Twee van de  mooiste koi ooit

Twee van de mooiste koi ooit

Het moment was gisteren aangebroken. Een sanke en een showa die me na aan het hart liggen moest ik inpakken om ze naar huis te laten gaan. Het doet toch wel iets.

Natuurlijk ben je blij dat je alles in goede gezondheid kunt meegeven, want daar wordt dikwijls niet altijd bij stilgestaan. De sanke werd bij Narita aangekocht in april van 2019 en was een koi die me dadelijk een goed gevoel gaf. 

Ze heeft me niet ontgoochelt, en zelfs Narita San was er van onder de indruk toen hij ze in het najaar liet zien. Duidelijk tevreden toonde hij me deze sanke in november 2019. Ze werd gisteren 69 cm gemeten en je ziet dat het een beer van een sanke zal worden in de toekomst.

Hier voel je het gewicht in je handen, en de kracht straalt er vanaf. Je kan niet anders dan onder de indruk komen van dit soort koi en ik hoop er in de toekomst nog meerdere van deze aan te kunnen kopen.

Ondertussen al wat meer bekend, en het is de laatste maal dat ik ze vermoedelijk gezien heb, is de showa van Nogami, de mooiste die ik ooit heb gezien. Afscheid nemen van dit soort koi is altijd triest, maar je kan niet alles houden. Bloed en bloedmooi is deze showa.

Als ze zich in haar sas voelt in haar nieuwe omgeving zal ze zeker nog een 10-tal cm aansterken, daar ben ik bijna 100% zeker van, en dan is het moment aangekomen om ze in volle glorie te laten zien op één van de shows, vermoedelijk de Euregio koishow.

Wel is het zo dat ik bij dit soort koi  niet begeesterd ben door de grootte, maar vooral door de schoonheid, de zuiverheid en de enorme uitstraling van de koi. Grootte is mooi, schoonheid primeert...Het is een eer om dit soort koi in je bezit te hebben gehad. Het is een eer om ze zo te mogen afleveren.

Of je ze nu graag laat gaan of niet, toch is er weeral een grote druk van mijn schouders gevallen. Als je daarna nog een filmpje aankrijgt van het overzetten in hun nieuwe verblijfplaats en je weet dat alles goed gegaan is, dan ben je tevreden. Dank je...

Een zware taak rust op mijn schouders.  Ik zou dit soort koi opnieuw moeten kunnen te pakken krijgen. Denk niet dat dit evident is, zo eenvoudig is het niet. Natuurlijk als je geld genoeg kunt uitgeven, dan is het niet de kunst om ze te pakken te krijgen, maar ik beschik helaas niet over die middelen.

Ik ga mijn best echter doen de volgende maanden, hou het in de gaten...

VERVELEND NIEUWS INTUSSEN VANUIT JAPAN

Here I send you all your koi still with us so please check it and please let us know if any mistake. and please arrange to ship back as many as possible. we have space problem so can't keep many. and as you know which koi need keeping charge and which koi no more guarantee.

So please think about which koi to ship with it. if you don't know some of your koi need charge? still have guarantee ? please feel free to ask us. from this year 2020 (from March auction ) we change about free of keeping with price range. Jumbo Tosai, Nisai, Sansai or older all only over 1million yen free one season if you want (until December) under 490,000 yen we can't keep any more because of the space problem.

Please understand it that we need keep your koi well so. with space problem we can't keep well. thank you for your attention and please check the list and decide to ship koi as many as possible soon in this spring. once more again thank you for your support all the time.

VOOR DE GOEDE ORDE

Ik geef deze informatie vrij om de mensen duidelijk te maken dat het niet eenvoudiger wordt. Deze regels gelden voortaan zowel voor Momotaro als voor Sakai FF heb ik begrepen. De koi moeten 1 000 000 yen (± 8300 euro) kosten en dan mogen ze gratis een jaar blijven. Onder 490 000 yen ( ± 4074 euro) mogen ze niet meer als Azukari blijven. Vanaf 500 000 tot 1 000 000 zul je de jaarlijkse kosten moeten betalen, en is afhankelijk van de ouderdom van de koi.

Voor alle duidelijkheid: Dit zijn inkoopprijzen. Er moeten nog commissielonen, winst, transportkosten en BTW op betaald worden. Laat dit duidelijk zijn !!!

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

Johan

Dat is wel een hele hoge staffel en zal Azukari voor heel veel mensen niet meer haalbaar zijn. Dan moet er toch achter het grasveld en zwembadje weg Luc en daar een grote mudpond gegraven worden als Azukari vervanger

interkoi

Doe maar ...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137