tosai en nisai en wat grotere koi, en het is echt de moeite waard om een bijzonder groot aantal machtige vissen te zien rondzwemmen.

Eén van de vijvers is momenteel gevuld met de overblijvende koi van verleden jaar en er zullen koopjes te doen zijn. Zoek je nog goede vissen, want er zitten zelfs nog bijzonder goede koi tussen, kom dan kijken, want het is om je duimen en vingers van af te likken. Wie een nieuwe vijver heeft aangelegd en op zoek is naar een beginnend bestand...

Het is altijd plezierig om te weten wie er langskomt. Dan weet ik of ik iets moet voorbereiden of niet. Als je van plan bent om langs te komen, geef dan even een seintje en zet het hieronder even in de reacties. Misschien kan het anderen ook motiveren om langs te komen.

Zoals iedere week ben ik open op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur.

Rondvraag

Als er iemand honger heeft, dan moet hij eten. Als hij eet, dan is hij gezond. Eten moet je echter vinden en zo is het ook met nieuwsitems schrijven. Je moet voedsel hebben om nieuwsitems te kunnen blijven produceren.

Ik kan wel iedere dag koi laten zien, gelukkig maar....maar het zou ook fijn zijn als ik info binnen krijg van gebeurtenissen, vijvers van klanten, ontwikkelingen van koi of andere.

Het stimuleert je creativiteit en ik probeer er altijd iets leuk mee te doen. Het wordt nog altijd door 600-800 koiliefhebbers iedere dag gelezen, en dat motiveert me om zoveel mogelijk interessante dingen te brengen.

Als je niet weet hoe je filmpjes of foto's of andere informatie kan doorsturen...contacteer me maar....ik zal je eeuwig dankbaar zijn....

Meer afbeeldingen

Grof geschut: afbeelding 1
Grof geschut: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240